ARKADAŞLAR MERHABA BUYURUN SİZE SIKINTIMI EN BAŞINDAN ANLATAYIM
Öncelikle bilgisayarımı açıklayayım...
1)Bilgisayarım MEB'in okullara dağıttığı Vestel-VTAB41 (Çöp olabilir ama 1 sene idare etmem gerek)
2)ÖZELLİKLER
•Ekran boyutu 10.1
•Ekran çözünürlüğü 1200×1920
•İşlemci:1.44-1.84 GHz,Quad core,Cherrytrail Z8350
•RAM:4GB LPDDR3
•Hafıza:64GB
•Ön kamera:2 MP
•Arka kamera:5MP
•İşletim sistemi: Windows 10 Pro Education
•Pil:7000 mAH
•Bağlantılar:Bluetooth 4.0,Wİ-Fİ
•Boyut:260×168×9.7mm
•Çıkabilir klavye hem tablet hem bilgisayar.
HİKAYE ŞÖYLE BAŞLIYOR...
MEB bilgisayarlara "İNFOLİNE MDM KONTROL PANELİ"diye bir kontrolcü yüklemiş her sene başı etkinleştirme için kullanıcı adı ve şifre soruyor işte o zaman geldiğinde bilgisayarı etkinleştiremedim ne yaptıysam olmadı ve sıfırlamaya karar verdim.(Meğersem internete bağlı olmak gerekiyormuş)Bilgisayarı sıfırladıktan sonra açtım ve Windows update'lerini yaptım.Daha sonrasında hafızaya baktığımda hiç kullanmadığım hafızanın 48Gb kısmının dolu olduğunu gördüm.Sonra Windows.old klasörünü silmeye çalıştım ama "Bu işlemi gerçekleştirebilmek için SYSTEM size izin vermelidir" diye bir yazı çıktı.Bende disk özelliklerinden erişilebilirlik ayarlarından systemi sildim ve kendime (Adminastrators)'a erişim tanıdım sonra ayarlardan çıkınca birkaç bozulma oldu ve diske giremedim"Erişim engellendi" dedi.Bende yeniden disk ayarlarına girerek düzeltmeye çalıştım ama ne zaman özelliklere tıklasam bilgisayar donuyor ve "erişim engellendi" diyordu.cmd komutları,arama kısmı, ayarlar,sorun giderme ,her yolu denedim fakat olmadı en sonunda bilgisayarı sıfırlamaya karar verdim ama ne aksiliktir ki o bile olmadı. Zorla da da olsa komut istemine girdim ve bilgisayara cmd den reset attım.Nasıl attın derseniz buradan izleyebilirsiniz:
Bunuda yaptıktan sonra bilgisayara fotoğraftaki gibi yazılar geldi.
İşletim sistemini silmiş olabilir miyim?
Yazılım çökmüş olabilir mi?
Ne yapmalıyım? herşeye açığım.
Şimdiden yardım edenlere teşekkürler...
SAYGILARLA
Öncelikle bilgisayarımı açıklayayım...
1)Bilgisayarım MEB'in okullara dağıttığı Vestel-VTAB41 (Çöp olabilir ama 1 sene idare etmem gerek)
2)ÖZELLİKLER
•Ekran boyutu 10.1
•Ekran çözünürlüğü 1200×1920
•İşlemci:1.44-1.84 GHz,Quad core,Cherrytrail Z8350
•RAM:4GB LPDDR3
•Hafıza:64GB
•Ön kamera:2 MP
•Arka kamera:5MP
•İşletim sistemi: Windows 10 Pro Education
•Pil:7000 mAH
•Bağlantılar:Bluetooth 4.0,Wİ-Fİ
•Boyut:260×168×9.7mm
•Çıkabilir klavye hem tablet hem bilgisayar.
HİKAYE ŞÖYLE BAŞLIYOR...
MEB bilgisayarlara "İNFOLİNE MDM KONTROL PANELİ"diye bir kontrolcü yüklemiş her sene başı etkinleştirme için kullanıcı adı ve şifre soruyor işte o zaman geldiğinde bilgisayarı etkinleştiremedim ne yaptıysam olmadı ve sıfırlamaya karar verdim.(Meğersem internete bağlı olmak gerekiyormuş)Bilgisayarı sıfırladıktan sonra açtım ve Windows update'lerini yaptım.Daha sonrasında hafızaya baktığımda hiç kullanmadığım hafızanın 48Gb kısmının dolu olduğunu gördüm.Sonra Windows.old klasörünü silmeye çalıştım ama "Bu işlemi gerçekleştirebilmek için SYSTEM size izin vermelidir" diye bir yazı çıktı.Bende disk özelliklerinden erişilebilirlik ayarlarından systemi sildim ve kendime (Adminastrators)'a erişim tanıdım sonra ayarlardan çıkınca birkaç bozulma oldu ve diske giremedim"Erişim engellendi" dedi.Bende yeniden disk ayarlarına girerek düzeltmeye çalıştım ama ne zaman özelliklere tıklasam bilgisayar donuyor ve "erişim engellendi" diyordu.cmd komutları,arama kısmı, ayarlar,sorun giderme ,her yolu denedim fakat olmadı en sonunda bilgisayarı sıfırlamaya karar verdim ama ne aksiliktir ki o bile olmadı. Zorla da da olsa komut istemine girdim ve bilgisayara cmd den reset attım.Nasıl attın derseniz buradan izleyebilirsiniz:
Bunuda yaptıktan sonra bilgisayara fotoğraftaki gibi yazılar geldi.
İşletim sistemini silmiş olabilir miyim?
Yazılım çökmüş olabilir mi?
Ne yapmalıyım? herşeye açığım.
Şimdiden yardım edenlere teşekkürler...
SAYGILARLA
Ekli dosyalar
Son düzenleme: