E4500 Core2Duo Overclock 2.9GHz tıkandı arkadaşlar, YARDIM EDERMİSİNİZ?

diemcizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba, arkadaşlar.
Öncelikle lafı uzatmadan konuya geçiyorum,
İşlemcim : İntel core 2 duo E4500
Anakart : Asus P5G41C-M LX
Ram : DDR3 1333MHz CL9 CORSAIR
Arkadaşlar, yapabildiğim kadar overclock yapabildim, fakat daha yukarıya gidemedim.
Ramlar 1060MHz'de çalışıyo şuan daha 1333MHz'yi göremedim arkadaşlar, lütfen yardımcı olun. anakartım overclock ile 1333MHz destekliyor, ramlere voltajda verdim, FSB'ye voltajda verdim, kuzey köprüsüyle güney köprüsüne çeşitli voltajlar verdim yok arkadaşlar, yemedi
s12.gif

Lütfen yardımcı olurmusunuz bana?

Arkadaşlar, SS çektim, bakarsanız anlatmak istediklerimi çok iyi şekilde anlıyacaksınız, overclock konusunda deneyimliyim, daha öncede amd sempron 3000+ SC754 işlemciyi 2.2GHz'ye aşırtmıştım.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
http://img155.imageshack.us/i/30328987.jpg/

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

s10.gif
Ayrıca şuanda arkadaşlar, 2970MHz'ye çıkabildim, Çarpanı 5MHz arttırabildim, biraz voltajı yükselttim çıktı galiba 5Lik adımlarla ilerlemeyi deniyeceğim, yardımlarınıcı bekliyorum arkadaşlar.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
En fazla gidebileceği yer odur belki de yapılacak herşey yapılmış gibi görünüyor.Ama daha deneyimli arkadaşların yardımını almak daha doğru olur :)

_vhirus_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o işlemci o anakart ile bus speed 343 olarak açabilirsin ama voltajlara baya yüklenmen lazım ben corevoltage'yi 1.6 V (normali 1.25 V) Ramleri 1.8 V 11/15/15/64 ile sistem açılışını sağladım ama sıcaklık yüksüz 45 derece :devil:

biraz daha voltaj ver bus speedi 300 rahat çıkartırsın ama dikkat et soğutmana güveniyorsan yüklen

diemcizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o işlemci o anakart ile bus speed 343 olarak açabilirsin ama voltajlara baya yüklenmen lazım ben corevoltage'yi 1.6 V (normali 1.25 V) Ramleri 1.8 V 11/15/15/64 ile sistem açılışını sağladım ama sıcaklık yüksüz 45 derece :devil:

biraz daha voltaj ver bus speedi 300 rahat çıkartırsın ama dikkat et soğutmana güveniyorsan yüklen

269'dan yukarıya çıkartamadım bi türlü :S
Soğutmamda iyi, güveniyorum işlemci boşta 22-25 derece, yükte 41 43 derece civarı.
Ramlerde 1333MHz 1.5V corsair, ben ramlere şuan 1.6V veriyorum stabil anca çalışıyorlar, Ram CL timinglerini ayarlıyamıyorum malesef, giriyorum Hepsini ramlerin asıl değerleri olan CL9 olarak ayarlıyorum, ama bi türlü 1333MHz'yi göremedim, işlemciye voltaj veriyorum ramlere 1.7 1.8 civarı verdim, yine yukarısını göremedim :S :blink:

diemcizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
benim voltaj değerlerim resimde

http://img374.yukle.tc/images/5211en_ust_342_voltajli.png

270 yapınca nasıl bir hata alıyorsun birde biostan mı overclock yapıyorsun eğer programdan yapıyorsan hata alman normal bende programla 299 üstüne çıkamıyordum

Öncelikle tebrikler çok iyi frekanslara ulaşmayı başarmışsın.
270 Yapınca hata olarak : power tuşuna bastığımda pc açılıyor ekran gelmiyor aradan 10 15 saniye sonra kendisini resetliyo sonra ekran geliyo biraz bekliyo tam boot atıcakken altta f1 bios settings filan diyo f2 continue diyo f1 tuşuna basıp biosa girip ayarları geri çekmek zorunda kalıyorum, hayır program kullanmıyorum overclock işlemlerimi bios üzerinden gerçekleştiriyorum.

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ne yapmaya çalıştığını anlamadım.Öyle hızları artırdım bitti deyip overclock mu yapılır gta 4 benzeri bir oyun aç 5dk sonra pc ne halde gör bir....

İşlemci fanın nedir?
Speed fandaki ısı pek inandırıcı gelmedi bana...

diemcizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kardeş ne yapmaya çalıştığını anlamadım.Öyle hızları artırdım bitti deyip overclock mu yapılır gta 4 benzeri bir oyun aç 5dk sonra pc ne halde gör bir....

İşlemci fanın nedir?
Speed fandaki ısı pek inandırıcı gelmedi bana...
Battlefield2 4Xaa açık, 1024x768 Full detay 3, 4 Saat boyunca filan. gayet stabildi, ekran kartı dandik olduğundan dolayı daha yukarılara çıkartmadım frekansı.
- Memtest yaptım 10 Dakika mavi ekran attı ram voltajını 0.200 gibi gülünç değerle yükselttim, mavi ekran olmadı bi daha, ram voltaj istiyodu verdim sorun yok.
Ardından 15 Dakikalık 2 adet memtest, açıp makinayı zorladım işlemci kullanımı %100'dü hep ve memtest ile birlikte nod32 ileri düzey tarama yaptım, sistem acayip stress'e girdi ama yüklenmeyi kestiğimde stabil çalıştı.
Sorun nerde acaba, bende olmadığı kesin daha önceleride overclock ile uğraşıyodum bu gibi garip hatalarla karşılaşmasaydım anında konu açacak değilim, hazır konulara göz gezdirdim tam bi bilgi veya açıklama veya istediklerime ulaşabilirliğim yoktu, o netice ile konu açtım yani...
Link : http://img15.imageshack.us/i/95946505.jpg/
Buyur ss attım, bakabilirsin.

intelhack

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle tüm ocleri iptal et iptal etmeden önce en stabil çalışan o anki bios ayarlarını not al.Eski haline döndür ve 3dmark06 ile test yap verdiği puanı details ile detaylı şekilde kaydet.Daha sonra oc ayarlarını yap ve 3dmark çalıştır sorunsuz biterse verdiği puanı not al.İlk hali ve ocli halinde verdiği puanları ss atıver...

diemcizone

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle tüm ocleri iptal et iptal etmeden önce en stabil çalışan o anki bios ayarlarını not al.Eski haline döndür ve 3dmark06 ile test yap verdiği puanı details ile detaylı şekilde kaydet.Daha sonra oc ayarlarını yap ve 3dmark çalıştır sorunsuz biterse verdiği puanı not al.İlk hali ve ocli halinde verdiği puanları ss atıver...
3DMark'ın hangi versiyonuyla test edeyim? mümkünse link verebilirmisiniz?