Efsane, Milli Takımı Devralıyor

Yataghan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arjantin ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük efsanelerinden olan Diego Armando Maradona, Arjantin Milli takımının teknik direktörlük görevine getiriliyor.

Arjantin Futbol Federasyonu Sekreteri Luis Segura yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Maradona ile Federasyon Başkanımız Julio Grondona ile yapılan görüşmede anlaşma sağlandı. Önümüzdeki Salı günü yapılacak toplantıda, tüm federasyon yönetim kurulu üyelerinin onaylaması halinde de sözleşme imzalanacak. Zannediyorum ki şu saatten sonra artık diğer teknik direktör adaylarıyla da başka bir görüşme yapılmaz."

47 yaşındaki unutulmaz futbolcu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Teklif beni çok etkiledi. Resmileştiği andan itibaren de çalışmalara başlayacağım. Ancak şunu söyleyebilirim ki; çok onurlandım. Bunun için herşeyimi verirdim. Artık rotam burası ve görevim de oyuncularla tek tek konuşup, onları seyredip, sağlam bir grup yaratmak.

Oyunculara, Milli formamızın en önemli şey olduğunu ve zaferlerin paraya değişilmeyeceğini anlatmamız gerek olduğunu düşünüyorum. Zaferler paradan çok daha anlamlıdır. Onların bunu bildiğini biliyorum ancak biz yine de her gün bunu onlara hatırlatmalıyız.

Yeterli kalitemiz var. Dünya Kupası'na yolculuk kolay değil ancak ben Arjantin'li futbolculara güveniyorum. Herkes Dünya Kupası'nda oynamak ister ve sahada geleneklerimizle stilimizi göstermeliyiz."

16 Ekim tarihinde, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Şili karşısında 35 yıl aradan sonra alınan tarihi yenilginin ardından, Milli takım teknik direktörü Alfio Basile görevinden istifa etmişti.

1986 Dünya Kupası'nda zafere ulaşan Arjantin Milli takımının kaptanlığını yapan Maradona, daha önce 1994 ve 1995 yıllarında Deportivo Mandiyu ile Racing Club'de kısa teknik direktörlük kariyeri yaşamıştı.

kaynak

TempesTs

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Takimin kaybettigi her maç, kredisini bitirecek. Kabul etmeseydi keşke...

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arjantin maçları çok renkli geçer kesin..
Hele takımı da uyuşturucuya alıştırabilirse o maçları izlememek olmaz..

Güney Amerika ülkeleri de bize benziyor bir çok yönden..
O nedenle Maradona ilk kötü maçta kredisini azaltır diyen arkadaşa katılıyorum..