Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılan ''Milli Gurur Milli Forma'' sergisini gezen her vatandaşın kendine bir anı edineceğini söyledi.
Serginin açılışında bir konuşma yapan Mahmut Özgener, ''Ani bir şekilde aramızdan ayrılarak bizleri tarifsiz üzüntüye boğan rahmetli başkanımız Hasan Doğan'ın anısına düzenlediğimiz bu sergi bizleri anılar yolculuğuna çıkaracak. Eminim ki sergiyi gezen her vatandaşımız milli takımımızın bugüne kadar oynadığı 455 maçtan kendine ait bir anı edinecektir'' dedi.
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na serginin oluşturulması için verdiği destekten dolayı teşekkür eden Özgener, hangi kulüp taraftarı olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesin konu milli takım olunca tek çatı altında toplandığını ifade etti. Bunu en son 2008 Avrupa Şampiyonası'nda hep beraber yaşadıklarını dile getiren Özgener, ''Çok değil sadece 3 ay önce EURO 2008'de bizlere tarifsiz mutluluk yaşatan ay-yıldızlı futbolcularımız, yarı finale kalarak önemli bir başarıya imza attı. Şampiyonada gösterdikleri mücadele ve oynadıkları unutulmaz maçlarla turnuvanın adından en çok söz ettiren takımı olan milli takım, bu performansıyla sadece ülkedeki 70 milyonu değil, Ortadoğu'da, Balkanlar'da ve Türki cumhuriyetlerdeki milyonlarca insanı heyecanlandırmayı başardı'' şeklinde konuştu.
Özgener, 14 ilde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre Türk toplumunun en çok güvendiği kurumlar arasında Türk Milli Futbol Takımı'nın ilk sırada yer aldığını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bu veri bile halkımızın milli takımı he kadar bağırlarına bastığını gösteriyor. Bu yılın ilk 7 ayında ülkemize gelen turist sayısında yüzde 15'lik, gelir sayısında da yüzde 30'luk bir artış yaşandı. İnanıyorum ki milli takımın Avrupa Şampiyonası sırasında gösterdiği başarı, bu rakamların artmasını sağladı. İnanıyorum ve umut ediyorum Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası'na da katılarak benzer başarılara imza atacağız. Bu serginin Türk halkındaki milli takım sevgisini artırmasını dilerken, başkanımız Hasan Doğan'ı bir kez daha saygıyla anıyorum.''
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de ''Ulusal forma altında çeşitli vesilelerle hizmet etmiş futbolcularımız ve teknik adamlarımızı minnetle anıyorum. Ayrıca bugün bu konuyu gündeme getirip sergiyi düzenleyen arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum'' dedi.
Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan ise ''Avrupa 2008'de yaşadığımız heyecanı tekrar bize yaşatan bu güzel çalışmada, aynı zamanda babamı da anan bu güzel çalışmada emeği geçenlere ailem adına teşekkür ediyorum. Babamı buradan tekrar rahmetle anıyoruz'' diye konuştu.
Kaynak