Dünyayı şok eden karar !

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Dünyayı şok eden karar !

119048.jpg

ABD Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık kurtarma paketini reddetti.

ABD'de Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi, Başkan George W. Bush ve 2 büyük partinin yöneticilerinin bütün uyarılarına karşın 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketini az farkla da olsa reddetti.

Yapılan oylamada paket 205'e karşı 228 oyla reddedildi.

Demokrat Parti milletvekillerinin çoğunluğu olumlu oy kullanırken Cumhuriyetçi Parti'li milletvekillerinin çoğunluğu ise pakete karşı oy verdi.

Başkan Bush, paketin geçmemesinin ekonomiye felaket etkisi yapabileceğini söylemişti. Bush'un uyarılarına karşın Temsilciler Meclisi'ndeki Cumhuriyetçi muhafazakarlar "bir çeşit sosyalizm" olarak adlandırdıkları pakete karşı çıkmayı son anda da sürdürdü.

BAŞKAN BUSH BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

ABD'de finans sektörünü kurtarmak için yönetim tarafından hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde reddedilmesinin ardından Başkan George W. Bush'un bu gelişmeden büyük hayal kırıklığına uğradığı açıklandı.

Beyaz saray sözcüsü Tony Fratto, "Ülkenin çaresi bulunması gereken zorlu bir krizle karşı karşıya olduğundan kuşku yok. Başkan, oylama sonucundan büyük hayal kırıklığına uğradı" dedi.

Sözcü, Bush'un ilerleyen saatlerde ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelerek bundan sonraki adımları görüşeceğini söyledi.

Oylamada red kararının çıkmasının ardından Temsilciler Meclisi'nde yapılan ilk açıklamalarda Cumhuriyetçi Partililer, sonucun negatif çıkmasından kısa süre önce "partizanca" bir konuşma yaptığını savundukları Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi sorumlu tuttular.

Kampanyasına Colorado eyaletinde devam eden Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, paketin başarısızlığa uğramasına karşın ekonomiyi bu zor dönemeçten çıkaracak ve Kongre'den geçebilecek bir paketin mutlaka çıkarılması gerektiğini söyledi.

Paket, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada ağırlıkla muhafazakar Cumhuriyetçilerin oylarıyla reddedilirken, onlara bazı Demokrat partili milletvekilleri de katılmıştı.

OYLAMANIN SONUCU PİYASALARDA ŞOK ETKİSİ YAPTI

ABD'de Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketiyle ilgili yasa tasarısının reddedilmesi piyasalarda şok etkisi yaptı.

New York borsasında Dow Jones sanayi endeksi bir ara 705 puan düştü.

Temsilciler Meclisinde kurtarma planıyla ilgili yasa tasarısının 205'e karşı 228 oyla reddedildiğinin ilanından önce, tasarının kabul edilmeyeceğinin anlaşılmaya başlamasıyla borsa hızla inişe geçti ve Dow Jones önce 705 puan düştü, ardından hafif bir toparlanmayla düşüş 528 puana kadar geriledi.

Nasdaq endeksi de yüzde 7'yi aşan oranda düştü. Nasdaq'daki bu düşüş, 11 Eylül 2001'den sonra bir günde yaşanan en büyük kayıp oldu.

ABD Merkez Bankası borsadaki duruma ilişkin yorum yapmadı.

LATİN AMERİKA

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisindeki oylamanın sonucu Latin Amerika borsasında gün içi alım satımlarını da etkiledi.

Brezilya'da Sao Paulo borsasında endeks 10.2 puan, Meksika borsasında gün ortası alım satım işlemleri 5.5 puan, Bouenos Aires borsasında 7.5 puan, Şili borsasında 4.9 puan düştü.

AA
29.Eylül.2008 21:17:26​
KaynaK

_taha

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
17
bankalardan uçuşan paralar şimdi kimlerin cebindedir şimdi acaba?

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
benim cebimde olmadığı kesin aklıyım ben kendimi :)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bişey olmazzz, amerika eşeğini sağlam kazığa bağlar..

Bir gemimizi daha KAZAYLA batırırlar, birkaç askerimizin başına daha ÇUVAL geçirirler..
Sonra hadin barışalım, "w r sorry" derler, nerde tapon gemileri silahları varsa gagalarlar Türkiye ye..
Irak ta aynı gün bi Sünni bi de Şii camisinde canlı bomba patlatırlar, talabani hanzosunu kafakola alıp petrolden aldıkları yüzdeyi arttırırlar..
Afganistanda sözde barış gücü uçakları 2 sorti fazla yapar, birkaç ton fazla uyuşturucu taşır amerikanyaya..
Özelleştirmeye hasta az gelişmiş sömürgelerinden ucuza kapattıkları kelepirleri üç beş misline satarlar..
Üretene üretemezsin derler.. Veya hepsini onlar ucuza kapatır, eşeği meşe fiyatına satarlar..

