Alyx Vance
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,608
Gerçekten üzücü

Afrika ülkeleri hesaba katılmıyor mu ki
Canım ülkeme laf etme (!) İlerde başka ülkeye kaçarsam bana kızmayın :/
Ya dahil değil yada listede yoklarAfrika ülkeleri hesaba katılmıyor mu ki
Bazı eski kafalı zihniyet adamları (siz anladınız onu) yüzünden böyle.
Siz adamların arabaları direk peşinmi aldığını sanıyorsunuz? Araba kredileri, borçları, hacizleri.... yani arabaları Çooook kişi alıyor ama taksiti ödicem diye strese giriyorlar yıllarcaArabalar bu kadar pahalı olmasına rağmen bile deli gibi halen almaya çalışanlar var. Geçen ay ilk 6 aylık araç satışlarında rekor kırılmıştı. Kim alıyor o zaman bu araçları !
Daha geçen işte ÖTV'de matrah düzenlmesi oldu çevremde en az 3-4 kişi araba bakıyor biride abim bayilerde araba bulamıyor bulsa hemen alacak !
Not: Arabada ÖTV ve ÖTV üstüne KDV alınması gereçkten fiyatları yükseltiyor ama cari açık dahada artmasın diye buna mecbur devlet. bu ÖTV sıfırlansa varya o araba bayilerini galerileri resmen YIKARLAR araba almak için öyle araba sevdalısı bir milletiz nedense.
![]()
Türkiye otomobil satışlarında Avrupa'da 6. sıraya yükseldi
30 Avrupa ülkesinin yer aldığı otomobil satışları sıralamasında 2019'da 9. sırada bulunan Türkiye, 2020 yılında 3 basamak yükselerek 6. ülke oldu. Otomobil pazarı bu dönemde tüm Avrupa'da daralırken, Türkiye satışlarını artıran tek ülke oldu. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr
Koronanın kol gezdiği 2020 yılında 3 basacak yükselerek dünyada en çok araba satın alan 6. ülke nasıl olabiliyoz araçlar bu kadar PAHALI iken !
Siz adamların arabaları direk peşinmi aldığını sanıyorsunuz?
Oh ne güzel! Araba alabiliyor muşuz. O zaman vergileri arttıralım. Nasıl bir zihniyet bu? %270 vergi vermek hoşuna mı gidiyor? Bir araç alıp devlete 3 araç almak çok mu iyi? Şimdi gelip "herkes nasıl alıyor o zaman?" Gibi saçma sapan bir soru sorma. 1 almak varken dünyanın borcuna girip devlete 3 daha alıyorsun. Bu iyi bir şey değil. Senin dediğine bakacak olursak; meyve alabiliyoruz. O zaman zam yapalım. Senin dediğin şey ile benim bu saçma örneklemem aynı anlamı ifade ediyor. Dünyanın en pahalı araç satan ülkesi olmuşuz hâlâ "bu millet nasıl alıyor" diyorsunuz. Borçlanma dan almak varken hayatının borcuna girip alıyorsun aracı. Yıl 2021 araç kullanmak şehir bölgeleri ve kırsal alanlar için zorunlu hale gelmeye başladı. Yapmayın Allah aşkına.Arabalar bu kadar pahalı olmasına rağmen bile deli gibi halen almaya çalışanlar var. Geçen ay ilk 6 aylık araç satışlarında rekor kırılmıştı. Kim alıyor o zaman bu araçları !
Daha geçen işte ÖTV'de matrah düzenlmesi oldu çevremde en az 3-4 kişi araba bakıyor biride abim bayilerde araba bulamıyor bulsa hemen alacak !
Not: Arabada ÖTV ve ÖTV üstüne KDV alınması gereçkten fiyatları yükseltiyor ama cari açık dahada artmasın diye buna mecbur devlet. bu ÖTV sıfırlansa varya o araba bayilerini galerileri resmen YIKARLAR araba almak için öyle araba sevdalısı bir milletiz nedense.
![]()
Türkiye otomobil satışlarında Avrupa'da 6. sıraya yükseldi
30 Avrupa ülkesinin yer aldığı otomobil satışları sıralamasında 2019'da 9. sırada bulunan Türkiye, 2020 yılında 3 basamak yükselerek 6. ülke oldu. Otomobil pazarı bu dönemde tüm Avrupa'da daralırken, Türkiye satışlarını artıran tek ülke oldu. - Anadolu Ajansıwww.aa.com.tr
Koronanın kol gezdiği 2020 yılında 3 basacak yükselerek dünyada en çok araba satın alan 6. ülke nasıl olabiliyoz araçlar bu kadar PAHALI iken !
