Dünyanın en çok kelimeye sahip dilleri belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

The Bisküvi

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Dünyanın en çok kelimeye sahip dilleri belli oldu.
ilk 3:
İngilizce
Malgaşça(Madagaskar'ın dili)
Fransızca

9.dil:
Kürtçe

20.dil
Türkçe

link = Vpn'i olan baksın bu veriler wikipedia'da da var!

Son düzenleyen moderatör:

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,861
Almanyanın ana dili kürtçe olabilir...

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
farsça gibi binlerce yıllık büyüleyici bir dil nasıl 44 sırada ?

bu tablo bana hiç güvenilir gelmedi

ney baz alınıyor makalelermi ?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Dünyanın en çok kelimeye sahip dilleri belli oldu.
ilk 3:
İngilizce
Malgaşça(Madagaskar'ın dili)
Fransızca

9.dil:
Kürtçe

20.dil
Türkçe

link = bu site aslında wikipedia ama faşistler siteyi kapattığı için farklı bir url kullanıyorlar. Vpn'i olan baksın bu veriler wikipedia'da da var!
Seni güzelce uyarmış.
Hangi kelimenin hangi harfinin boyutunu düzenliyor. Totaliter forum moderatörleri arasına bir yenisi eklenmiş. SANA NE LAN HANGİ HARFİMİN BÜYÜK-KÜÇÜK OLDUĞUNDAN!!!!
Düzgün konuş.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
  • 26- Yazım ve paylaşım dili Türkçedir. Sadece Cafe SDN [English] bölümünde ingilizce kullanılabilir diğer bölümlerde Türkçe haricinde bir dil kullanmak yasaktır.
@The Bisküvi sen bence bir kuralları oku.

Reaksiyon puanı
5,173
En zor diller neden evrensel dil? ? ?
Çok kelime zor dil olduğu anlamına gelmez. Günlük hayatta sıradan insan bir günde maximum 300 farklı kelime kullanır. Dilin zorluğunu belirleyen şey kelime sayısı değil dil bilgisi kurallarıdır. Dolayısı ile İngilizce ve aynı kökene sahip diğer diller son derece kolay dillerdir.

The Bisküvi

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Bu forumda moderatorlar güçlerini kötüye kullanıyorlar, eleştirilere bile dayanamıyorlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye de isen Türkçe konuşmak zorundasın
Bir Kürt isem ister Kürtçe de konuşurum Türkçe de!

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Bu forumda moderatorlar güçlerini kötüye kullanıyorlar, eleştirilere bile dayanamıyorlar

Kural açık açık Türkçe konuşmak zorundasın diyor bu forumda. Kuralı okursanız anlayacağınızı düşünüyorum. Kuralları ihlal ederek özgürlüğü savunmayın lütfen zira kendisi böyle bir şey değil.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,972
Kural açık açık Türkçe konuşmak zorundasın diyor bu forumda. Kuralı okursanız anlayacağınızı düşünüyorum. Kuralları ihlal ederek özgürlüğü savunmayın lütfen zira kendisi böyle bir şey değil.
Katılıyorum Modum

Burası Türkiye Cumhuriyeti ana dili : Türkçe. burası kürdistan değil ve aslada olmayacak ! burası Türk Cumhuriyetidir öyle kalacak
! ??

Reaksiyon puanı
5,173
Yorumlarda yapılan ufak bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim. Türkiye Cumhuriyetinde dil konusunda herhangi bir baskı yoktur. Yüzyıllardır nasıl kendi dilinizi konuştuysanız yine aynı şekilde konuşmaya devam edebilirsiniz ancak burası bir forum. Üyelerin içinde Azerilerde var Kürtlerde. Bu insanların burada bulunmasının ortak sebebi Türkçe biliyor olmaları. Bu yüzden herkesin birbirini anlayabilmesi için forum kuralları içine Türkçe konuşma zorunluluğu koyduk.