Kısaca amerika dünyayı vantuzlamaya,sömürmeye devam eder..
Allah bizleri korusun..

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
iktisat kitaplarında yazanların ve bize öğretilen onca gereksiz bilginin çöküşüdür aslında.
defalarca kez bu bilim dalını ortaya çıkaranların çuvalladığını görsekte her ne hikmetse bize aynı düz mantık öğretilmeye çalışılıyor.sonuç hep aynı.

bize akıl verip kredi notumuzu bir aşağı bir yukarı çeken firmalar şu anda yoklar.
durağandan eksiye düşerdi kredi notumuz kimi zamanda imf den kredi paketi serbest bırakıldı mı bi bakmışsın durağından artıya geçirirlerdi.dalga geçer gibi bi halleri vardı.ama kendilerini değerlendirenler olmadığı için kusursuz sanıyorlardı parayı yönetme şekillerini.

şimdi orta halli bir firmanın fiyatına satlığa çıktı pekçoğu.
dünya devi olduğunu idda edenlerin sonlarını görüyorsunuz...

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
İyi oldu bakalım şimdi napacaklar :)

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Amerikaya bişey olmazda,asıl bize bişey olmasın

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
iktisat kitaplarında yazanların ve bize öğretilen onca gereksiz bilginin çöküşüdür aslında.
defalarca kez bu bilim dalını ortaya çıkaranların çuvalladığını görsekte her ne hikmetse bize aynı düz mantık öğretilmeye çalışılıyor.sonuç hep aynı.
arkadaşım ne doru demişsin ben bi mühendis olarak iktisat dersinde gördüğümde, iktisatcı arkadaşlarıma anlatamamıştım bunu. Bana: çok ince düşünüyorsun, öle şey olur mu gibi söler söylüyorlardı.. bnm gibi düşünen birini buldum sevindim birden :)

AtakaN

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ulkemın bankasının %70 yabancıların elınde turkıyedkı dovız sıcak para ıhtıyacından gerı cekılırse dolar 2 yı bulkur bırkac gunde sen o zaman seyreyle gumburtuyu krız yolda gorundu umarım erken atlatırıs

Ebudücane

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl Abdye bir şey olmaz george puşta değilmi puşt çok üzüldü gözüküyor haha :D şimdi bayram olduğu için borsalara bir şey olmadı ama sanırım dior en azla atlatacak abd çökücek kaç trilyon askerlere harcadı o şerefsiz açlığa doğaya harcasaydı ya çökecek çökecek abd işte :) Türkiye'de en az zararla atlacak inş :)

Asi çArşı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bişe olmaz bu gavurlara, pardon gavura gavur demek yasakmıydı, neyse bu yine amerikanın oyunudur biz sağlam ollaım yeter.

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
her imparatorluk çöker sonları geliyor bence zaten ekonomik olarak çökerlerse rusyanın 10 sene önceki halini alırlar hayırlısı bakalım :)

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
amerikayı sıcak parada soğk para da terk ediyor. yeni moda çin. ya da p.r.c. amerika bunu geciktirmeye çalışıyor yaptığı bu. haliyle dünya da herşeyi amerika politikası üzerine yapınca şimdi çine yöneliş afallatıyor. bişey cikler olmaz yani. çinle iyi geçinmeye bakalım biz gelecek dönemlerde. amerika da ben batıyorum sen de bat dünya politikasına girerse işte o zaman ayvayı yerdünya ekonomisi.

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bayram ziyaretine kuzenim geldi, belli aralıklarla Abd ye gidip geliyor.
Çok değil bir yıl önce 300.000 dolar olan evler peşin ödeme yapmak şartıyla neredeyse yarı fiyatına satın alınabiliyormuş.
Morgıç sisteminin tıkanması daha fazla ülkeyi etkilemesin diye belli miktarda gayrımenkul alımı ve yasal para transferi karşılığında ABD de çalışma izni verilmesi bile düşünülüyormuş..
ABD bunu atlatır atlatmasına ama Abd hapşurunca nezle olan küçük Amerikalar (bizler) ne yaparız bilinmez..