Dual RAM?

turgutcaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar elimde toplam 3 GB DDR2 Ram bulunmakta

ikiside Twinmos marka 2 GB ve 1 GB 800 Mhz DDR2 ram.

Yeni bir anakart almak istiyorum
Gigabyte MA770-US3 AMD 770&SB710 AM2+ DDR2

ve işlemci, Elimdeki RAM'leri de kullanabilmek için ve bütçeyi zorlamamak için DDR3 düşünmüyorum.
Alacağım işlemci de Phenom X4.

Alacağım anakartta 4 ram slotu mevcut. Dual kanal destekli.

Elimdeki 2 GB ramla aynı mhz hızında fakat farklı marka yeni bir 2 GB alsam acaba bu ikisi 2x2 dual olarak çalışır mı? yoksa problem yaşar mıyım?

son olarak elde kalan 1 GB ram'i de diğer ikili slotlardan birine takarsam. 2x2 dual olan ramlere bir problem oluştururmu.

Yoksa 2x2 dual olarak çalışmaya devam eder mi?

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
arkadaşım ram olarak 2x2 ddr2 800 olarak değiştir çünkü 1 ve 2 gb rem ler sorun yaşatır, diğerlerine gelince buna uygun olarak al zaten işlemci iyi birde ekran kartını iyisinden al sana tavsiyem

turgutcaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım ram olarak 2x2 ddr2 800 olarak değiştir çünkü 1 ve 2 gb rem ler sorun yaşatır, diğerlerine gelince buna uygun olarak al zaten işlemci iyi birde ekran kartını iyisinden al sana tavsiyem

1 ve 2 olarak takmayacağım zaten. 2 GB 800 mhz var elimde, farklı bir marka 2 GB 800 mhz alıp 2x2 yapsam dual olur mu?

ekran kartım var zaten HD4850 toxic

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
2+1 ram sorun yaratmaz. şu an bilgisayarımda 2+1+1 kullanıyorum diğer bilgisayarımda 1+1 vardı herhangi bir sorun çıkmaz.

ramlerin mhz değerlerinin farklı olması sorun yaratmaz. tüm ram'ler en düşük frekansa sahip ram'in hızında çalışır. 2+2 yapmanda fayda var özellikle 64 bit sistemlerde ram ihtiyacı daha fazla oluyor. 2+2 yapıp 64 bit e terfi edersen senin için ideal olur.

bunun dışında 2+1+2 de yapabilirsin ram slotun kaç tane varsa takabilirsin.

turgutcaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2+1 ram sorun yaratmaz. şu an bilgisayarımda 2+1+1 kullanıyorum diğer bilgisayarımda 1+1 vardı herhangi bir sorun çıkmaz.

ramlerin mhz değerlerinin farklı olması sorun yaratmaz. tüm ram'ler en düşük frekansa sahip ram'in hızında çalışır. 2+2 yapmanda fayda var özellikle 64 bit sistemlerde ram ihtiyacı daha fazla oluyor. 2+2 yapıp 64 bit e terfi edersen senin için ideal olur.

bunun dışında 2+1+2 de yapabilirsin ram slotun kaç tane varsa takabilirsin.

Yani 2 GB ram daha alırsam elimdeki 2 GB ile birlikte 2x2 dual kanal olarak kullanabilir miyim?

ve son kalan 1 GB'ı da takarsam. ilk taktığımız 2x2 dual kanal olayını bozar mı.

yoksa 2x2 dual olarak 1 GB'ta single olarak çalışmaya devam eder mi.

Not: 64 bit win 7 kullanıyorum