Ege gezisi için tavsiyeler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KamtariR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,864
Selamlar

Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, İnegöl ve İznik rotasında bir gezi planımız var.

"Şurayı görmeden dönme" veya "şu lezzeti mutlaka dene" diyeceğiniz tavsiyeleriniz varsa kaydetmek isterim arkadaşlar.

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,491
Muğla Akyaka kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,153
Kesinlik ile İzmir'e gel. Bende oradayım ve çok güzel.
Saat kulesine hayran kalacaksın ardından Alsancak'ı boylu boyuna gez. Mükemmeldir. Kordon boyu özellikle. Daha sonra foça ve eski foça'ya git. Menemen'i atlama gerçekten güzel. Aliağada pek birşey yok ama yine güzel. Oradan Bergama'ya giderek antik kent, tiyatro, ve kızıl avluya git. Dahasında Dikiliye giderek izmir'i tamamla. (Alsancak'ın caddeleri harikadır.)

SaftirikDelietNET

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
10
Saat kulesine hayran kalacaksın ardından Alsancak'ı boylu boyuna gez. Mükemmeldir. Kordon boyu özellikle. Daha sonra foça ve eski foça'ya git. Menemen'i atlama gerçekten güzel. Aliağada pek birşey yok ama yine güzel. Oradam Bergama'ya giderek antik kent, tiyatro, ve kızıl avluya git. Dahasında Dikiliye giderek izmir'i tamamla. (Alsancak'ın caddeleri harikadır.)
Bikerem şırnak izmirden daha güzeldir.

Nixc0r

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,612
Saat kulesine hayran kalacaksın ardından Alsancak'ı boylu boyuna gez. Mükemmeldir. Kordon boyu özellikle. Daha sonra foça ve eski foça'ya git. Menemen'i atlama gerçekten güzel. Aliağada pek birşey yok ama yine güzel. Oradan Bergama'ya giderek antik kent, tiyatro, ve kızıl avluya git. Dahasında Dikiliye giderek izmir'i tamamla. (Alsancak'ın caddeleri harikadır.)
Kuşadası. ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Denizli de Pamukkale.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,864
Efes Antik Kenti.
sanırım ilk orayı ekledim :)

Muğla Akyaka kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

Akyaka'yı ekledim ama özellikle neresini görmek lazım?
Alsancak listemde.
Foça biraz rotayı saptırıyor. Sadece foçayı görmek için git-gel 60 km değer mi emin değilim. o zamanki ruh halime göre karar vereceğim sanırım.

Menemen güzergahımda ama orada özellikle görülmesi tadılması gereken bir şey var mı bilmiyorum? açıkcası siz yazmasaydınız şehrin içinden geçecektim :)
Bergama listemde.

İzmirde sasalı hayvanat bahçesine mutlaka gidin.
sasalı hayvanat bahçesi derken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Doğal Yaşam Parkı mı?

Listemde ve en çok merak ettiğim yerlerden. Özellikle görülmesi gereken spesifik bir konum var mı?

Denizli de Pamukkale.
Listemde, teşekkürler.

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
sanırım ilk orayı ekledim :)

Akyaka'yı ekledim ama özellikle neresini görmek lazım?

Alsancak listemde.
Foça biraz rotayı saptırıyor. Sadece foçayı görmek için git-gel 60 km değer mi emin değilim. o zamanki ruh halime göre karar vereceğim sanırım.

Menemen güzergahımda ama orada özellikle görülmesi tadılması gereken bir şey var mı bilmiyorum? açıkcası siz yazmasaydınız şehrin içinden geçecektim :)
Bergama listemde.

sasalı hayvanat bahçesi derken, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Doğal Yaşam Parkı mı?

Listemde ve en çok merak ettiğim yerlerden. Özellikle görülmesi gereken spesifik bir konum var mı?

Listemde, teşekkürler.
Evet İzmir doğal yaşam parkı.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,760
Bir günde gidebileceğin ve gezebileceğin yer, günün kısıtlı saatlari ile sınırlı. Kendine bir Rota çizmelisin. Yol mesafesini de hesaplamalısın.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,864
Bir günde gidebileceğin ve gezebileceğin yer, günün kısıtlı saatlari ile sınırlı. Kendine bir Rota çizmelisin. Yol mesafesini de hesaplamalısın.
rotam belli sadece detay konumlara ihtiyacım var.

sürem 12 gün.