Durmaplay.com Sahtekarlığı

kerem.991

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sizlere 23.01.2018 tarihinde malum siteden yaptığım alışverişte karşılaştığım bir sorundan bahsedeceğim.

Malum siteden sipariş ettiğim FIFA 18 Origin cd key ödemeyi yapmamdan yaklaşık 5 dakika sonra elime ulaştı. Kodu girmeyi denediğimde ise bu kodun daha önceden kullanıldığına dair bir hata aldım. Çok beklemeden malum sitenin destek ekibine bağlandım ve sorunumu anlattım. Origin'e girip çıkmamı vb bir sürü gereksiz işlem yapmamı söylediler. Bir sonuç alamayınca bana EA in destek linkini yollayıp buradan kodun ne zaman aktive edildiğini öğrenmemi istediler. EA'ın Türkçe desteği olmadığını biliyorsunuzdur, dolayısıyla bağlanacağımız görevli doğal olarak Ingilizce konuşan birisi olacak. Bu kısma sonra değineceğim. Ea görevlisiyle yaklaşık yarım saatlik bi konuşmamız oldu ve bu konuşma sırasında bana gerekli bilgiyi sağlamak için doğal olarak hesabın gerçek sahibi olup olmadığımı sorguladı. Sorduğu sorulara cevap verip e postama gelen mesajları teyid ettikten sonra ea görevlisi ikna oldu ve bana kodun dün kullanıldığını iletti. Malum firmanın destek ekibindeki beyefendiye bunu söyleyince kendisi bunu kabul etmeyip açık tarihle tekrar EA'e sormamı istedi. Dediğini aynen yaptım ve beyefendiye ilettim. Ardından emir verircesine ekran görüntüsü almamı söylediler ve aldığım ekran görüntülerinde hep bir kusur buldular. Beyefendinin söylediği her şeyi tamı tamına yaptıktan sonra kendisi yöneticilere durumu ileteceğini söyledi. Ne zaman geri bildirim alacağımı sorduğumda ise bana net bir tarih vermedi. Fakat nasıl oluyorsa adli makamlardan bahsetmeye başlayınca destek ekibindeki beyefendi bana çeşitli teklifler savurmaya başladı. İlk olarak bilgisayarımı uzaktan kontrol programıyla yönetmek istedi, böylece yeni bi kod ile origin üzerinden aktivasyon sağlayacakmış. İkinci olarak kodu girmek için hesabımın kullanıcı adı ve şifresini istedi. Tabi ki kabul etmedim. Kendisine yarına hukuki işlem başlatacağımı ciddi bir şekilde dile getirince yeni kodu bana ulaştırdı. Nihayetinde aldığım kod çalıştı. Yazımı buraya kadar okuduysanız malum firmanın amacını az çok anlamış olmalısınız. Sizi resmen bezdirmeyi ve suçlarının yanlarına kar kalmasını bekliyorlar. Ülkemizde oyun satın alanların büyük bir kısmını küçük çocuklar kaplıyor. Bu çocuklardan çoğunun yarım saat boyunca kurduğu cümleleri süsleyerek İngilizce konuşan bir yabancıyla sohbet etmesini bekleyemezsiniz. Müşterilerinin kendi hatlarının kurbanı durumuna getiren bu firmaya karşı dikkatli olmanızı öneririm. Adli makamlardan bu şekilde korkmalarını göz önünde bulundurursak ne işler çevirdiklerine dair bir fikrimiz olabilir.