Düşük fiyata HD sistem

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar. Uzun süredir donanım piyasası ile ilgilenemediğimden bir sorum olacak.

Bir arkadaşımın çok eski bir bilgisayarı var. işlemciyi hatırlamıyorum, ATI X300 SE AGP ekran kartı, 1 GB +512 MB+ 512 MB Ram'i var. Ve doğal olarak da Windows XP kullan-abil-ıyor. Arkadaşın oyunla vs işi yok yalnız videoları, filmleri 480 üzeri kaliteye getirdiği zaman bilgisayar doğal olarak acaip kasıyor. Hele hele goPro videolarını başlattığı zaman makine havalanacak gibi sesler çıkarıp, kare kare gösterime giriyor.

Bu arkadaşın asıl isteği PC'yi, yeni almayı düşündüğü Full HD Led TV'ye HDMI üzerinden bağlayıp, interneti ve çoğunlukla filmleri ve kendi uçuş videolarını takılmasız ve sorunsuz izleyebilmek. Yani internet, film ve müzik kullanıcısı oyunla hiç ilgisi yok. Ve minimum para harcamak istiyor. Bunun için de mevcut sisteme önce 3 adet 1 GB DDR 2 533 Mhz Ram (33*3=99 TL), AGP 3450 (99 TL), ve alarak biraz iyileştirme yapmak istedim (ki ulaşabildiğim iki AGP karttan biri bu kart)... Yaklaşık 200 Tl + kargo ücreti gibi bir maliyet yapıyor. Ama bunu yapsak da sistem yine çok eski kalacak ve bu başarı da malum pek istenilen sonucu da elde edemeyecektir.

Daha sonra aklıma; anakart, ram işlemci kaça çıkar fikri geldi ve bununla ilgili biraz araştırma yaparken, 200 TL maliyetin biraz üzerine 350 TL Kargo dahil fiyata şu parçaları buldum. (Bahaneyle de sistemini güncellemiş olacak)

Amd A4 6300 FM2 Soket 3.7GHz 1MB Cache 65W 32nm İşlemci 122,61 TL
Gigabyte F2A68HM-DS2 Amd A68H FM2+ Soket 2400MHz Anakart 157,87 TL
Hi-Level 4GB 1600MHz DDR3 Ram 62,82 TL

Ne dersiniz, bu parçalar onun işini (oyunsuz) -şimdi ve 3-4 sene daha- görür mü (4K performansını yok sayın)... Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

By (D)

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bence götürür ama 2 seneden sonra full hd videolarda kasmaya başlaya bilir. :);)