Egzoz Kirliliğine Dair Anksiyetelerim

Potansiyalite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Egzoz kirliliğine ilişkin dört yıldır süregelen bir anksiyete problemine sahibim.

Yapılan araştırmalara göre dizelegzoz gazda bulunan kanserojen toksik maddeler sinir hücreleri vebeyin fonksiyonları üzerinde yıkıcı etkiye sahiptir. Mazotdumanı maruziyeti akciğer kanseri tehlikesinin yanısıra,nörodejeneratif hastalık riskini de arttırır.

Bu bulgulardan haberdar olmak kaygı ve korkularımı tetikledi. Egzoz polüsyonuna karşı aşırı bir duyarlılık geliştirdim. Sürekli Alzaymır, demans, bunama, hafıza kaybı, bilişsel çöküntü gibi zihinsel handikaplara ve nörolojik bozukluklara yakalanma endişesi içindeyim. Motorlu araç trafiğinin yoğun olduğu yollardan geçerken kendimi gergin ve tedirgin hissediyorum.Otoyollar bana adeta gaz odası gibi geliyor. Araba egzozu etrafındayken, dumanların geçmesine imkân vermek için tekrar nefes almadan önce nefesimi birkaç saniye boyunca tutuyorum. İşlek caddelerde yürürken sığ ve yüzeysel soluk almaya çalışmama rağmen çoğu kez bu çabam geri tepiyor ve kötü havayı daha derin ve daha fazla ciğerlerime çekmememle sonuçlanıyor. Bu sorunun üstesinden bir türlü gelemedim.

Buna benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Bu konuda uzman / terapist tavsiye eder misiniz?