Oh ne güzel! Araba alabiliyor muşuz. O zaman vergileri arttıralım. Nasıl bir zihniyet bu? %270 vergi vermek hoşuna mı gidiyor? Bir araç alıp devlete 3 araç almak çok mu iyi? Şimdi gelip "herkes nasıl alıyor o zaman?" Gibi saçma sapan bir soru sorma. 1 almak varken dünyanın borcuna girip devlete 3 daha alıyorsun. Bu iyi bir şey değil. Senin dediğine bakacak olursak; meyve alabiliyoruz. O zaman zam yapalım. Senin dediğin şey ile benim bu saçma örneklemem aynı anlamı ifade ediyor. Dünyanın en pahalı araç satan ülkesi olmuşuz hâlâ "bu millet nasıl alıyor" diyorsunuz. Borçlanma dan almak varken hayatının borcuna girip alıyorsun aracı. Yıl 2021 araç kullanmak şehir bölgeleri ve kırsal alanlar için zorunlu hale gelmeye başladı. Yapmayın Allah aşkına.
Trajikomik1. Liğin iyisi kötüsü yoktur. ??
Ben şaşırmadım bide ehliyet almak istiyordum artı rüya ?
?Youtube'da veya internette 1500 dolar bilgisayar diye arasanız, üzülürsünüz. Biz 1500 TL ile tek parça falan alırız anca. Ya da iki. İkinci el dandik bilgisayar alırız bir de. Artık bilgisayar parçalarına falan gereksiz yere para vermem ben. Biz bir monitör veya kasaya 1500 TL küsur verirken, Amerika da 1500 dolara komple iyi bir sistem alıyorlar. Gerçekten Türkiye de boşa masraf artık bence.
Arabaların da öyle pahalı olması normal tabii ki. Artık ben şaşırmıyorum da bakmıyorum da.
Ulan 12 yıl önce böyle 10 yıl falan para biriktirsem de araba alsam diye düşünüp para biriktiriyordum şimdi birikti kredi beni 10 yıl diye düşünüyorum. Hep düşünceler içerisindeyimNe alaka ben peşin veya taksit diye bir şey demedim ki. Sadece alıyorlar diyom işte. Bu kadar pahalı olmasına rağmen alıyorlar. Satış rakamları düşmesi gerekirken pandemi döneminde bile artıyor.
izahı olmayan şeyin mizahı olurUlan 12 yıl önce böyle 10 yıl falan para biriktirsem de araba alsam diye düşünüp para biriktiriyordum şimdi birikti kredi beni 10 yıl diye düşünüyorum. Hep düşünceler içerisindeyim![]()
Bilerek pahalı yapıyorlar araba fiyatlarını kimse almasın togg yerli üretim arabayı ucuza satacaklar halk onu alsın diye halkın imkanları kısıtlanıyor
Sen bu sözlere inanıyormusun ? ciddimisin ?Ne alaka ben peşin veya taksit diye bir şey demedim ki. Sadece alıyorlar diyom işte. Bu kadar pahalı olmasına rağmen alıyorlar. Satış rakamları düşmesi gerekirken pandemi döneminde bile artıyor.
Sen bu sözlere inanıyormusun ? ciddimisin ?
Evet daha da kötüye gitti piyasaArkadaşlar sakin olun bu konu 3 aylık. Mutlaka bişeyler değişmiştir
Türkiye'de bu hafta açıklanan rakamlara göre şu an kayıtlı olan araç sayısı 13.5 milyon. Yani hemen hemen 6 kişiden birine araç düşüyor. Hani sizler diyorsunuz ya her yerde araç var, herkes yeni araba alıyor diye. Kayıtlı araçların yüzde 20'si de 15 yılından yaşlı araçlar. Ama siz bu kafayla gittiğiniz sürece anlamazsınız. Araba gibi basit bir şeyi bile lüks görüyorsunuz. İnsanlar alsa ne olacak sana zararı mı var alsın herkes istediği arabayı kaç kere geleceğiz bu dünyaya. Araba bulunmamasının sebebi üretim sıkıntısıyla alakalı. Herkes alıyor diye araba bulunmuyor değil yani. Türkiye'nin araba pazarı hacmi, 80 milyon nüfusu olmasına rağmen hemen hemen 15 milyonluk nüfusa sahip gelişmiş bir ülke ile aynı.???
Sana satış rakamı veriyom bir yerimden uydurmuyom ya. Türkiye'de araç satışları fiyatları artmasına rağmen düşmüyor. ( Türkiye'de araba fiyatları yüksek ayrıca. Bunu inkar eden mi var )
Yarın sabah kalk git bir Sıfır araba satan bayiye bakalım araba bulabilecen mi. Teşir ürünlerini deneme araçlarını bile satmışlar. Sana 6 ay sonrasına sıra yazacaktır.
Çevremde en az 3-4 kişi var biriside abim olmak üzere azcık ÖTV - KDV düşsün arabada hemen sıfır araba almak isteyecektir. 300 TL bandına bir SUV olsun Otomatik C segmenti dolu araba olsun çoğu kişi alacaktır kendi arabalarını satıip.
Şuan en boş Hyundai İ20 ler bile bulunmuyor bulan B segmenti arabayı 220 bin TL ye alacak. Veya en boş paket bir Polo bulsa 250 bin TL ye havada alacak insanlar. Honda Civic üst paket otomatik 300 bin TL ye bulsa seni ezerler almak için o kadar diyorum.