Efes ve Fener'in rakipleri!

aliihsangs12

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan kura çekiminden önce CSKA Moskova antrenörü Ettore Messina, Aleksander Gomelskiy Yılın Antrenörü ödülünü aldı. Geçen sezon EuroLeague'de yer alan 24 takımın antrenörlerinin verdiği oylarla bu ödüle layık görülen Messina, 2006 yılında da aynı başarıya ulaşmıştı. Messina bu ödülü tarihte iki kez kazanan ilk isim oldu.

euroleaguekupa.jpg

Kura çekimi sonrasında temsilcilerimiz Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in yer aldığı gruplar ve gruptaki rakipleri belli oldu. Temsilcilerimizden Fenerbahçe kura çekimine 2. torbadan girerken, Efes Pilsen ise 4. torbadan dahil oldu.

İŞTE GRUPLAR

A GRUBU

Maccabi Electra Tel Aviv (İsrail)
Olympiacos Piraeus Bc (Yunanistan)
Unicaja (İspanya)
Cibona Zagreb (Hırvatistan)
Le Mans Sarthe Basket (Fransa)
Avellino (İtalya)

B GRUBU
Montepaschi Siena (İtalya)
FC Barcelona (İspanya)
Panathinaikos Athens (Yunanistan)
Zalgiris Kaunas (Litvanya)
Prokom Trefl Sopot (Polonya)
Sluc Nancy Basket (Fransa)

C GRUBU

TAU Ceramica (İspanya)
FENERBAHÇE ÜLKER (TÜRKİYE)
Virtus Roma (İtalya)
Union Olimpija Ljubljana (Slovenya)
Dkv Joventut Badalona (İspanya)
Alba Berlin (Almanya)

D GRUBU

CSKA Moskova (Rusya)
Partizan Igokea Belgrade (Sırbistan)
Real Madrid (İspanya)
EFES PİLSEN (TÜRKİYE)
Armani Jeans Mılano (İtalya)
Panionios On Telecoms (Yunanistan)

1. tur maçları 22 Ekim'de başlayacak ve 15 Ocak 2009 tarihinde sona erecek. 24 takımın katılacağı kurada 1. turda altışar takım dört grupta mücadele edecek. Bu turda her grupta ilk dört sırayı elde eden takımlar Top 16'ya yükselecek. Top 16 turu, 28 Ocak 2009'da başlayıp, 12 Mart 2009 tarihinde sona erecek.

Top 16'da ilk iki sırayı alan takımlar, çeyrek finale yükselecek. Çeyrek final, beş maç üzerinden ve kazanılmış üç maç esasına göre oynanacak. 24 Mart 2009'da başlayıp, 8 Nisan 2009'da sona erecek olan çeyrek finalin galip takımları ise Dörtlü Final'e yükselecek. Ligin Dörtlü Final organizasyonu da 1-3 Mayıs 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KULÜPLERİMİZDEN KURA YORUMU

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, ne kolay, ne de hedeflerini engelleyecek güçte bir gruba düştüklerini belirterek, ''Her takımın birbirini yenebileceği bir grup olarak görüyorum. Gruptaki her takımı yenmek için oynayacağız. Amacımız bu gruptan mutlaka çıkmak. Ondan sonra da en az geçen seneki başarıyı yakalamak'' diye konuştu.

Tau Ceramica ve Lottomatica Roma'nın kendilerine yabancı olmadığını ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:
''İki takımla da geçen sene karşılaştık. Tau, son senelerdeki performansı ile Avrupa'nın üst sıralarında yer alan bir takım. Güçlü bir ekip. Geçen yıl 1 maçı kaybedip, diğerini kazanmıştık. Roma da geçen sene oynadığımız iki maçı da kazanmamıza rağmen güçlü bir ekip. İtalya'nın Siena ile birlikte en iyi takımı ve üst düzey bir ekip. Joventut'u da tarif etmeme gerek yok. Alba Berlin ile Berlin'de oynayacağımız maçta taraftar yönünden avantajlı olacağımızı düşünüyorum. Union Olimpija takımını da hocamız iyi tanıyor.''

Karakaş, genç bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, ''Bu genç kadromuz geçen yıl Avrupa Ligi'nde başarılı maçlar çıkardı. Şimdi daha bir tecrübelenmiş olarak bu ligde mücadele edecekler. Bu da bizi oldukça ümitlendiriyor. Bizim hedefimiz 2010 veya 2011 yıllarında Avrupa'nın en üst seviyelerine gelebilmek. Bunu daha erken gerçekleştirebilirsek neden olmasın. Ama tedbirli ve adım adım ilerlemenin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Basketbol Erkekler Avrupa Ligi'nde, Berlin'de yapılan kura çekimi sonrası, CSKA Moskova, Real Madrid, Partizan, AJ Milano ve Panionios ile birlikte (C) Grubu'nda yer alan Efes Pilsen'in Genel Menajeri Engin Özerhun, alacakları iyi sonuçlarla grubu üst sıralarda tamamlayarak turu geçmeyi istediklerini söyledi.

Engin Özerhun, A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, ULEB Avrupa Ligi'nde son şampiyon CSKA Moskova ve güçlü Real Madrid ile aynı grupta yer aldıklarını belirterek, ''Grubun zirvesi için CSKA Moskova ve Real Madrid ile mücadele edeceğimizi düşünüyorum'' dedi.

Güçlü bir gruba düştüklerini belirten Özerhun, ''Burası Avrupa Ligi ve hedeflerinize ulaşmanız için bu takımları geride bırakmanız gerekiyor. Alacağımız en iyi sonuçla turu geçmeyi istiyoruz. CSKA Moskova son şampiyon, Real Madrid dörtlü finali son anda kaçırdı. Milano, Partizan ve Panionios ise evinde tehlikeli olan takımlar. Grupta en iyi dereceyi elde etmek için mücadele edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Kaynak