Dünya eğitim liginde sıfır çektik!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Elbruz arkadaşa katılmakla birlikte bugün yaşadığım bir olayı anlatayım. Bugün öğrencilerin 2. yazılı sınavlarını yaptım. Bir öğrencim gelmemiş. Sordum neden gelmedi diye. Arkadaşlarına boşver nasılsa sınıfta kalma yok demiş. Öğretmen olarak ne yapacaksınız. Ya daha sonra buna rağmen yine de sınav yapacaksınız ya da durumu tutanakla belgeleyip öğrencinin sınav hanesini boş bırakacaksınız. Velhasıl kelam sonuçta nasıl olsa geçireceksiniz. Elbruz arkadaşın dediği gibi amaç yok. Dersaneye giden öğrenci bir amaç için gidiyor ve bu amaca ulaşmak için çalışıyor. Ama okuldaki öğrenci öylesine okula geliyor.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Konuyla alakasız mesajlar silindi!!!
Tartışmaya gebe sataşmalardan uzak durunuz!

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Elbruz arkadaşa katılmakla birlikte bugün yaşadığım bir olayı anlatayım. Bugün öğrencilerin 2. yazılı sınavlarını yaptım. Bir öğrencim gelmemiş. Sordum neden gelmedi diye. Arkadaşlarına boşver nasılsa sınıfta kalma yok demiş. Öğretmen olarak ne yapacaksınız. Ya daha sonra buna rağmen yine de sınav yapacaksınız ya da durumu tutanakla belgeleyip öğrencinin sınav hanesini boş bırakacaksınız. Velhasıl kelam sonuçta nasıl olsa geçireceksiniz. Elbruz arkadaşın dediği gibi amaç yok. Dersaneye giden öğrenci bir amaç için gidiyor ve bu amaca ulaşmak için çalışıyor. Ama okuldaki öğrenci öylesine okula geliyor.

Arkadaşa katılıyorum...

Olaya bir de şu açıdan bakalım...

Lisede okulu hocayı sallamayan adam bir şekilde Üniversiteye gittiğinde hoca karşısında mum gibi oluyor!!!

Sadece Olgunlaşmış olmakla açıklanamaz bu durum...

Üniversite hocası dövüyor mu?
Üniversite hocası azarlıyor mu?

Hayır!!

Peki bu mum gibi olmanın nedeni nedir?

Çünkü o hoca o öğrenciyi isterse geçirmez... Bir Allah'ın kulu da Hoca'ya bu öğrenciyi geçir diye baskı yapamaz... En fazla araya birileri girer Ricacı olur onun ne kadar etkili olacağı tartışmalı...

Bu yüzden Üniversitede kimse hocayla papaz olmak istemez!!!

Ama İlköğretim ve Lisede Sınıfta Kalmak yok... Dayak yok, Kızma yok... Yani Öğretmenin Otoritesi yok...

Öğretmen tüm yazılılarda 0 verse ( 0 disiplin suçudur ama işleten nerede?)
Yıl sonunda O öğrenci bir şekilde yine sınıfı geçirilir...

Lisede ve İlköğretimde Öğretmenin elinde öğrencinin hayatını karartma yetkisi olsun gör bak bakalım hem öğrenci hem veli Öğretmene nasıl saygı duyuyor...

------------

Kendi Lisemden bahsedeceğim...

Biz Hapishane Nazi Kampı vs gibi adlandırıyorduk.... Öğrenciyken...

Mezun olduktan sonra dedik iyi ki lisedeyken bizi bu kadar sıkmışlar...

Bizim okul aşırı disiplini sayesinde % 70 ten fazla öğrencisini her sene Üniversiteye gönderirdi...

O dönem bizim ilçede diğer okulardan 200 mezundan 3 kişi Ünv e ya gidiyor ya gidemiyordu...

İmam hatip bir sene 8 öğrenci ünv e gönderdik diye havaya girmişti...

