DVD İLE İLgili yardım lütfen

inferno22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba benim bilgisayarımda DVD playerım var ; ben boş bir dvdyi oynatıcıya koyduğum zaman okumuyor nasıl yardım edebilirsiniz ? dvd oynatıcının üstünde yazanlar

DVD MULTI RECORDER

DVD+R DL

COMPACKT DİSKRE WRİTEABLE ULTRA SPEED+

Dvd oynatıcım DOLU dvdleri okuyor fakat BOŞ dvdleri okumuyor yardım edermisiniz hatada

E:\ erişilemez
Yanlış işlev

Yardım ederseniz teşekkür ederim.

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Benim DVD'De boş DVD seçiyor. Princo markasını yazıyor dandikbaşka marka yazmıyor. Belki oda öyle olabilir. Başka bi marka dene. Yada daha önce yazmaya çalıştın ama boş gözüküyosa aynı hatayı verebilir.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
DVD+R DL (veya Türkçesiyle Çift Katmanlı Çok Amaçlı Teker (DL(Dual Layer) Çift Katmanlı anlamına gelir) .DVD+R DL diskler kaydedilebilir iki boya katmanı kullanır. Her bir katman yaklaşık 4,7 GBlık kapasiteye sahiptir. Çift katmanlı diskin kapasitesi hemen hemen 8.55 GB (veya 7.96 GiB)dır. Diskler birçok DVD aygıtları tarafından okunabilirler(eskileri daha az uyumluydu) ve sadece DVD+R DL ve Super Multi sürücüler kullanılarak oluşturulabilirler. kaynak

Anladığım kadarıyla çoğu dvd yi okuma özelliği var ama sadece double layer dvd leri yazabilir senin dvd.
798px-DVD%2BRDL.JPG

inferno22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
DVD+R DL (veya Türkçesiyle Çift Katmanlı Çok Amaçlı Teker (DL(Dual Layer) Çift Katmanlı anlamına gelir) .DVD+R DL diskler kaydedilebilir iki boya katmanı kullanır. Her bir katman yaklaşık 4,7 GBlık kapasiteye sahiptir. Çift katmanlı diskin kapasitesi hemen hemen 8.55 GB (veya 7.96 GiB)dır. Diskler birçok DVD aygıtları tarafından okunabilirler(eskileri daha az uyumluydu) ve sadece DVD+R DL ve Super Multi sürücüler kullanılarak oluşturulabilirler. kaynak

Anladığım kadarıyla çoğu dvd yi okuma özelliği var ama sadece double layer dvd leri yazabilir senin dvd.
798px-DVD%2BRDL.JPG

şimdi ben sadece bunalramı birşey yazabileceğim ? annemin bana doğum günü hediyesi olarak aldığı dvdler gittimi şimdi ? 13 yaşındayım başka marka filan dene param yetemz babamda var senin der almaz lütfen kullanamıycakmıyım?

okusa yazma sorunum olmayacak istediği kadar kaliteli olsun kullanamadıktan sonra ne işe yarar ?
bu arada li10 bilgilkendirdiğin için teşekkür ederim bonus +rep gibi bir şeyse sana atacağım teşekkürler.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

DVD cihazın çok normal bir durum mesajı veriyor, herhangi bir hata yok. Ayrıca sadece DVD-DL'ye yazan bir cihaz, yani sadece çift katman DVD yazan ve diğerlerini yazmayan bir cihaz hiç üretilmedi, dolayısıyla böyle bir ihtimal yok.

Senin olayın şu; sistemine bir yakma programı kurmuşsun (Nero, Ashampoo, Alcohol gibi), bu programlar kurulduğu bilgisayardaki optik yazıcıların kendi kendine yazma işlevini devre dışı bırakırlar yazma işlemlerini kendileri kontrol edeceği için. O nedenle şu anda iki seçeneğin var;

1- Ya sadece kurduğun yazma programlarını kullanarak yazdıracaksın.
2- Ya da aynı zamanda Windows arayüzünden de yazdırmayı istiyorsan şunu yapacaksın: Bilgisayarımı aç, DVD yazıcına sağ tıkla, Özellikler menüsüne gel. Oradan "Kayıt" sekmesini aç, sonra da "Bu sürücüde CD'ye kaydetmeyi etkinleştir" seçeneğini işaretleyerek Tamam'a tıkla.

inferno22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar.

DVD cihazın çok normal bir durum mesajı veriyor, herhangi bir hata yok. Ayrıca sadece DVD-DL'ye yazan bir cihaz, yani sadece çift katman DVD yazan ve diğerlerini yazmayan bir cihaz hiç üretilmedi, dolayısıyla böyle bir ihtimal yok.

Senin olayın şu; sistemine bir yakma programı kurmuşsun (Nero, Ashampoo, Alcohol gibi), bu programlar kurulduğu bilgisayardaki optik yazıcıların kendi kendine yazma işlevini devre dışı bırakırlar yazma işlemlerini kendileri kontrol edeceği için. O nedenle şu anda iki seçeneğin var;

1- Ya sadece kurduğun yazma programlarını kullanarak yazdıracaksın.
2- Ya da aynı zamanda Windows arayüzünden de yazdırmayı istiyorsan şunu yapacaksın: Bilgisayarımı aç, DVD yazıcına sağ tıkla, Özellikler menüsüne gel. Oradan "Kayıt" sekmesini aç, sonra da "Bu sürücüde CD'ye kaydetmeyi etkinleştir" seçeneğini işaretleyerek Tamam'a tıkla.

çook teşekkür ederim hemen deniyorum.fakat özellikler bölmesinden kayıtı bulamadım yardım edermisin ?