DVD Yazıcı önerisi

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar elimde line on dvd+rw var tek sorun kapak zor açılıyo ,okuma ve yazmada hiç bir sorun yok

yeni bir dvd+rw almak istiyorum marka olarak asus tercih edecegim ama siz ne önerisiniz ve ne önerirsiniz

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ben de Asus öneririm, LG de olabilir.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Asus önermiyorum çünkü benim Dvd Rw nin okuduğunu okumadı sıfır olmasına rağmen felç etmişti bizi :@

Ama sana önerebileceğim Samsung Writemaster var. Lg de olabilir ;)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Asus önermiyorum çünkü benim Dvd Rw nin okuduğunu okumadı sıfır olmasına rağmen felç etmişti bizi :@

Ama sana önerebileceğim Samsung Writemaster var. Lg de olabilir ;)
overburn yapmış olmayasın :o

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
valla bilemiyorum ama benim kadar dvd yazan bu forumda var mıdır bilemiyorum.

çok fazla dvd yazıcı kullanma deneyimim oldu. belki model model farklar olabilir ancak her markanın birden farklı modelini kullanmışımdır.

asus, 2 farklı modelini kullandım, model numaralarını hatırlamıyorum, bir müddet kullanımdan sonra yazma işleminde başlangıç süresi çok uzuyor, özellikle dvdnin %10ları yazılırken (o esnada yazma hızı artıyor), resmen 30 sn hızlanamıyor, artı olarak aynı esnada mesela lg yazıcı bağlı, lg'nin okuduğu dvdde asus okuma hatası veriyor.

nec, bir dönem forumlarda herkesin tavsiye ettiği nec, (ki ben hep şiddetle karşı çıkardım), 3 farklı modelini denedim (her seferinde hadi bi daha deneyeyim bu markayı diye aldım), bir süre sonra (-) dvdleri okumayı unutuyor. sadece (+) dvdleri görüyor, ancak her iki dvd çeşidine de sorunsuz yazıyor.

samsung, 1 modelini denedim, hiç verim alamadım, okumada çok başarısız.

lg, çok farklı modellerini kullandım, şu an 4 tane h42n, 2 tane h55n takılı bilgisayarda. lglerin en öne çıkan yönü, okuma hataları vermemeleri, yazma performansları oldukça yeterli (8x orta sınıf marka bir dvdye 8x kayıt yaptığınızda kalite %99 çıkıyor), h42n modelleri eski olmasına rağmen, dvdyi taktığınızda algılama süreleri çok kısa, h55n olan daha yeni model ise, biraz daha geç görüyor dvdleri. h42n'lerde son firmware'ler yüklü.

kısacası lg derim (gereksiz uzun oldu yazı sanırım :D )

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
asustan şaşma abi, en iyisi. gerisi hikaye valla bende her zaman yazıyorum hiç sorun yaşamadım. hatta sata girişli al, eğer anakartın uyuyorsa ;)

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
amiga.os arkadaş sana teşekür ederim o kadar yazmışsın benim için :)

şimdi kafam karıştı asus mu? lg mi?
asus ise hangi mldel ? lg ise hangi model ?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Samsung'dan almıştım ben de. Tav olduğum nokta; S-ATA arabiriminin olması.

Gerçi şu anda Blu-ray var ama :D tamam sustum.

amiga.os

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dvd yazıcının sata arabirimli olmasının pratikte ne gibi bir faydası olabilir, o tartışılır.
16x kayıt işlemi sırasında saniyede 22 mb veri aktarımı gerekiyor ki, bu pata arabirimi ile de çok rahat karşılanabilecek bir rakam.
sata arabiriminin şu faydası olabilir, aynı kanalı paylaştığı başka bir aygıt olma ihtimali bulunmadığından, olası çakışma şansı yoktur.
artı olarak yeni nesil anakartlarda tek ide çıkışı olduğu için sata arabirimli dvd yazıcılar piyasadadır. sata2 bir cihazın 300mb/sn teorik hızının dvd yazıcılar için hiç bir esprisi yoktur. ki zaten 16x bir dvd kaydettiğinizde, 8x'e göre ortalama 30sn-1dk arası daha hızlı yazabilirsiniz, çünkü dvd 16x ile kaydedilmeye ancak diskin sonlarında ulaşabilir.
kısacası bir dvd writer sata arabirimli olduğu için tercih nedeni olamaz ki hemen her markada sata dvd yazıcı bulunabilir.

ferplex

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben zamanında birsürü araştırma yapıp philips almıştım o zmnlar chip dergisinde en iyi yazıcı falan seçilmişti ama hikaye gel gör şimdi kapağın motorunda sorun var canı isterse kapak açılıyor istemezse açılmıyor bir cd/dvd koyuyorum alıncaya kadar canım çıkıyor!
Bunun üzerine gittim bir tane dvd ram li bir lg aldım şimdi rahatım. Zaten lg ilk zamanlar yani sadece cd yazıcıların olduğu zamanlar en çok satılan kullanılan cd yazıcılardandı.

october

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sony kullanıyorum hiç sorun yaşamadım, tavsiye ederim.

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Asus 20 X DVD-RW SATA kullanıyorum.. Okuma hızı yazım hızıyla gayet kullanışlı LG den en büyük farkı LG bir dvd veya cd takıldığında 5-10 saniye zamanla okumaya geçiyor.. Oysa Asus da böyle bir problem yok.. Aşağıdaki adresteki yazıcıları incelemeni tavsiye ederim..

Fiyatı ortalama 40,00 -45,00 YTL arasında

DVD Yazıcılar | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
benim aldığım LG (Blu-ray) DVD-RW dehşet bişey abi. onu tavsiye ederim. philips kullanıyordum işe yaramadı bunu aldım. piyasayı araştırıp öle aldım...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
asus öneriyorum. sessiz olması en büyük avantajı..tabi diğer yazıcıları kullanmadığımı da belirteyim. bir de lightscribe özelliklisini de alabilirsin..ben fazla kullanmıyorum ama el altında bulunmasında bir sakınca yok.. :D

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
uzun süredir samsung kullanıyorum daha sorun yaşamadım