DWG'den bina dış giydirmeye...

kuazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde mimarımın çizdiği kendi binama ait dwg dosyam var. Bu dwg dosyasını import ederek binama dış görünüm vermek [giydirmek] güzel bir bina resmi çalışması yapmak istiyorum. En basit yoluyla hangi freeware programla yapabilirim? hangisini önerirsiniz ?
**(3dmax, solid, photoshop gibi büyük boyutlu programlarla çalışamıyorum, daha düşük MB'lı program öneriniz var mıdır?)
edit: Autocad/Solid/3DMax bilgim sıfır.
Yanıt veren dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygı ve sevgilerimle.

*soruyu belki de yanlış bir kategoride sormuş olabilirim, forum sakinleri ve adminlerden özür dilerim.

bertan mızrak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Merhaba.
Bunu photoshopla yapman evet mümkün ama şöyle mümkün.
1. si kafandaki o istediğin sonucu alamayacaksın. bunun nedeni photoshop 2boyutlu bir tasarım programıdır. sen 2 boyutlu bir tasarım programında 3 boyutlu birşeyi yaratmak istiyorsan ışık gölge ve çizim yeteneklerinin belli bir seviyede olması gerekiyor, ki bu bir binanın dış giydirmesi gibi hatayı direk yansıtacak yani hataya neredeyse hiç gözyummayacak bir iş ise gerçekten bu konularda çok iyi olman gerekiyor.
2.si autocad dosyası 3dmaxgibi programlarda dış giydirmede direk olarak kullanılır. yani mimari çizimi programa yerleştirirsin ve bu çizimin üstünden binanı yükseltirsin ve birebir ölçülerde aynı binayı oluşturursun. ama bu çizimleri photoshopta bu şekilde kullanamazsın . belki başka bir şekildede işine yarayabilir fakat şuanda aklıma gelen tek şey bu çizimleri sadece photoshopta binanı oluştururken bu katta kaç pencere varmış nerede çıkıntı varmış bunları öğrenmek amacıyla ayrı bir programda bakarak kullanman. yani photoshopta direk bu mimari çizimin üstünden giderek bu binyaı oluşturamazsın. oluşturursanda örneğin binanın önden görünüşünü photoshopa atarsın ve çizersin renklendirirsin ama bu 2 boyutlu bir tasarım olur çünkü sadece önden görüntüsünü çizdin.

YADA
iyi bir dijital boyama yeteneğin vardır. mimari çizimlerden bilgi alarak photoshopda direk olarak boyama yapabilirsin. buda başka bir yol ki bana göre bu konuda photoshopta en gerçekçi en göze hoş gelecek giydirme yöntemi bu.

bir başka yöntem ise hiç denemedim daha önce olabilirmi aslında tamda emin değilim ama bence uğraşırsan olabilir.
binanın ön yüzünü yan yüzlerini ve arka yüzünü ayrı ayrı photosopta orantısını bozmadan yani ölçekli bir şekilde çizersin ve renklendirirsin. sonra bunları tek bir çalışma sayfasına alarak perspektif vererek birleştirirsin. bunu yaptığında ilk birleştirmende binanın rengi tek tip olacak yani örneğin duvarı gri yaptın ama duvarın her noktası ayn değerdeki gri olacak ama sen 3 boyutlu bir görüntü istiyorsun bunun içnde son olarak gene ışık gölge bilgine güvenerek binanın gerekli gölgelendirmelerini yaptığında bir sonuç elde edebilirsin.
Ama genede söylüyorum bence 3 boyut tabanlı bir programda alacağın sonucu alabileceğini düşünmüyorum çünkü ne olursa olsun bu programların yarattığı gerçekçi ışık gölgeyi kendin yaratman çok zor hatta imkansıza yakın. yani çok gerçekçi bir görüntü elde edemeyebilirsin.

Anlatımımda sorun olduysa kusura bakma.