Ebay'den gelen mail !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oslun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ebay.com bugün ilginç bir mail attı, bize borcun var, 349 dolar borcunu ödemeni istiyoruz tarzında.. Ödemediğin her an borcun artar ve yurt dışına çıkma yasağı getirilir.

Ebay.com ' a kullanıcı adımla giriş yaptım, geçmiş siparişlerime baktım.. 25 dolarlık tablet kılıfını gördüm, ödemesi yapılmadığı için gönderilmemiş.. Ürünü Aliexpress'ten 5 dolar daha ucuza satın almıştım.

W3Ngw.png

Payment was not received and an unpaid item has been recorded on your account.

Ödeme yapılmadığı için göndermemişler ve hesabıma negatif bir durum olarak yansıyacak bu.. Bu kadarını anladım ama Ebay neyin kafasını yaşıyor da bana borç çıkarıyor?

Gönderdikleri mail ise şu şekilde:

ARISDPDPXB.jpg

Bu durumu daha önce yaşayan oldu mu aranızda, veya tavsiyede bulunabilecek birileri var mı?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Fake maile benziyor.

Gönderenin mail adresi

order@ebay-billmelater.com

print the invoice'yi tıkladığımda kaspersky is 2013 virüs uyarısı veriyor.. ebay'e mail attım, bakalım nasıl bir cevap verecekler

ayrıca bildiğim kadarıyla ebay logosunu değiştirdi 2-3 gün önce, bu mail 13 saat önce gelmiş ama eski logo var ?

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Gönderenin mail adresi

order@ebay-billmelater.com

print the invoice'yi tıkladığımda kaspersky is 2013 virüs uyarısı veriyor.. ebay'e mail attım, bakalım nasıl bir cevap verecekler

ayrıca bildiğim kadarıyla ebay logosunu değiştirdi 2-3 gün önce, bu mail 13 saat önce gelmiş ama eski logo var ?

Bu domain yok bile. Fake mail yoluyla atılmış. Sitenin orjinal adıda billmelater.ebay.com

Gönderdikleri domain şuan satın alınabilir durumda :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
ebay'den gelen diğer mailleri de kontrol ettim, bu fake mailmiş.. diğerlerinde ismimle hitap ediliyor sürekli, altta kullanıcı adı bilgim veriliyor.. bu mailde herhangi bir isim veya bilgilendirme yok.. cevabınız için teşekkürler :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ebay dan gelecek maillerde dear .... diye mail gelir diyecektim ama olayı çözmüşsünüz zaten.

Yalnız ebaydaki bu olay doğrudur, ürün satın alır ve ödeme yapmazsanız satıcı şikayet ederse hesabınıza leke sürülüyor. Sanırım ikinci böyle alışverişinizde kickleniyorsunuz.

Ben bir kere yanlış ürün aldım sonra vazcaydım satıcı hakkımda ihbarda bulundu mimlendim :D
Ebaydan uyarı geldi tekrar böyle bişey yaparsanız kickleneceksiniz diye.

Şimdi bişey almadan önce 3kez araştırıyorum :D

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Ebay'den cevap geldi, dedikleri gibi fakemiş :)

Dear ... ,
Thanks for your email. I understand your concern about the email you received.
I've checked your account and can assure you there's nothing wrong with your account at this time. From your description, it sounds like the email that you received is fraudulent. It's impossible to say for sure without reviewing the ****** email, including headers, but messages like this are commonly referred to as "spoof" or "phishing" emails. They are sent in an attempt to collect your personal or financial information.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Bugün bana da bir mail geldi. Kullanıcı sözleşmesi ve gizlilik politikası güncellemeleri hakkında uzun bir yazı. Pek detaylı incelemedim. bakan var mı ? kayda değer bir değişiklik olmuş mu?

bu arada sitenin görünüşü de değişmiş. pek beğenmedim.