Dual ram anakartımı destekler mi acaba ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ffsev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Dual olayı eskiden vardı artık pek bir espirisi kalmadı.
Zaten CPU lar çok güçlü, anakartlar daha hızlı veri iletimine olanak tanıyor dualın bir espirisi kalmadı günümüzde.

.45 ACP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
artik kalmadi da ddr2 doneminde kalmis arkadas onda farkeder.

anakartin sayfasinda

2 x DDR2 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
Çift Kanal DDRII 800/667/533/400MHz bellek desteği

yaziyor niye boyle bir soru sorma ihtiyaci hissettin ki cift kanal ne demek?8gb 800 mhz de yaziyor.2x2 800 mhz kitleri dual ram zannediyorsan oyle bir sey yok farkli marka ayni hiz iki tane ram tak dual tek tak single calisir.2x2 kitler cakisma olmasin diye ve overclock icin icat edildi.

ffsev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternet üzerinden satın alacağım,tek tek 2 ram almayla uğraşmaktansa bir çift dual ram alıp tek seferde işi bitirmek istiyorum...

Onun için anakart bu ram i destekler mi onu öğrenmek istiyordum...

artik kalmadi da ddr2 doneminde kalmis arkadas onda farkeder.

anakartin sayfasinda

2 x DDR2 DIMM yuva ile 8GB'a kadar bellek desteği
Çift Kanal DDRII 800/667/533/400MHz bellek desteği

yaziyor niye boyle bir soru sorma ihtiyaci hissettin ki cift kanal ne demek?8gb 800 mhz de yaziyor.2x2 800 mhz kitleri dual ram zannediyorsan oyle bir sey yok farkli marka ayni hiz iki tane ram tak dual tek tak single calisir.2x2 kitler cakisma olmasin diye ve overclock icin icat edildi.

İnanın bu işleri bu kadar bilseydim buradan yardım istemezdim...
Dolayısıyla buradan...dual ram olarak değil,tek slot aynı kanal ram almam gerektiğini...anladım öğlemidir.

.45 ACP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iki adet 1gb 800 veritech marka ram alir takarsin yan yana pasalar gibi calisir cunku overclock yapmayacaksin ve bu markanin sorun cikardigini gormedim ama ben iki tane ocz marka aldim ayni model ama cip markalari farkliymis calismadi iade ettim.marka model de degil cip markalari onemli bu yuzden kit diye bisi icat ettiler.

28x2 tl
http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productId=51663

2x1 800 kit almaya kalksan ikinci eli bile bundan pahaliya gelir sifir kalmamis zaten piyasada 170 lira diyor adam.

ffsev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartta şuan 2 gb ram var zaten...Ben 2x2 ye (4gb) yükseltmeyi düşünüyorum...İnterenet üzerinden 90-100 tl ye mal olacak...Ama cip markası nedir onu hiç bilmem.

Bu gidişle biraz zor satın alacak gibi bir hisse kapıldım.........