Rehber e-kitaplar-fiziki kitaplar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan crow88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,338
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ,çoğu alanı etkiledi,bunlardan en çok etkilenenlerden olanı ise kitaplar oldu.
Kitapların değişik ,farklı uzantılarda pdf,fb2,djvu vs gibi diğital meteryalleri her yerde dolaşmya başladı,buda basımevlerine kara kabus gibi
çöktü,buldukları her dağıtım yeri olan sitelere engeller atmaya,kapattırmaya çalışsalarda yerine daha fazlası açıldı

esas konuya gelecek olursam
1-
aslında kitap okumayı sevenler dijital kitaplara bakmazlar,kitabın kokusunu duyarak,görerek okumak isterler
bu güzeldir,gülü tutup,koklamaya benzer,gerçektir.kokusunu,dikenini hissedersin
avantajı (artısı): gerçektir,haz alırsın,rahat okursun,
dezavantajı (eksisi) :işine yarayan,göstermek istediğin sayfa olursa,o kitabı yanında taşırsın,yer kaplar,pahallıdır

2-E-kitaplar da taşıma sıkıntısı yoktur,elektriğin,bilgisayarın,akıllı telefonun olduğu her yerde okursun
göstermek istediğin,işe yarayan sayfa olursa,yazıcıdan çıktısını alabilirsin.diğital verileri okuyan programın
varsa,program okur,sen dinlersin

benim kendi yorumum:
aslında gerçek kitap taraftarıyımdır,sayfaları çevirerek okumak hoşuma gider,sayfaları karıştırmak
haz verir.
fakat diğital kitaplarıda toplamayı ihmal etmem,elimin altında yer kaplamayan,istediğimde ha şu sayfada
olmalı deyip bakabileceğim e-kitaplar olmalı,rahatça çıktısını alabilmeliyim
uzun zamandır,okumuş olduğum kitapların pdf lerini neredeyse %70 temin ettim şu an elimin altında
,bazı kitapların basımında ,ilk basımında (ORJİNALİNDE) olan yazıların,makalelerın olmadığınıda gördüm
bunun sebebi nedir, açıkcası pek fikrim yok,ama kitapların, genelde eski baskıları ,diğital veriye dönüştürülmektedir.