DVR Dosyalarını Açma

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar , uydu alıcımla usb den flash diksime yayını kaydedebiliyorum.
Uydu alıcısı üzerinden istediğim zaman izleyebiliyorum da.

Fakat kayıt dosyaları dvr uzantılı.
Bilgisayarda bunları izleyemiyorum.

+ Olarak da , bir filmi .dvr uzantısına çevirip uydu alıcım vasıtasıyla tv de izleyebilir miyim?

14252.png

Reaksiyon puanı
189
Bilgisayarda sanırım windows media center açabiliyordu.

TV'de izleme olayına bir şey diyemem fakat ek bir şeye ihtiyaç duymadan alet direk dosyayı okuyup oynatabiliyorsa mantıken mümkün tabi...

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
media center dvr-ms uzantısını açıyor.
vlc ile denedim olmadı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
zamanında kmplayer ve potplayerla izlemiştim tabi burda playerın adı değil bilgisayarda yüklü codecler önemli, ama bunlar boş işler çünkü DRV çok büyük boyutlu gereksiz bir format bilgisayara aldığın DVR dosyaları önce AVI, mpeg vs adam gibi bir formata çevir sonra istediğin playerla rahat rahat izle daha mantıklı. Diğer soruna gelince evet zamanında onu da yapmıştım biraz ince ayarlarıyla oynayıp DVR yaparsan uydu alıcı açar tabi ama ilk dediğim olaya geliyoruz yine; kısa bir videonun boyutu abartı büyük olur yani bu işler ölü yatırım:)

DVR - MPEG Dönüştürücü program
http://www.merihvideo.com.tr/apps/dvr2mpeg.rar

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
arkadaşım sağol denicem birazdan , şimdi böle bir imkan varken herhangi bir filmi dvr ye çevirip tv de denemek te istiyorum.
boyut sorun olmaz , 1-2 film izleyip silinir.
8gb flash yeter sanırım , o da olmazsa 2.5 inch 60 gb hdd de var.

teşekkür ederim =)

[MENTION=56637]aykutyenihan[/MENTION] , verdiğin sitede Elecard MPEG2 Decoder sayesinde ekran görüntüsündeki dvr dosyalarını wmp ile convert etmeden izleyebiliyorum.

Şuanda geriye kalan filmleri dvr ye çevirmek.
Teşekkür ederim bilgiler için , o konu hakkında da bilgin varsa paylaşabilir misin ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
1 filmi dvr yaparsan 8 gb'a sığacağını sanmıyorum. Ben hangi programı kullanmıştım bilmiyorum uzun zaman olduğu için unuttum ama google'da avi to dvr converter diye aratırsan istemediğin kadar program bulursun format factory baktımda çevirmiyomuş.

blazedanger35

Doçent
Reaksiyon puanı
3
teşekkür ederim arkadaşım , araştırayım biraz daha =)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm arastırma yaparken gordum bende bu ısle ugrasıyordum sıze yardımcı olursa memnun olurum AVSMediaPlayer indir pc kur calısıyor