Efes'e NBA patentli süper yıldız!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Efes'e süper yıldız!

Beko Basketbol Ligi şampiyonu Efes Pilsen, Sloven oyuncu Bostjan Nachbar'ı kadrosuna katarak transferi tamamladı.

Lacivert-beyazlılılar, geçen sezonu Rus ekibi Dinamo Moskova'da geçiren ve power forvet mevkinde oynayan 2.06 boyunda, 29 yaşındaki oyuncuyla 1 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı. Nachbar, daha önce Olimpija Ljubljana (1997-2000), Benetton Treviso (2000-2002), Houston Rockets (2002-2004), New Orleans/Oklahoma City Hornets (2004-2006), New Jersey Nets (2006-2008) takımlarında forma giymişti.

Efes Pilsen Genel Menajeri Engin Özerhun, Nachbar'ı kadrolarına katarak transferi noktaladıklarını belirtti. Özerhun, ''Oldukça iyi bir kadro oluşturduğumuza inanıyoruz. NBA'de uzun ve başarılı yıllar geçiren Nachbar'ın önümüzdeki sezon bize önemli katkı vereceğine inanıyorum'' dedi.

KAYNAK

Beko Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Efes Pilsen, Avrupa sayı kralı Igor Rakoçeviç’ten sonra ikinci önemli transferini gerçekleştirdi ve Sloven yıldız Bostjan Nachbar ile anlaştı.

nachbarefes.widec.jpg

Altı sezon NBA’de forma giyen 29 yaşındaki forvet, geçtiğimiz sezon Dinamo Moskova’da oynamıştı. Sloven milli takımında da yer alan Nachbar’la 1+1 yıllık anlaşma imzalayan Efes Pilsen, yıldız oyuncuya yıllık 1.1 milyon euro ödeyecek.

2.06 boyundaki Nachbar, dört numaralı pozisyonda oynamasına rağmen dış şutlarıyla tanınan bir yıldız. Ergin Ataman’ın sisteminde Michalis Kakiouzis’in yerini alacak Nachbar, geçtiğimiz sezon Rusya Ligi’nde 16.2 sayı, 4.5 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları tutturmuştu.

NBA kariyerinde Houston, New Orleans ve New Jersey ile 317 maça çıkan Nachbar, 7.1 sayı ve 2.6 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti. 2007-08 sezonunda New Jersey formasıyla NBA kariyerinin en iyi yılını geçiren Sloven forvet, Rusya’dan gelen cazip teklif sonrasında Dinamo Moskova’ya gitmişti.

Nachbar, Dinamo formasıyla Eurocup sekizli finaline çıkmıştı.

KAYNAK

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Vasat üstü bir oyuncudur. NBA'de kendini göstermesi Jason Kidd ile Nets'te birlikte oynadığı döneme denk gelir. Diğer takımlarda çok varlık gösteremedi diye hatırlıyorum.

Birkaç transfer daha yapılırsa TBL, NBA alt ligine dönecek neredeyse. Efes'te Rakocevic ve Nachbar, Fenerbahçe Ülker'de Giricek. Başka kimler gelecek bakalım :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Efes bu sezon Eurolig'i almaya niyetli anlaşılan. Harika transferler yaptılar.

DecheneisK

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O kadar nba takip ederim pek ismini duymadım eğer olay nba de oynamasıysa Fener'de Solomon var yani zamanında bizde Ayuso vardı.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
efes benim ülkemi avrupada temsil edemez o yüzden türkiye liginde başka anadolu takımlarının efesden daha iyi olması en büyük dileğimdir.