Dünyanın en büyük adalet sarayı bizde, oleyy!

stajer

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Dünyanın en büyük adalet sarayı bizde, oleyy!

Soru: Sevgili Sivilay Abla, İstanbul Kartal’da dünyanın en büyük adalet sarayı inşa edildiğini yazan dev bir tabela var. Bu bir milletin övüneceği bir şey midir? (Halime Bulut)

Cevap: Sevgili Halime, adaletsizlik ne kadar büyükse, bunu örtmek için o kadar büyük adalet sarayı inşa etmeniz gerekir. Adaletsizliğe çare olsun diye inşa edilseydi, binayı görmemişin adalet sarayı olmuş gibi dikmek değil, ağaçların arasına saklayarak zemine yayarak yapmak lazımdı. Dünyanın en büyük yolsuzlukla mücadele kurumu bizde ya da dünyanın en büyük cinsel tacize uğramış çocuk rehabilitasyon merkezi bizde demek ne kadar övünç nedeni olabilir ise en büyük adalet sarayı ile övünmek de o kadar yerindedir. Övünürüz ağlanacak halimize.

Sivilay Abla / TARAF

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
ben ülkem adına büyük endişe duyuyorum ..Eğer bu kadar büyük adliye sarayları yapılıyorsa ülkemizin içine düşürüldüğü güvenlik zaafiyetinin vehametindendir. Eee bunda birinci sorumlu hükümettir desem yine bazı cahiller bak yine hükümeti suçluyor diyecek. Oysaki gerçek budur.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Dünyanın en büyük hapishanesini de yapalım daha iyi olur.

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
baglantıya bak ne kadar büyük yapılırsa sucun okadar büyük olacagı düşünüyor gecenlerdeadliyelerin parca parca değilde bir yerde toplanması kampüs haline gelmesi planlanıyor gibin bişeylerle karşılaşmıştım

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Paris'teki adalet sarayının fotoğraflarına bakmanızı öneririm.
http://travel.webshots.com/photo/1369081197071093169dCeGLF
Binanın sadece ismi adalet sarayı değil, adamlar hakikaten sarayı adalet mekanı olarak kullanıyorlar. Sarayın kapısını ve girişindeki heykelleri altın yaldızla süslemişler. Bundan siz ne anlıyorsunuz bilmem ama ben "biz adalete işte bu kadar önem veriyoruz" manası çıkartıyorum.
Bu bakımdan Çağlayan'daki ve Kartal'daki inşaatları olumlu karşılıyorum. Ama yazıda söylendiği gibi daha geniş bir alana, daha estetik, daha ağaçlık, daha güzel binalar yapılabilirdi. Temennim bu binaların içinde siyaset değil adalet yapılması...

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ben ülkem adına büyük endişe duyuyorum ..Eğer bu kadar büyük adliye sarayları yapılıyorsa ülkemizin içine düşürüldüğü güvenlik zaafiyetinin vehametindendir. Eee bunda birinci sorumlu hükümettir desem yine bazı cahiller bak yine hükümeti suçluyor diyecek. Oysaki gerçek budur.

bak seni uyarıyorum.bi daha AK PARTİ ye oy veren Ak PARTİ fikirlerini düşünen ve sayın BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN a saygı gösteren kişilere bir daha cahil dersen çok kötü olucak.haddini aşma!!!!!!

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
baglantıya bak ne kadar büyük yapılırsa sucun okadar büyük olacagı düşünüyor gecenlerdeadliyelerin parca parca değilde bir yerde toplanması kampüs haline gelmesi planlanıyor gibin bişeylerle karşılaşmıştım

Asıl anlamakta zorluk çeken sensin. Olayların çok olmadığı yerlerde devasa adliye saraylarına ne gerek var ? Suç yoğunluğu = Dava yoğunluğu = yer sıkıntısı..bunu kavrayacak idrake sahip değilsen o senin sorunun

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
İçinde adalet olamayınca ne fayda :)