Durdurulamayan Keylogger Yazılımları

CENGİZ-HAN

Öğrenci
Katılım
4 Haziran 2013
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
Bilgisayar teknolojilerinin gelişmesi ile son zamanlarda bilgi ve bilgisayar güvenliği konusunda en ciddi tehditlerin başında kötücül yazılımlar gelmektedir. Kötücül yazılım (örn : malware), bulaştığı bir bilgisayar sisteminde veya ağ üzerindeki diğer makinelerde zarara yol açmak veya çalışmalarını aksatmak amacıyla hazırlanmış yazılımların genel adıdır.
Biz bu yazılımlardan (malware) en tehlikelisi sayılabilecek Keylogger (bazılarının deyimi ile Klavye dinleme) yazılımlarını incelemeye calışacağız. Peki nasıl çalışırlar ; Windows kütüphanelerine ulaşarak oradaki .log verilerinden Windows API lerinde yardımıyla yapılan işlemlere ulaşabiliyor. Zaten Windows işletim sistemi yapılan her şeyi kaydetmektedir (loglar).
Neden Keylogger derseniz mesela ; online oyunların yaygınlaşması iyi ve popüler bir örnek olabilir. Bu oyunlarda kısaca “char” denen yani oyun karekterleri bazı bölümlerden (level) sonra maddi değer kazanmakta ve doğal olarak bir çok insanın iştahını kabartmaktadır.
Verdiğim online oyun örneği basit ve yaygın bir örnektir. Bazen asıl amaç sizin kredi kartı şifreniz (genel olarak), MSN, facebook gibi popüler sosyal haberleşme sitelerindeki profil bilgilerinize ulaşmak da olabilir. Özellikle İnternet bankacılığı en çok zarar gören sektördür. Çünkü çoğu kişi kişisel bankacılık bilgilerini klavye üzerinden siteye girmektedir. Ama artık bankalar bunada çare buldular, tek kullanımlık şifreler. Cep telefonunuza yüklenen java tabanlı küçük yazılımlar sayesinde güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.
Önlemler kısmına gelirsek ;
1-) Keyloggerların amacı yazılan işlemleri kaydetmek olduğu için ekran klavyesini kullanmak mantıklı olabilir ama uzun yazışmalarımızda işimizi zorlaştıracaktır. Bunun için KeyScrambler programını tavsiye etmek istiyorum . Bu programının ne iş yaradığını merak ediyorsanız şöyle anlatayım;
Mesela klavyemizden www.bilgiguvenligi.gov.tr yazdık, ama bu program sayesinde yazdıklarımız www.bilgiguvenligi.gov.tr diye değilde ‘dfks723jdaolöç213ı93nsA2dk3n’ gibi hiçbir anlam ifade etmeyen ve yazdıklarımıza benzemeyen harf ve rakam kombinasyonlarına çevrilir.Bu sayede yazdıklarımız bir bakıma şifreleniyor diyebiliriz. Ayrıca sadece web adresi yazarken değil her türlü yazışmalarımızı ve hatta Windows oturum açtığımızda bile yazdıklarımızı karmaşık bir hale sokmaktadır.
Programı buradan inceleyebilirsiniz ;
http://www.qfxsoftware.com/KeyScrambler/whats_new_2_6_0.htm
2-) İkinci yol olarak güvenlik duvarı destekli anti-virüs kullanmanızı tavsiye edeceğim. Çünkü veri paketi alış verişinizi kontrol altında tutmalısınız ve sık sık kontrol etmelisiniz. Ayrıca bilgisayarımızın açılışı sırasında ki programlarıda kontrol etmekde fayda var.
Bunun için;

Kod:
çalıştır (run)  >> msconfig


komutunu çalıştırıp, açılan pencerede Startup tabından başlangıçta ki çalışan programları görebiliriz. Tanımadığımız ve şüphelendiğimiz şeylerin çalışmasını engelleyebiliriz.
Bunun dışında ağ dinleme yazılımları ile paket veri alış verişlerini dinleyerek ya da o anki çalışan uygulamaları kontrol ederek şüphelendiğimiz yazılımları kapatmalıyız. Tabi bu o kadar kolay olmayacaktır. Çünkü bu durumu anlamamızı önlemek için genelde Windows bileşenlerine benzer isimler verilir keyloggerlara (örn: svchost.exe , explorer.exe, msnmsgr.exe ).
Bu yazılımları anti-virüsler kolay kolay yakalayamamaktadır. Nedeni özel olarak kodlanan yazılımların zararlı ya da yararlı olduğunu anti-virüslerin net olarak anlamakda zorluk çekmeleri. Bu da bizim anti-virüslerin ne kadar güvenilir olduğu hakkında bir kez daha düşünmemize yol açıyor.
Evet asla unutmayalım %100 güvenlik yoktur..


Not : Bahadır Davdav, Samanayolu Yayın Holding Teşekkürler.

 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,290
Reaksiyon puanı
59
Puanları
228
devletler kendini koruyamazken.normal kullanıcı nasıl korusun.

nettraveler_02.1s.png


Güvenlik araştırmacıları son sekiz yıl içinde 40 ülkede 350'den fazla yüksek profilli kullanıcıları hedef alan istihbari bilgileri sızdıran NetTraveler zararlısını keşfetti.

Kaspersky Lab araştırmacılar tarafından Salı günü yayınlanan bir blog yazısına göre, sanayi ve kuruluşları almıştır. Hedefler petrol endüstrisi şirketleri, bilimsel araştırma merkezleri ve enstitüler, üniversiteler, özel şirketler, hükümetler ve devlet kurumları, elçilikler, askeri müteahhit ve Tibet / Uygur aktivistler içerir. En son uzay araştırmaları, nanoteknoloji, enerji üretimi, nükleer enerji, lazerler, tıp ve iletişim ile ilgili veri elde etme hakkında çabaları bulunmaktadır.


kaynak



 

DumDumaq

Dekan
Katılım
17 Ocak 2013
Mesajlar
5,084
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
keyloger iptal etmek için kopyala yapıştır yapın klavye ile yazmayın hisseden varsa
 

giskur11

Profesör
Katılım
9 Eylül 2012
Mesajlar
3,605
Reaksiyon puanı
160
Puanları
243
Konum
izmir
Windows 7 den sonra öyle bulaşan bir keylogger'a rastlamadım format attığım yada kullandığım bilgisayarlarda o eskidenmiş flashı takınca bulaşmalar falan.
 
Üst