Dünyanın en büyük deliği

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
91415043gq8.jpg

48425884ns4.jpg

94706378vn0.jpg

22089173xu0.jpg

71901981wh1.jpg

48003289wh0.jpg

Kaynak Gelen Kutusu

oztechin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Koordinatları nı paylaşırsan sevinirim @cgrszone :)

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Estafurullah Yokuşu diye bir dizi vardı onu anımsattı...

bertan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tenezzül edip kaç metre falanmış onu bulup yazsaydında bi işe yarasaydı açtığın konu..

KARA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bertan dedi ki:
tenezzül edip kaç metre falanmış onu bulup yazsaydında bi işe yarasaydı açtığın konu..
Paylasim yapmis adam saygi duy biraz cok merak ettiysen internetten kendin arastirsaydin.. Zor bisey degil ya..

mnalilarry

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2. resimdeki okla gösterdiği şey 17 metre uzunluğundaki tekerlekleri insan boyundan daha fazla uzun olan bir kamyoncuk : )

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu çekim kuvveti olayı nedir ya orada yerçekimi daha mı fazla ? Ayrıca "koordinat"larını paylaşabilirsen sevinirim. Şimdi koskoca rusyayı aramayalım :P

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Güzel delmişler...
Yer çekimi orada tabiki daha fazla değil sadece dünyanın merkezine yakınlığı diğer yerlerden fazla olduğu için daha fazla hissedilir bir çekim oluşuyor.Aradaki engeller diğer alanlara göre bir nebze azaldığı için çekim daha fazla hissediliyor.Bu insanlar tarafından çok güçlü farkedilmeyebilir ama uçan cisimleri bütün motor güçlerini kullanmaları durumunda bile dibe vurduracak bir çekimdir.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Elmas madeniymiş ya bi ışıklandırma yapmışlardır sanıyorum pesi :) İç güdü ile o kadar kazamaz bu adamlar :)

resident

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tüh, benden bile daha delicileri varmış bu dünyada

kenan_386

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Düşünsenize Ayağınızın Kayıp Düştüğünüzde olacakları :S

AsiRuh

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google Earth tam koordinatları: 62°31'44.41"N113°59'40.16"E ^^

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Kriptograf dedi ki:
Güzel delmişler...
Yer çekimi orada tabiki daha fazla değil sadece dünyanın merkezine yakınlığı diğer yerlerden fazla olduğu için daha fazla hissedilir bir çekim oluşuyor.Aradaki engeller diğer alanlara göre bir nebze azaldığı için çekim daha fazla hissediliyor.Bu insanlar tarafından çok güçlü farkedilmeyebilir ama uçan cisimleri bütün motor güçlerini kullanmaları durumunda bile dibe vurduracak bir çekimdir.
:D
Bununla bir alakası olduğunu sanmıyorum...

Hava akımıyla ilgili olması mümkün.

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kesinlikle onunla alakalı tartarus ;) dünyanın merkezine yaklaştıkça yerçekimi artar.uzaklaştıkça uçmaya başlarsın

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dead_ghost dedi ki:
kesinlikle onunla alakalı tartarus ;) dünyanın merkezine yaklaştıkça yerçekimi artar.uzaklaştıkça uçmaya başlarsın

Madem fiziğin bu kadar iyi düşün bir; helikopterler ya da uçaklar ne kadar yüksekten uçuyorlar?Delik nedeniyle yer çekimi artar mı? Ha kabul ediyorum artar ama bir uçağı aşağı çekebilecek kadar güçlü olabilir mi?
Yer çekimi somut bir kavram değildir ki açtığınız bir delikten tutup sizi çeksin aşağı...

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bir uçağı yada helikopteri indirirmi bilemem indirirde demedim zaten ama dünyanın merkezine yaklaştıkça çekim kuvveti artar bunu biliyorum çekirdeğin etkisi.

Tartarus

Profesör
Reaksiyon puanı
0
dead_ghost dedi ki:
bir uçağı yada helikopteri indirirmi bilemem indirirde demedim zaten ama dünyanın merkezine yaklaştıkça çekim kuvveti artar bunu biliyorum çekirdeğin etkisi.
Bu zaten ilk okulda öğretiliyor (ayrıca çekirdeğin etkisi değil 'kütle çekimin' etkisi) ... :)

Biz seninle neyi tartışıyoruz ona bir açıklık getirelim öncelikle : Çeşitli hava taşıtlarını oraya düşüren yer çekimi mi yoksa hava akımı mı?

Hem fikirsek devam edelim ya da ben noktayı koyayım, biraz araştırdım. Açıkçası tam da düşündüğüm gibi kazaların nedeni şu: delik çok büyük bir alçak basınç oluşturuyor, yüzey ise yüksek basınç alanı. Bu durumda bildiğimiz gibi hava yüksek basınçtan alçağa doğru eser... Bu hava akımı uçak ya da helikopterleri içeri emebilir.

Yine de kafalarda bir soru işareti kalmasın. hiç uçak düşmemiş bu deliğe çünkü bir uçak bu hava akımından etkilenmeyecek kadar yüksekten uçar.

Kaynak

Ayrıca bilginiz olsun. En büyük delik bu değil, bundan 14 kez daha büyük olan Japonyada ki bor madeni... :)

dead_ghost

Profesör
Reaksiyon puanı
1
çekirdeğin kütlesi değilmi bahsettiğin ben kısaca çekirdeğin etkisi dedim detaylar önemsiz.neyse faydalı bilgiler teşekkürler