Haber Dünyanın en pahalı araba satan ülkesi Türkiye oldu

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
E9FnsypXMAcIJ1o.jpg

Gerçekten üzücü :( Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Amariga alamanya gibi ucuz yapalımda itibarımız mı zedelensin? Bunu mu istiyorsunuz?

Egea duster boş donanım 500.000₺ olmalı ?

Ucuz olursa kul şımarır müminin görevi varlıkta şımarmamak yoklukta şükretmek ve acıyı bal eylemektir.

Eğer iyi bir mümin olursanız cennette Ferrari sahibi olabilirsiniz

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Tam adamını çağırdın ??

@OzkanK.

Arabalar bu kadar pahalı olmasına rağmen bile deli gibi halen almaya çalışanlar var. Geçen ay ilk 6 aylık araç satışlarında rekor kırılmıştı. Kim alıyor o zaman bu araçları !

Daha geçen işte ÖTV'de matrah düzenlmesi oldu çevremde en az 3-4 kişi araba bakıyor biride abim bayilerde araba bulamıyor bulsa hemen alacak !

Not: Arabada ÖTV ve ÖTV üstüne KDV alınması gereçkten fiyatları yükseltiyor ama cari açık dahada artmasın diye buna mecbur devlet. bu ÖTV sıfırlansa varya o araba bayilerini galerileri resmen YIKARLAR araba almak için öyle araba sevdalısı bir milletiz nedense.

Koronanın kol gezdiği 2020 yılında 3 basacak yükselerek dünyada en çok araba satın alan 6. ülke nasıl olabiliyoz araçlar bu kadar PAHALI iken !

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Arabalar bu kadar pahalı olmasına rağmen bile deli gibi halen almaya çalışanlar var. Geçen ay ilk 6 aylık araç satışlarında rekor kırılmıştı. Kim alıyor o zaman bu araçları !

Daha geçen işte ÖTV'de matrah düzenlmesi oldu çevremde en az 3-4 kişi araba bakıyor biride abim bayilerde araba bulamıyor bulsa hemen alacak !

Not: Arabada ÖTV ve ÖTV üstüne KDV alınması gereçkten fiyatları yükseltiyor ama cari açık dahada artmasın diye buna mecbur devlet. bu ÖTV sıfırlansa varya o araba bayilerini galerileri resmen YIKARLAR araba almak için öyle araba sevdalısı bir milletiz nedense.

Koronanın kol gezdiği 2020 yılında 3 basacak yükselerek dünyada en çok araba satın alan 6. ülke nasıl olabiliyoz araçlar bu kadar PAHALI iken !
Siz adamların arabaları direk peşinmi aldığını sanıyorsunuz? Araba kredileri, borçları, hacizleri.... yani arabaları Çooook kişi alıyor ama taksiti ödicem diye strese giriyorlar yıllarca :(

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Siz adamların arabaları direk peşinmi aldığını sanıyorsunuz?

Ne alaka ben peşin veya taksit diye bir şey demedim ki. Sadece alıyorlar diyom işte. Bu kadar pahalı olmasına rağmen alıyorlar. Satış rakamları düşmesi gerekirken pandemi döneminde bile artıyor.

BuraKAyaydinn

Asistan
Reaksiyon puanı
91

Oh ne güzel! Araba alabiliyor muşuz. O zaman vergileri arttıralım. Nasıl bir zihniyet bu? %270 vergi vermek hoşuna mı gidiyor? Bir araç alıp devlete 3 araç almak çok mu iyi? Şimdi gelip "herkes nasıl alıyor o zaman?" Gibi saçma sapan bir soru sorma. 1 almak varken dünyanın borcuna girip devlete 3 daha alıyorsun. Bu iyi bir şey değil. Senin dediğine bakacak olursak; meyve alabiliyoruz. O zaman zam yapalım. Senin dediğin şey ile benim bu saçma örneklemem aynı anlamı ifade ediyor. Dünyanın en pahalı araç satan ülkesi olmuşuz hâlâ "bu millet nasıl alıyor" diyorsunuz. Borçlanma dan almak varken hayatının borcuna girip alıyorsun aracı. Yıl 2021 araç kullanmak şehir bölgeleri ve kırsal alanlar için zorunlu hale gelmeye başladı. Yapmayın Allah aşkına.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Oh ne güzel! Araba alabiliyor muşuz. O zaman vergileri arttıralım. Nasıl bir zihniyet bu? %270 vergi vermek hoşuna mı gidiyor? Bir araç alıp devlete 3 araç almak çok mu iyi? Şimdi gelip "herkes nasıl alıyor o zaman?" Gibi saçma sapan bir soru sorma. 1 almak varken dünyanın borcuna girip devlete 3 daha alıyorsun. Bu iyi bir şey değil. Senin dediğine bakacak olursak; meyve alabiliyoruz. O zaman zam yapalım. Senin dediğin şey ile benim bu saçma örneklemem aynı anlamı ifade ediyor. Dünyanın en pahalı araç satan ülkesi olmuşuz hâlâ "bu millet nasıl alıyor" diyorsunuz. Borçlanma dan almak varken hayatının borcuna girip alıyorsun aracı. Yıl 2021 araç kullanmak şehir bölgeleri ve kırsal alanlar için zorunlu hale gelmeye başladı. Yapmayın Allah aşkına.

