Dünyanın en kötü 10 dizisinin 6'sı Türk!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
IMDB'de yer alan dünyanın en iyi ve en kötü dizilerinin listelendiği sayfada 6 Türk yapımı diziye yer verildi..

d09_90e70.jpg

Ünlü sinema sitesi IMDB'de (Internet Movie Database) yer alan dünyanın en iyi ve en kötü dizilerinin listelendiği sayfada 6 Türk yapımı diziye yer verilmiş. Fakat bu yapımlar, en iyiler listesinde değil, en kötüler listesinde yer almakta.

İLK BEŞ TÜRKİYE'DEN

Film ve dizi izleyicilerinin en çok dikkate aldığı ve izleyip izlememe kararını büyük oranda, yapımların sitede aldıkları puanlara göre verdikleri sinema sitesi olan imdb.com'da yer alan dünyanın en iyi ve en kötü dizileri listesinde 6 Türk yapımı dikkat çekiyor. Listede ilk sırada Mehmet Ali Erbil, Nilgün Belgün, Melisa Sözen ve Pamela Spence'in oynadığı, aşık olduğu kız için yaşını küçültmek amacıyla deneyler yapan ve bir hata sonucu olmadık zamanlarda çocuğa dönüşen bir karakterin komik hikayesini konu alan "Büyümüş de Küçülmüş", ikinci sırada yine Mehmet Ali Erbil'in oynadığı "Hastayım Doktor" var. Petek Dinçöz'ün oyuncu olarak yer aldığı "Nehir" adlı dizi ise üçüncü sırada.

SEVİLEN DİZİLER EN KÖTÜLER ARASINDA

2003 yılında yayına giren ve özellikle çocukların ilgisini çeken, başrollerinde yakın zamanda hayatını kaybeden Defne Joy Foster'ın da oynadığı "Sihirli Annem" listede dördüncü sırada. Dizinin bugünlerde tekrar yayına başlaması gündemde. Sihirli Annem'in hemen ardında ise 2004 yılında başladıktan sonra izlenen dizilerden biri olmasına rağmen sürekli oyuncu değişiklikleriyle devam eden ve tekrarları hala gösterilen "Cennet Mahallesi" bulunuyor.

HÜRREM SULTAN 8. SIRADA

2003 yılında Star TV'de yayınlanan ve başrollerini Gülben Ergen ve Ali Sürmeli'nin paylaştığı, Kanuni ile Hürrem arasındaki aşkı konu alan "Hürrem Sultan" listede 8. sırada.

KURTULUŞ DESTANIMIZ EN İYİ 50'DE

Kurtuluş savaşı zamanını anlatan, 1994 yapımı "Kurtuluş" dizisi IMDB'nin en iyiler listesinde, listedeki tek Türk yapımı olarak 37. sırada.

i.php

Medyaradar

Silence

Dekan
Reaksiyon puanı
49
ben bu dizilerden bi tek cennet mahallesini biliyorum tuhaf ? 2002 deki dizileri oraya koymaları .

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ben Hastayım Doktor'u çıkaramadım sadece.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Bunları oraya ekleyenler Turkler zaten bilinir bir dizi olmadığı için çok az oy almış haliyle düşük oylar çok doğal. Onemsemeye gerek yok.

Bir kaç sene evvel bilmem hatırlar mısınız süt kardesler, sabanoglu Şaban, hababam sınıfı isimli filmlerimiz imbd top 100'de yer alıyordu. Verilen oyların %95i Turkiye'den olduğu için baya yüksek puana sahiptiler hala da yüksek ama bu tarz listelerden cikarildilar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eyer bu uygulamaya şimdi yapsalar bırakın 6 sı 10 dizide türkiyeden çıkara bana göre 3 4 diziden hariç diğerleri 5 para etmez hepsi aynı birşeye benzediği yok çok saçma sapan diziler var yok dedemin dolabı yok bez bebek yok doktorlar yok krem yok falçata kemal yok yer gök aşk yok deniz yıldızı .. sultan ... son.... hayat devam ediyor.... bunlar ne biçim dizi hepsi beş kuruş bile etmiyor

ciwwii

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çoğu hakediyo ama sihirli annem kötü ve aptalca olmasına rağmen tüm zamanların en kötü 10 dizisi arasına girmeyi hak etmemiş bence

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
hakkaten cok salakca dızıler var

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İşler güçler ve leyla ile mecnun dışındakilerin hepsi bana aynı kötü dizinin versiyonları gibi geldiği için hiçbirini izlemiyorum :)

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
İşler güçler ve leyla ile mecnun dışındakilerin hepsi bana aynı kötü dizinin versiyonları gibi geldiği için hiçbirini izlemiyorum :)
Yalan Dünya ve Seksenler2i unutmuşun.

