Eden Hazard: "Futbol oynamak için oluşturulmadık"

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Chelsea'nin Belçikalı yıldızı Eden Hazard, Atletico Madrid'e elenmeleri sonrası takımın oyun sistemini eleştirdi. Hazard, "Futbol oynamak için oluşturulmuş bir takım değiliz" ifadesini kullandı.

hazard3_H9O8C.jpg

Üst üste deplasmanda oynadığı Atletico Madrid ve Liverpool maçlarına katı bir savunma anlayışı ile çıkan Chelsea, Madrid ekibi ile oynadığı rövanş maçında da, "Önce savunma" dedi.

Menajer Jose Mourinho, ilk 11'de tam 6 savunma oyuncusuna görev verdi. Atletico Madrid buna karşın, Chelsea'ye 3 gol atmayı başardı. Karşılaşma sonrası Mavilerin en önemli hücum silahı Eden Hazard takımın oyun sistemi ve kadro yapısını eleştirdi.

Kadroda topla oynayabilecek oyuncu sayısının azlığına dikkat çeken Hazard, "Chelsea futbol oynamak için yaratılmadı. Biz iyi savunma yapan ve kontraatağa çıkan bir takımız. Bayern Münih karşısındaki Real Madrid'i andırıyoruz" dedi.

Gelecek sezon için önemli bir ders aldıklarını vurgulayan Hazard, menajer Jose Mourinho'ya üstü kapalı olarak daha fazla topa sahip olup; hücumu düşünen bir takım oluşturması çağrısı yaptı.

NTV Spor

Enisor

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Haklı ama hazard gibi başka bir futbolcu daha yok elinde teknik direktörün ama bu kadro bence de yanlıştı

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Mourinho, Taktiğini Eleştiren Hazard’a Çok Sert Çıktı

Atletico Madrid maçı sonrası kendisini ve taktiğini eleştiren Eden Hazard’a Portekizli hocanın cevabı çok sert oldu. Mourinho’nun açıklamaları:

• Bu tip eleştirilerin Hazard gibi oyunculardan gelmesi normal.
  • Hazard %100’ünü takımı ve takım arkadaşları için feda eden tipte bir oyuncu değil, aynı zamanda düşüncelerini de eleştiri olarak görmüyorum.
  • Normalde bu tip oyunculardan böyle açıklamalar hep olur, yediğimiz ilk golde olduğu gibi sorunlarını çözemeyen oyunculardan bahsediyorum…
  • Madrid’deki maçta sol kanatta Willian oynadı ve Ashley Cole güvenli ve rahat bir maç çıkarttı.
  • Liverpool deplasmanında ise Schürrle oynadı sol kanatta ve çok tehlikeli bir oyuncu olan Glen Johnson’ı sürekli kontrol altında tuttuk.
  • Eden Hazard, mental olarak geriye dönüp, sol bekine yardım etmeye hazır bir oyuncu değil.
  • Atletico Madrid’den yediğimiz ilk gole bakın, ne demek istediğimi ve golü nasıl yediğimizi daha iyi anlarsınız.
  • Bu seviyedeki mükemmel bir takım böyle gol yemez. İlk yarının sonunda soyunma odasına 1-0 öde gitseydik sonuç çok farklı olurdu.
  • Atletico Madrid daha çok açılacaktı ve biz de gol şansları yakalayacaktık.
  • Bir oyuncu sahada kendisini parçalamadığı zaman mutsuz oluyorum, hele ki bütün sezon üzerine titrediğim ve geliştirmeye çalıştığım bir oyuncu %100’ünü vermediği zaman daha da mutsuz oluyorum…
  • Hazard ilk golde Madrid’in sağ beki Juanfran’ı kaçırdı ve bu oyuncu da golün pasını verdi.
KAYNAK