DVD okuyucu sorunu

crysky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ilk öncelikle hayırlı akşamlar .. Sizlerle sorunumu paylaşmak istediğim için açtım bu konuyu.Benim bilgisayarım Acer 6930G,Aspire serisi bir laptop.alet sapasağlamdı yalnız şu son günlerde bir sorun belirdi.sorun ise optik sürücü dvdleri okumamaya başladı dvdyi tam döndüremiyor bile.dvdyi takıyorum çıs çıs sesler geliyo tam okuycak derken ses duruyo sonra yine aynı sesler devam ediyo:( Benim aklımda olanlar diyorum ki alıyım yeni dwd rw takıyım takır takır çalışsın ama bu konuda bilgim yok laptopu açmak için özel tornavidalar mı gerekiyor onları nereden sağlayabilirim önerilerinizi bekliyorum :huh:

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Büyük ihtimalle DVD Writer bozulmuştu,değiştirmek için özel tornavidaya gerek yok standart bi yıldız olsa yeter,dvd writer'i söktüğünde altında model no su yazar o model nosuna göre yenisini alabilirsin.

crysky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bakx.jpg

yani hem dwd rw var hemde cd sürücüsü var ama bende bi tane sadece dwd rw var bu nasıl bişi sizce :huh:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
baska bi dvd denedinmi sorun dvdde olmasin.

crysky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
başka birçok dvd denedim hep sesler geliyo hani böle döndürürken boow diye ses gelir ya başta öyle oluyo sonrasında kesiliyo döndürmüyo

atakan16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,dediğiniz ikinci Cd okuyucu yazılımsal olabilir.(Daemon Tools gibi.) Sorununuz büyük ihtimalle yazıcının içinde cd yi oturttuğumuz yerden cd'nin delik olan yerine geçen dönen motor gibi birşey vardır ve bunun yanında okuma optiği vardır.Sorun döndüren motorda olabilir ya dwd yi tam oturtamıyordur yada içine parça kaçmış olabilir.Tavsiyem teknik yardım alın,eğer bilmiyorsanız 50-60 liralık yazıcı için bilgisayarınızdan olmayın.

crysky

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba,dediğiniz ikinci Cd okuyucu yazılımsal olabilir.(Daemon Tools gibi.) Sorununuz büyük ihtimalle yazıcının içinde cd yi oturttuğumuz yerden cd'nin delik olan yerine geçen dönen motor gibi birşey vardır ve bunun yanında okuma optiği vardır.Sorun döndüren motorda olabilir ya dwd yi tam oturtamıyordur yada içine parça kaçmış olabilir.Tavsiyem teknik yardım alın,eğer bilmiyorsanız 50-60 liralık yazıcı için bilgisayarınızdan olmayın.
teşekkürler :)

cebuntu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba
Eğer makineniz garanti kapsamında ise servise vermeniz daha iyi, ama eğer 2 yılı aşmış ise %90 sürücüyü değiştirmenizde fayda var, genelde CD-DVD sürücülerin ömrü ne yazık ki fazla olmuyor.
Normal çalışır durumdadır bir gün sonra çalışmamaya başlar tekler filan yani beni değiştir der.
Değiştirilmesi de modelden modele değişir ama o kadar da zor bir şey olduğunu sanmiyorum, hatta kullanma klavuzunda sökülmesi gereken vidalar yerleri gösterilmiş olabilir ve ya internetten bu konu ile makine modeline göre bir çok resimli kaynak bulabilirsiniz.

Kolay gelsin