Dünya'da 5 kişiden biri kara cahil !

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Dünya'da 5 kişiden biri kara cahil !

UNESCO tarafından hazırlanan raporda, büyük eşitsizliklere rağmen dünyada okula giden çocuk sayısında artış olduğu, ancak okuma yazma bilme oranının artırılması konusundaki çalışmaların hala yetersiz kaldığı bildirildi.

BM'nin Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından hazırlanan yıllık eğitim raporunda, büyük eşitsizliklere rağmen dünyada okula giden çocuk sayısında artış olduğu, ancak okuma yazma bilme oranının artırılması konusundaki çalışmaların hala yetersiz kaldığı bildirildi.

Raporda, "Dünyada hala her beş yetişkinden birisinin okuma yazma bilmediği" vurgulandı.

Okuma yazma hakkının, dünyada en temel haklardan birisi olduğu kaydedilen raporda, BM'nin 2000 yılında Dakar'da düzenlediği ve 164 hükümetin, çocuk, genç ve yetişkinlere eğitim götürülmesi açısından doğrudan taahhüt altına girdiği hedeflere ulaşılamadığı vurgulandı.

Konuya duyarsızlıkları yüzünden özellikle siyaset adamlarına sert eleştiriler getirilen raporda, kadınların da erkeklere oranla eğitim hizmetlerinden gerektiği kadar yararlanamadıklarına dikkat çekildi.

Raporda, okuma yazma bilmeyenlerin 4'te 3'ünün 15 ülkede yaşadığı ve bu ülkelerin 8'inin nüfusu yoğun Bangladeş, Çin, Brezilya, Mısır, Hindistan, Endonezya, Nijerya ve Pakistan olduğu kaydedildi

Kaynak

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Allah bilir en çok okuma yazma bilmeyen insan çindedir.Hoş en çok bilende ordadır ya :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Konu başlığına koptum ya :D :D :D :D :D

Acı ama gerçek bir durum...Medeniyetin yolu eğitimden geçer.Ama son zamanlardaki okumayan cocukları okula kazandırma kampanyaları-vakıfları vs... çok iyi sonuclar verıyor.Doguda yüzlerce çocugun hayatı kurtarıldı, okullar yaptırıldı.Okumayan kız cocukların aileleri birer birer ikna edilip kız cocuklarını hayata kazandırdılar.Gerçekten cok memnun edıyo beni bu tur seyler...