E sim

Berkanayer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
E sim kullanan varmı tavsiyeniz nedir artıları nelerdir eksileri nelerdir

KagloT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Yurtdışında kullanıma açılmış olan ülkelerde çok yaygın kullanılıyor ( Ancak çoğu bu sistemi çoktandır kullanıyor .) . Ülkemizde şu an daha çok yeni olduğu için birtakım eksiklikler çıkabileceğini düşünüyorum o yüzden bence geçmek için biraz beklemek en mantıklısı .
Ben telefonlar için geçmeyi çok mantıklı bulmuyorum ancak bu sistemi içinde bulunduran akıllı saatler var ve alınması çok mantıklı [Mesela Apple Watchlar (Series 3 ile LTE yani e-SIM li modelleri çıktı) LTE + GPS'li modelleri var ve bence çok kullanışlılar çünkü iPhone yanınızda değilken bile arama yapıp internete girebiliyorsunuz . Ancak şu anda TR'de sadece GPS'li modelleri satılıyor ve buna rağmen çok pahalılar eğer LTE+GPS'li modelleri Türkiye'ye gelirse çok güzel olur ancak IMEI'leri de olacağından çok daha pahalı olacaklardır ] Ancak şu an e-SIM Türkiye'de daha çok yeni olduğundan hem telefonlar hem akıllı saatler ... vb bütün cihazlar için bu teknolojiye geçmek için biraz beklemenizi öneririm ( zaten akıllı saatler için daha kullanılmıyor diye biliyorum ancak ileride kullanıma açılacak büyük ihtimalle ). Biraz uzun bir yazı oldu umarım faydalı olabilmişimdir :)