Hocam keşke araçlarda hiç ÖTV olmasa. Ama ben devlet durumunu özetledim üstte.
Devletin dolar'ın artması ve son zamanlardaki ekonomik sıkıntılara karşı aldığı önlemlerden birisi bu ÖTV zamları. Cari açığı ve borcu frenleyemiyor yoksa.
Dışa bağımlı olduğumuz en önemli kalemler ve harcama yaptığımız yerler Enerji-Araba- Telefon- PC parçaları. Devlet kendince bunların tüketimini azaltmaya çalışıyor diyorum ben sadece. Ve Azaltmaya çalıştığı halde. Dediğin gibi neredeyse 1 araba alıyon 2 devlete alıyon ama genede bu kriz döneminde bile 1 milyona dayanacak sıfır araba alanlar. Adamlar alıyor o kadar pahalı olmasına rağmen. Eskiye göre fiyatlar 2 katı hatta pandemi var ekonomi kötü genede alıyorlar ne yapıp edip.

Sen diyon ki ÖTV yi kaldırsın devlet. Bu halde 1 milyona dayanıyorsa satışlar. ÖTV kalksın bak ne oluyor görelim. 2-3 milyona dayanır yıllık satış. 4 bin TL maaş alan adam bile maaşının yarısını kitleyip sıfır araba almaya çalışır bilinçsizce. Daha önceleri Iphone modellerinde olduğu gibi asgari ücretle çalışıp 24 ay taksitle Iphone telefon alan insanlar gibi. Şurda 3-4 sene öncesine kadar Iphonu olmayanı mekanlara lamıyorlardı neredeyse.

Not: Şahsi fikrim bu arada devleti ufak motorlu ve B-C segmenti arabalarda vergiyi düşük tutup D- E ve SUV larda yükseltmesi yönünde. Günlük kullanımda ihtiyacı olan adam atıyorum 1.6 motora kadar 150 begir altı araçları kısmen uyguna alsın aile arabası olarak kullansın ama Atıyorum 2.0-3.0 180-200 begir Full bir araba alacak adam veya 1 tane arabası var 2. yi alan adam fazla vergi versin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesela orta paket bir Golf net fiyatına bak bir birde vergili fiyatına arada 200 bin TL oynuyor. Ama git VW bayisine bu arabadan bulamazsın... Bu arabanın olması gereken fiyat 250 bin TL flan olması lazım. Halk bu arabalara erişsin.

1629334946529.png

Ama atıyorum şöyle hem SUV hemde en ful R-Line paket alacaksa buna fazla vergi koy.

1629335144358.png

Son düzenleme:

madSlowly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,759
Bu vergiler varya :) Bir de böyle Supra Skyline yok. Tamam tamam Skyline Japonyada bile çok yok. Örnek verdiğim arabalar gibi arabalar olsa ülkede derim belki bu kadar olabilir. Yok arkadaş onlar gibi arabada.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Youtube'da veya internette 1500 dolar bilgisayar diye arasanız, üzülürsünüz. Biz 1500 TL ile tek parça falan alırız anca. Ya da iki. İkinci el dandik bilgisayar alırız bir de. Artık bilgisayar parçalarına falan gereksiz yere para vermem ben. Biz bir monitör veya kasaya 1500 TL küsur verirken, Amerika da 1500 dolara komple iyi bir sistem alıyorlar. Gerçekten Türkiye de boşa masraf artık bence.
Arabaların da öyle pahalı olması normal tabii ki. Artık ben şaşırmıyorum da bakmıyorum da.

Necla123??

Asistan
Reaksiyon puanı
199
Youtube'da veya internette 1500 dolar bilgisayar diye arasanız, üzülürsünüz. Biz 1500 TL ile tek parça falan alırız anca. Ya da iki. İkinci el dandik bilgisayar alırız bir de. Artık bilgisayar parçalarına falan gereksiz yere para vermem ben. Biz bir monitör veya kasaya 1500 TL küsur verirken, Amerika da 1500 dolara komple iyi bir sistem alıyorlar. Gerçekten Türkiye de boşa masraf artık bence.
Arabaların da öyle pahalı olması normal tabii ki. Artık ben şaşırmıyorum da bakmıyorum da.
?

