Merhaba arkadaşlar birkaç ay önce bir eee pc 1001ha satın aldım. İlk başlarda güzeldi fakat şuanda arasıra donmalar yaşanmakta. Onlarda sanırım yüklenen programlardan kaynaklanıyordu.(GIMP, OpenOffice(Özellikle), KnightOnline) Neyse şimdi hepsini sildim. İnternettede bakınıyorum eee pc'ler için hız aşırtma(overclock) hakkında neler var diye. Sizdebir eee pc sahibiyseniz belki ihtiyacınız olabilir. Ben hız aşırtmaları varsayılan özelliklerle yapıyorum.(Şu anda)
Bilmeyenler için 1001HA'nın Özellikleri:
Bu sistemde 720p videoları izlerken donmalar yaşanıyor. Ben SetFSB adında bir programcığı kullanarak işlemcinin hızını 2ghz'e kadar yükselttim ve vimeo'dan bir 720p'lik fragman açtım videoyu oynatırken ses uyuşmazlığı vardı onun nedeninin ram'imin düşüklüğünden kaynaklandığını sanmaktayım.
Konuyu çok uzatmayayım sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz netbook'unuza overclock uyguladınız mı? Yada uygulamaya düşünüyor musunuz?
Ben tekrar deneme yapıp resimlerini paylaşacağım. Ne kadar fark ettiği konusunda bilgilendirmek için.
Bilmeyenler için 1001HA'nın Özellikleri:
Kod:
Intel Atom N270 1.60 Ghz İşlemci
1GB DDR2 400 Mhz Ram
256MB Intel i945GME Ekran Kartı
250GB HDD
Bu sistemde 720p videoları izlerken donmalar yaşanıyor. Ben SetFSB adında bir programcığı kullanarak işlemcinin hızını 2ghz'e kadar yükselttim ve vimeo'dan bir 720p'lik fragman açtım videoyu oynatırken ses uyuşmazlığı vardı onun nedeninin ram'imin düşüklüğünden kaynaklandığını sanmaktayım.
Konuyu çok uzatmayayım sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz netbook'unuza overclock uyguladınız mı? Yada uygulamaya düşünüyor musunuz?
Ben tekrar deneme yapıp resimlerini paylaşacağım. Ne kadar fark ettiği konusunda bilgilendirmek için.