Dünyanın en güçlü teleskobu !

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
101177.jpg

Dünyanın en güçlü teleskobu Kanarya Adalarında hizmete girdi..
Yapımına 2000 yılında başlanan ve yaklaşık 130 milyon avroya mal olduğu belirtilen Kanarya Adaları Büyük Teleskopunun finansmanının, Grantecan şirketi, Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Kanarya Adaları Özerk Yönetim Hükümeti tarafından karşılandığı bildirildi.

İspanya veliaht Prensi Felipe tarafından gece yarısı açılan 2400 metre rakımdaki teleskopun dışı, 36 parça altıgen cam seramikten inşa edildi.

"Gran T Can" adı verilen teleskopun, ebat olarak 1990'lı yıllarda kurulan Hawai'deki iki teleskoptan sonra dünyanın en büyük 3. teleskopu olduğu ancak diğerlerine göre daha güçlü olduğu bildirildi.

Teleskopun, 1 yıl içinde tüm bilimsel çalışmalar için kullanılabileceği ve Ay'da yanan bir mumu dahi gösterebileceği açıklandı.

link: http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=259929

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
bi şey diğil :)

warkortali

Profesör
Reaksiyon puanı
181
Bu konu ile ilgili olarak bir haber diğer forumda sanırım ben yayınlamıştım ama öle sanıyorumki bu bi gelişme yani diğer haberden farklı tam hatırlayamıyorum :)

Önceden bildiğiniz üzere böle konulara meraklıydım baktım gök bilimci, astranot felan olamayacam müziğe geçtim :D
Yakında menejer olabilmem söz konusu B) ;)

Jengar

Profesör
Reaksiyon puanı
23
warkortali dedi ki:
Bu konu ile ilgili olarak bir haber diğer forumda sanırım ben yayınlamıştım ama öle sanıyorumki bu bi gelişme yani diğer haberden farklı tam hatırlayamıyorum :)

Önceden bildiğiniz üzere böle konulara meraklıydım baktım gök bilimci, astranot felan olamayacam müziğe geçtim :D
Yakında menejer olabilmem söz konusu B) ;)

ne güzel bence olursun :) ;)