Wab Sharan

Doçent
Reaksiyon puanı
422
Ne alaka ben peşin veya taksit diye bir şey demedim ki. Sadece alıyorlar diyom işte. Bu kadar pahalı olmasına rağmen alıyorlar. Satış rakamları düşmesi gerekirken pandemi döneminde bile artıyor.
Ulan 12 yıl önce böyle 10 yıl falan para biriktirsem de araba alsam diye düşünüp para biriktiriyordum şimdi birikti kredi beni 10 yıl diye düşünüyorum. Hep düşünceler içerisindeyim :D

Son düzenleyen moderatör:

Yasin bey...

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
139
Ekli dosyayı görüntüle 161812

Gerçekten üzücü :( Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bilerek pahalı yapıyorlar araba fiyatlarını kimse almasın togg yerli üretim arabayı ucuza satacaklar halk onu alsın diye halkın imkanları kısıtlanıyor
Bı yandan zekice
Bı yandansa açgözlülük
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sen bu sözlere inanıyormusun ? ciddimisin ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Vay be rusya neden sıraya girmiş? Baya ucuz ürettikleri arabalar var. Lada Granta ve Vesta fiyat performanstır yahu

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Sen bu sözlere inanıyormusun ? ciddimisin ?

???

Sana satış rakamı veriyom bir yerimden uydurmuyom ya. Türkiye'de araç satışları fiyatları artmasına rağmen düşmüyor. ( Türkiye'de araba fiyatları yüksek ayrıca. Bunu inkar eden mi var )

Yarın sabah kalk git bir Sıfır araba satan bayiye bakalım araba bulabilecen mi. Teşir ürünlerini deneme araçlarını bile satmışlar. Sana 6 ay sonrasına sıra yazacaktır.

Çevremde en az 3-4 kişi var biriside abim olmak üzere azcık ÖTV - KDV düşsün arabada hemen sıfır araba almak isteyecektir. 300 TL bandına bir SUV olsun Otomatik C segmenti dolu araba olsun çoğu kişi alacaktır kendi arabalarını satıip.

Şuan en boş Hyundai İ20 ler bile bulunmuyor bulan B segmenti arabayı 220 bin TL ye alacak. Veya en boş paket bir Polo bulsa 250 bin TL ye havada alacak insanlar. Honda Civic üst paket otomatik 300 bin TL ye bulsa seni ezerler almak için o kadar diyorum.

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Arkadaşlar sakin olun bu konu 3 aylık. Mutlaka bişeyler değişmiştir

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Arkadaşlar sakin olun bu konu 3 aylık. Mutlaka bişeyler değişmiştir
Evet daha da kötüye gitti piyasa :)
Garip bir ülke en pahalı araba bizde
Ama piyasada araba yok bayide araba yok
Aç gözlü ve sonradan görme bir millet
Mustafa Kemal’in bir sözü vardı, Açlık ve sefalati yenmek için cehaleti yenmek gerekir. Diye.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Artık millet arabada alamıyor yüzüne bakılmayacak arabaların fiyatları ortada yapacak birşey yok..

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
???

Sana satış rakamı veriyom bir yerimden uydurmuyom ya. Türkiye'de araç satışları fiyatları artmasına rağmen düşmüyor. ( Türkiye'de araba fiyatları yüksek ayrıca. Bunu inkar eden mi var )

Yarın sabah kalk git bir Sıfır araba satan bayiye bakalım araba bulabilecen mi. Teşir ürünlerini deneme araçlarını bile satmışlar. Sana 6 ay sonrasına sıra yazacaktır.

Çevremde en az 3-4 kişi var biriside abim olmak üzere azcık ÖTV - KDV düşsün arabada hemen sıfır araba almak isteyecektir. 300 TL bandına bir SUV olsun Otomatik C segmenti dolu araba olsun çoğu kişi alacaktır kendi arabalarını satıip.

Şuan en boş Hyundai İ20 ler bile bulunmuyor bulan B segmenti arabayı 220 bin TL ye alacak. Veya en boş paket bir Polo bulsa 250 bin TL ye havada alacak insanlar. Honda Civic üst paket otomatik 300 bin TL ye bulsa seni ezerler almak için o kadar diyorum.
Türkiye'de bu hafta açıklanan rakamlara göre şu an kayıtlı olan araç sayısı 13.5 milyon. Yani hemen hemen 6 kişiden birine araç düşüyor. Hani sizler diyorsunuz ya her yerde araç var, herkes yeni araba alıyor diye. Kayıtlı araçların yüzde 20'si de 15 yılından yaşlı araçlar. Ama siz bu kafayla gittiğiniz sürece anlamazsınız. Araba gibi basit bir şeyi bile lüks görüyorsunuz. İnsanlar alsa ne olacak sana zararı mı var alsın herkes istediği arabayı kaç kere geleceğiz bu dünyaya. Araba bulunmamasının sebebi üretim sıkıntısıyla alakalı. Herkes alıyor diye araba bulunmuyor değil yani. Türkiye'nin araba pazarı hacmi, 80 milyon nüfusu olmasına rağmen hemen hemen 15 milyonluk nüfusa sahip gelişmiş bir ülke ile aynı.