MonkeyD.Luffy
Asistan
Merhaba arkadaşlar DVD\CD-ROM okuyor fakat yazmıyor ne cd ne de dvd ikisini de denedim hep hata veriyor acaba yazılımsal bir sorun mu var yoksa donanımsal mı yardımcı olur musunuz bilen arkadaşlar var sa

cihaz sadece okuma özelliğine sahiptir büyük bir ihtimalle o yüzden yazamazsınızMerhaba arkadaşlar DVD\CD-ROM okuyor fakat yazmıyor ne cd ne de dvd ikisini de denedim hep hata veriyor acaba yazılımsal bir sorun mu var yoksa donanımsal mı yardımcı olur musunuz bilen arkadaşlar var sa![]()
Hocam yazma özelliği varOptik surucu de yazma ozelligi yok sanirim.
evet eminimmevcut cihazınızın writer(yazma)değilde düz okuyucu olmadığına eminmisiniz?
hocam diz üstü kullanıyorum ve baktım tertemiz ona rağmen aldım etil alkol ile yeniden temizledimDonanımsal olması daha olası çünkü eskimiş donanımlara bakım gerekir. Yazma işlemi hassas bir işlemdir. Ve sürgü lazer ile motorlar adım kaçırır seviyesi değişir odağı bozulursa yakamaz diski. Optik sürücü bakım videoları ile elden geçirmeyi dene.
Hocam laptop masa üstü değil hem öyle bile olsa değiştirmek benimde aklıma geldi ama sorun yazılımsal diye düşünüyorum donanımsal değil bu konuda yarımcı olabilecek seniz sevinirim bilginiz varsaDVD-ROM değiştirin isterseniz ya da Garantisi varsa direk garantiye gönderin
Ben de laptop'tan bahsetmiştim. Sorun başlamadan önce güncelleme vs. yaptınız mı? Ya da aygıt yöneticisi gibi bir yerden ayar?Hocam laptop masa üstü değil hem öyle bile olsa değiştirmek benimde aklıma geldi ama sorun yazılımsal diye düşünüyorum donanımsal değil bu konuda yarımcı olabilecek seniz sevinirim bilginiz varsa
Ben de laptop'tan bahsetmiştim. Sorun başlamadan önce güncelleme vs. yaptınız mı? Ya da aygıt yöneticisi gibi bir yerden ayar?
DVD-ROM'u çıkarıp vidalarını vs. kontrol edin. Gevşeme gibi bir şey olmuş olabilir.Hiç kullanmadım gibi bir şey ama daha önce hiç böyle yapmıyordu güncelleme sürekli yapıyor cihaz kendini ama ayrıyetten güncelleme yapmadım cihazı aygıt yöneticisinden kaldırdım tekrar kurdum ama fayda etmedi
anladım teşekkürler bir bakimNotebook ise sadece temizlemek yetmez. Kızak mekanizması yağlanmalıdır. Gevşeyen vidalar kontrol edilebilir. Hatta lazer gücü ayarı az biraz arttırılabilir.
baktım yok herhangi bir sıkıntıDVD-ROM'u çıkarıp vidalarını vs. kontrol edin. Gevşeme gibi bir şey olmuş olabilir.
O zaman ya kablolara zarar verdiniz ya da iç kısım bozuldu. DVD-ROM değişikliği yapacaksınız ya da servis gibi bir yere göndermelisiniz.anladım teşekkürler bir bakim
Mesaj otomatik birleştirildi:
baktım yok herhangi bir sıkıntı