Dubstep Denemem - Zafer Darbaz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zdarbaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zdarbaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Çok başarılısın ilk denemene göre. 3–4 yıldır Dubstep dinleyen biriyim. Skrillex başta olmak üzere Deadmateu, Kaskade, Benny Benassi vs dinleyen biri olarak sana birkaç tavsiyede bulunayım;

Bence aralara elektrovokal koymalısın. Drop aralarında şarkıya girebilir ( Skrillex– Summit gibi), veya tempoyu yüksek tutup bir bayan ile anlaşıp şarkı söyletebilirsin. ( Benny Benassi – Satisfaction , Azedia – Agony, Rise and fall ) gibi şarkılar mesela.

Bir de doygunluk olayı var. Mesela bass veya dubstep drop girdiğinde sadece vereceğin fona odaklanma, arkaya 3–4 çeşit fon yerleştir. Bu sayede dinleyici bıkmaz. İleride iyi işler yaparaan belki de Gaziosmanpaşa`daki kulüplerde bil çıkabilirsin.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İlk deneme için kötü diyemem elbette. Bu belki biraz benim tarzımdan kaynaklanıyor ama, biraz fazla "pattern"lara bağlı kalmışsın ve loop yapmışsın gibi hissettim. Biraz daha dağılmak yerine bir ritmin üzerinde döner gibi, son kısımlar hariç.

Eline sağlık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Çok başarılısın ilk denemene göre. 3–4 yıldır Dubstep dinleyen biriyim. Skrillex başta olmak üzere Deadmateu, Kaskade, Benny Benassi vs dinleyen biri olarak sana birkaç tavsiyede bulunayım;

Bence aralara elektrovokal koymalısın. Drop aralarında şarkıya girebilir ( Skrillex– Summit gibi), veya tempoyu yüksek tutup bir bayan ile anlaşıp şarkı söyletebilirsin. ( Benny Benassi – Satisfaction , Azedia – Agony, Rise and fall ) gibi şarkılar mesela.

Bir de doygunluk olayı var. Mesela bass veya dubstep drop girdiğinde sadece vereceğin fona odaklanma, arkaya 3–4 çeşit fon yerleştir. Bu sayede dinleyici bıkmaz. İleride iyi işler yaparaan belki de Gaziosmanpaşa`daki kulüplerde bil çıkabilirsin.

Yorumun için teşekkür ederim. Bende 2-3 senedir bu programların içindeyim ama son birkaç aydır dubstep altyapısı edinmeye başladım yani altyapım ve soundlar dubstep konusunda kısıtlı. Ondan öncesinde hep pop, club, electro altyapısı toplamıştım. Çok fazla çeşitli sesler olmadığı için de ortaya çıkan şarkı kısıtlı oluyor.

Aralara vokal koyma kısmına çalışıyorum şu an. Hatta Skrillex'in electrovocalleri için kullandığı VST yi bile buldum onunla çalışıyorum :)

Doygunluk kazandırmak ekipmansız çok zor. Ne kadar sert sesler de kullansan olmuyor ben başaramadım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İlk deneme için kötü diyemem elbette. Bu belki biraz benim tarzımdan kaynaklanıyor ama, biraz fazla "pattern"lara bağlı kalmışsın ve loop yapmışsın gibi hissettim. Biraz daha dağılmak yerine bir ritmin üzerinde döner gibi, son kısımlar hariç.

Eline sağlık.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Evet dediğiniz gibi oldu başlarda onun da sebebi kısıtlı dubstep altyapım ve soundlarım. Altyapımı genişletince daha kapsamlı parçalar yapabileceğime inanıyorum.