Arka Sokaklar ve STV, Kanal 7 dizileri kötü değil sevinidirici.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Hep aynı seneryoların yeni oyuncular ile çekiyorlar yok hani çok vasat hiç toplumsal olayın olmadığı bir ülke olsak ne ala ama yok hep aynı seneryo mutlak iyi ve mutlak kötüler tecavüz sahneleri , bol bol pompalanan cinsellik ,zengin aileler .
Benim dizi izleme kritelerim .
1)insan lar değiş kendir mutlal iyi veya mutlak kötüler olmaycak sezonlara göre karekterler iyi veya kötü olabilecek ör:Hereoes dizisindki nathan petrelli.
2)Cinsellik tecavüz sahneleri olmayacak öyle şeyleri izlemeye niyetimiz olsa tv yi değil direk netti açıp ordan seyerederiz.
3)Senaryosu farklı olacak en eski yapımlara fark atcak dizi tarihine konusu ile fark atacak.
4)Kavga dövüş olan filimlerede aşk romantizm sokuşturmlarına da ayrı bir uyuz oluyorum.
5)Çekildiği toplumun manevi ve kutsal değerleri ile alay etmeyecek.

şimdilik bunlar aklıma geldikçe eklerim

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
hayret nasıl 10 da 10 yapamadık

Hep aynı seneryoların yeni oyuncular ile çekiyorlar yok hani çok vasat hiç toplumsal olayın olmadığı bir ülke olsak ne ala ama yok hep aynı seneryo mutlak iyi ve mutlak kötüler tecavüz sahneleri , bol bol pompalanan cinsellik ,zengin aileler .
Benim dizi izleme kritelerim .
1)insan lar değiş kendir mutlal iyi veya mutlak kötüler olmaycak sezonlara göre karekterler iyi veya kötü olabilecek ör:Hereoes dizisindki nathan petrelli.
2)Cinsellik tecavüz sahneleri olmayacak öyle şeyleri izlemeye niyetimiz olsa tv yi değil direk netti açıp ordan seyerederiz.
3)Senaryosu farklı olacak en eski yapımlara fark atcak dizi tarihine konusu ile fark atacak.
4)Kavga dövüş olan filimlerede aşk romantizm sokuşturmlarına da ayrı bir uyuz oluyorum.
5)Çekildiği toplumun manevi ve kutsal değerleri ile alay etmeyecek.

şimdilik bunlar aklıma geldikçe eklerim

ben prison breakı (ilk izledğim yabancı dizidir) gördükten sonra kolay kolay yerli dizi seyredeceğimi sanmıyorum.

Gül-i Hamra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türk dizilerinin cogu hep ayni konular
yok 2 gencin aski kavusamayan asiklar falan hep dram ya da komedi
ama yabanci dizilere baktigimizda kategori cok ,
the vampire diaries, the valking dead gibi dizi ceksinlerde görelim

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ne kadar tahammülsüz bir toplum olduğumuza buradan anlayabiliyoruz. Bizde ölçülü sevmek yok, ya nefret ediceksin yada tapıcaksın, arasını bulup hakettiği değeri veremiyoruz ne yazık ki.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Ne kadar tahammülsüz bir toplum olduğumuza buradan anlayabiliyoruz. Bizde ölçülü sevmek yok, ya nefret ediceksin yada tapıcaksın, arasını bulup hakettiği değeri veremiyoruz ne yazık ki.

Belki de diziler bizi bu hale getirmiş tir neden mi karekter tahlili yapalım Mesela iyiler mutlak iyidir melek tir saf tir ve kötüler her kötü dür her türlü pislik beklenir onlardan yani bu karakterlerin arasında ara geçiş olmaz ya iyi yada kötü ama gerçek hayatta insan öyle değildir ki bazen yanlış kararlar verip çevresi tarafından kötü algılanabilir misal biraz fantastik bir örnek olacak ama Heroes dizisinde Nathan petrelli yada seri katil olan sylar sezonlar değiştikce adamların üzerindeki iyi ve kötü karekterler de değişiyor.