Soru Ek Ssd taktıktan sonra

walmee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, 512Gb ssdye sahip bir laptopa sahiptim. Ek olarak 1tb Samsung ssd ve 512 GB harddisk taktırdım. Toplamda 3 ssd oldu yani. İşletim sisteminin 1Tb olan ssd de olmasını istiyorum ve diğerlerini de ek olarak depolama olarak kullanacağım. Hangi adımları saglamayaliyim nasıl bir kurulum gerçekleştirmeliyim? Teşekkürler

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,673
Merhaba arkadaşlar, 512Gb ssdye sahip bir laptopa sahiptim. Ek olarak 1tb Samsung ssd ve 512 GB harddisk taktırdım. Toplamda 3 ssd oldu yani. İşletim sisteminin 1Tb olan ssd de olmasını istiyorum ve diğerlerini de ek olarak depolama olarak kullanacağım. Hangi adımları saglamayaliyim nasıl bir kurulum gerçekleştirmeliyim? Teşekkürler
format atmanız lazım. Format atarken kurulum diskini o 1 tb olanı seçmeniz yeterli. Diğer diskleri(özellikle içinde önceden windows kurulu olanı) biçimlendirmeyi unutmayın.

Son düzenleme:

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
1 tb olanı bağla diğerlerinin enerji kablolarını sök ve normal format at sistem kurulduktan sonra diğer ssd ve hdd yi bağla onla(eski işletim sistemi olan disk )varsa onu disk yöneticisinden biçimlendir. yoksa başlangıçta sürekli hata verecektir

Daniell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
1tb olan ssd ye format atarken windowsu o nun üzerine kurman gerekiyor. Eski windows kurulu ssd yi de biçimlendirmeyi unutma, eğer bilgilerin falan varsa onlarıda diğer 512gb lık ssd ye atarsın artık.