Forum kurallarını okul kuralları gibi düşünebilirsiniz. Okul kurallarına uymazsanız sadece okul hayatınız etkilenir. Aynı şekilde forum kurallarıda bu şekildedir forum kurallarına uymazsanız bunun etkisini sadece forum.shiftdelete.net üzerinde hissedebileceksiniz. Kurallar size her zaman daha özgür yazmanızı sağlayacak yazdığınız yorumlar yüzünden ağır hakarete maruz kalmanızı önleyecektir. Yukarıdaki yorumunuzda ilhinç bir özgürlük anlayışından bahsetmişiniz. Bahsettiğiniz tarzda bir özgürlüğü size kim vaat etti bilmiyorum ancak forum olarak dünya genelinde en çok kullanılan forum altyapısını kullanıyoruz. Neredeyse dünya genelindeki tüm forumlarda tıpkı bizdeki gibi uyarı paneli vardır. Bu konuda anlayışlı davranabileceğinizi düşünüyorum.

@The Bisküvi

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Duyduğuma göre diller arasında en az kelime dağarcığına sahip olan Türkçe diliymiş. Mesela ingilizce de arapça da vs diğer dillerde sen hitabı için kız ya da erkek oluşuna göre Kelimeler değişiyor. Türkçe de sen dedin mi her ikisini de kapsıyor. Ayrı bir terim yok. O şu bu hepsi öyle.

Türkçede mesela yüz Kelimesi sesteş Kelimeler çok. Bu yüzden mesela yüzünde bişey var deyince karşıdaki o kimse yüz sayısını anlayabilir.
Türkçe de diğer dillere kıyasla Kelimeler az olduğundan tamam belki ezberi kolay olabilir ama telaffuz ve kullanımda zor bir dil olyor
Tabi ki duyduğum bişey. Her duyulan doğru olacak diye Bişey doğru da olabilir yanlış da. Ama bana mantıklı gelmedi de deil. ?

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Sen dedin mi? Şşş desen hitap etmiş oluyorsun, şey var desen aklına gelen her şeyi dile getirmiş oluyorsun.

Toprak Kokusu

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,139
Ne türk ne Kürt vs. Diye değil ama ortak olarak Türkçeyi bildiğimiz için şanslıyız bu konuda.
. ????
Not: Tamam Şanlıyız dedim de Tabi diğer dilleri de öğrenmek öğrenebilmek ayrı bir yetenek ??TakdireŞayan ??

Reaksiyon puanı
191
Bilimsel bir sebeple girip Kürtçe propagandasıyla karşılanmak xd

Fazla kelimenin bulunması bence iyi bir şey. Ancak benim farkında olup da özendiğim bir konu, İngilizce'de fiiller en sona konmuyor. Türkçe bir cümleyi anlamak için fiilden önce gelen bütün tamlamaları, özneyi akılda tutmak lazım.

The Bisküvi

Asistan
Reaksiyon puanı
132
Bilimsel bir sebeple girip Kürtçe propagandasıyla karşılanmak xd

Fazla kelimenin bulunması bence iyi bir şey. Ancak benim farkında olup da özendiğim bir konu, İngilizce'de fiiller en sona konmuyor. Türkçe bir cümleyi anlamak için fiilden önce gelen bütün tamlamaları, özneyi akılda tutmak lazım.
Kürtçe ile ilgli iyi konuşmak propoganda, terörizm, ırkçılık ve etnik çatışma çağrısı olarak görülüyor
türkçe ile ilgili iyi konuşmak vatanseverlik ha!

Not: Türkçe'de genelde bir kelime birden fazla kelimeyi nitelerken, Kürtçe'de genellikle birden fazla kelime tek bir kelimeyi niteler ve bunlar ayrı hoşluklar
not: eski barbar kavimlerde kadın erkek ayrımı yapılmazdı o yüzden türkçe'de konuşmada cinsiyet ayrımı yok

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Birinci Kısım-I;
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
T.C. ANAYASASI

Reaksiyon puanı
191
Kürtçe ile ilgli iyi konuşmak propoganda, terörizm, ırkçılık ve etnik çatışma çağrısı olarak görülüyor
türkçe ile ilgili iyi konuşmak vatanseverlik ha!

Not: Türkçe'de genelde bir kelime birden fazla kelimeyi nitelerken, Kürtçe'de genellikle birden fazla kelime tek bir kelimeyi niteler ve bunlar ayrı hoşluklar
not: eski barbar kavimlerde kadın erkek ayrımı yapılmazdı o yüzden türkçe'de konuşmada cinsiyet ayrımı yok

Senin Kürtçe'yi övdüğün yok, diller arasında **** yarıştırıyorsun sadece.

Bu arkadaş niye hala uyarı almadı anlamıyorum. Malum forumda olsa, yarım saate kalmadan 2023'e kadar ban yemişti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...