Dumprep 0 -k virüsü ! yardım

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar direkt konuya giriyorum bazı sitelerde hata veriyor 1,3 falan gibi tamam,iptal diye de seçenekleri olan bi yerden bulaştıgını düşünüyorum. virüsün amacı pcyi resetlemek nette araştırdım her şeyi yaptım ama silemedim. msconfigden devredışı bıraktım, regeditten bulup sildim, system32 klasöründen sildim yine olmadı. formatlayıncada slinmiyormuş okuduguma göre.

Bilgisi olan lütfen yardım etsin.

gaydurugubbak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dumprep, windows hatalarının kaydını yapan hizmetin adı. İstem dışı pc kapanmalarında dumprep devreye girip, sistemin neden kapandıgına dair bilgilerin logunu tutar.

Buyuk olasılıkla sisteminde virüs, hata benzeri bir sıkıntı vardır. Pc istem dışı kapandığından windowsun hata raporu yoneticisi ( dumprep )devreye giriyordur.

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Buyuk olasılıkla sisteminde virüs, hata benzeri bir sıkıntı vardır. Pc istem dışı kapandığından windowsun hata raporu yoneticisi ( dumprep )devreye giriyordur.
hımm olabilir dediğiniz mantıklı simdide internete girmiyor pc formatı hak etti sonunda :happy: yorumlarınız icin tesekkurler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
box-se-110.png

Free Antispyware and Antivirus Download
Download Spy Emergency 2009 ver. 6.0.205
Format atmaya karar verdiysenbir de bu programla tarama gerçekleştir sonucu gör sonra formatla.
Tavsiyem budur.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Öldü derken ?
Virüsten mi bu programdan mı?

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
XP Service Pack 3 kurulu değilmiydi ? Service pack 2 ile bu problem giderildi diye biliyorum. Solucan mı neydi bu

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
daima combofix :D forumda arat bulursun bi kaç defa link verildi bulmazsan link veririz gene ;)

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
rise: virüsten öldü. çakışan program olacağını sanmıyorum çünkü uzun zamandır sistemde değişiklik yapmadım önceden böyle bi sorun yoktu.
sdelta: sp3 yüklüydü ama bende anlamdım
firewill: gerek kalmadı artık fotmat attım düzeldiğini söyleyemem ama format öncesine göre daha iyi
Yardımlarınız için teşekkurler

caqris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dumprep.exe Nedir ?Açıklama :

dumprep.exe bir hata bildirme uygulamasıdır. Herhangi bir hata durumunda bu program detayları bir text dosyasına kaydeder ve bu bilginin Microsofta gönderilmesi için izin ister.

Tavsiye :

dumprep.exe sistemden kaldırılmamalıdır, başlıca programların çalışması için gereklidir.

Yazılımcı :

Microsoft Corp.

İsim :

Dump Reporting Tool

Uygulama :

Microsoft Windows Operating System

Risk :

0 / 5

Spyware :

dumprep.exe spyware değildir.

Adware :

dumprep.exe adware değildir.

Eχe.CuƬioη

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Dumprep 0 -k kesin çözüm için;

Bu dosyayı çalıştır ve sistemini güvenli moda açarak c'de Dumprep diye arat ve o dosyayı silerek kurtulabilirsin

Dosya

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
451
Aynı sorunu ben de yaşıyordum bir ara. Restart atıyodu bilgisayara. Dosyayı aratıp sildikten sonra sorunu çözdüm.