Bizim okul sınıflar 36 kişi ünive gidemeyen her sınıfta 10 kişiyi bulmazdı...

Bunun nedeni de disiplindi...
----------

Bir olay anlatayım...

Derste bir kız diğer kıza derste ters bir laf söyledi...
Hoca arkadaşından özür dile dedi...
Kız dilemem dedi...
Hoca sert bir şekilde özür dile dedi...
Kız Formalite İcabı özür dilerim dedi...
Hoca sınıfı terketti idareye gitti...
Geri döndü Kızı idareye gönderdi...
Kız Okuldan Atıldı...
Sırf Formalite İcabı Özür dilerim dediği için...
---------

Yine bizim sınıfta derste bir arkadaşımız diğer arkadaşına vurdu...
Vurur vurmaz Olay İdareye yansıdı çocuk okuldan atıldı...
O gün babası çocuğu okuldan almaya geldiğinde koskoca adam hüngür hüngür ağladı...
Hepimiz duygulandık adama acıdık... Ama değişen bir şey olmadı çocuk okuldan atıldı...
--------

böyle her sene 1-2 kişi okuldan atılıyordu...
Benim de başıma geldi...
Bir kez sınıftaki bir kız ile restleştik...
Kız şikayet etti beni...
Müdür yardımcısı odada sadece 1 cümle kurdu...
Seni bir daha bu odada görürsem tasdiknameni (s***irname) veririm dedi...
Şakası yoktu... Örnekler çoktu...
Bir daha ben müdür yardımcısının odasına bir şikayet yüzünden gitmedim...
---------

Bakın okulda kesinlikle DAYAK yoktu...
Hakaret yoktu...
Ama disiplin tamdı...
Bu da otomatik olarak Okul Başarısına yansıyordu...

-------

Yine bir örnek okulumdan...
Bu kez Öğretmen tarafından...
Bir dönem bazı öğretmenler öğretmen açığı olan birden çok okulda derslere girebiliyordu...

Tarih Öğretmenimiz öyleydi...

bir gün hoca ders anlatırken öğrencinin bir yanındaki arkadaşıyla konuştu...
Öğretmen bağırdı...
Sus Lan Öküz diye...

Bütün sınıf sustu hocaya baktı...
Hoca durumu çaktı...
O öküz dediği öğrenciden Özür Diledi...
Bir ders önce sağlık meslek lisesindeydim bir an kendimi orada zannettim dedi önce çocuktan sonra hepimizden tekrar özür diledi...
----------

Dayaktan bahsetmiyorum
Hakaretten bahsetmiyorum...
Sadece Okulun ve Öğretmenin Yaptırım gücünden bahsediyorum...

Her sene bir kaç bozuk elma kasadan ayıklandığında geri kalan elmaların nasıl sağlam kaldığından bahsediyorum...

Ama sen o pislik bozulmuş elmaları kasadan ayırmaz isen bir bakmışsın kasadaki tüm elmalar bozulmuş...

Son yıllarda Öğretmen ve Okulların ellerinden bu tür Çocuğun Hayatını Etkileyecek kararlar alma yetkisi alındı...
Hal böyle olunca o çürük bozuk elmaları kasadan çıkaramadığın için tüm elmalar bozulmaya başladı...
Hem Manava Bozuk Elmaları Kasadan Çıkarttırmayacaksın... Sonra da Elmalar çürüyor diye adama kızacaksın yok öyle...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
katılıyorum. ve ufak birşey eklemek istiyorum.

üni.deki öğretmenlerin bu büyük yetkileri karşısında üni çağındaki bir genç kendini savunabilir ama aynı yetkiye sahip ilk okul ve lise çağındaki çocuklar kendilerini savunamazlar. öğretmenlere verilecek bu büyük yetki kötü sonuçlarada sebep olabilir o nedenle önce sınıflar kameralandırılmalı ve gerekli disiplin kuralları oturtulmalı, akabinde ise bu yetkiler öğretmenlere kesinlikle verilmeli.