CoderF Sapiens
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 116
Az önce dual boot yaptım windows 10 un yanına mint kurdum sistemş yavaşlatır mı
silmeyi düşünüyom keşke kurmasaydım
ne yapcam şimdi nasıl silcem

silmeyin bence yavaşlamazAz önce dual boot yaptım windows 10 un yanına mint kurdum sistemş yavaşlatır mısilmeyi düşünüyom keşke kurmasaydım
SSD Bulunuyor minte kendime 3 gb alan ayırdım sisteme 20 gb swapa 8 gb ayırdım yeterli mi sizce?HDD'mi SDD'mi şimdi hdd de bir disk şeklindeki bir cisim döndüğü için her yüklediğiniz uygulama her dosya bilgisayarı çok azıcık bi yavaşlatır ama sdd'de ise bir şey olmaz.
Bu arada evet aynı stres banada oldu ilk linux kurduğum zamanlarda, ne kadar tüylerim ürperiyordu anlatamam ama merak etme birşey olmaz, eğer birşeyi mint'de yapamadıysan lütfen buraya yaz ki yardım edelim, unutma linux windows'dan daha güzeldir.
İstersen aktarabilirsin GParted yazılımını kullanarak. hemde bildiğim kadarıyla kurulumla birlikte geliyordu. Bu arada ram'ın kaç GB bana swapa çok fazla ayırmışsın gibi geldide.SSD Bulunuyor minte kendime 3 gb alan ayırdım sisteme 20 gb swapa 8 gb ayırdım yeterli mi sizce?
keşke kendime daha fazla ayırsaydım acaba c ' den o boş alana alana aktarabilir miyim tek m2 ssd bulunuyor bu arada
Tamam hocam, başka bir şeyde yardıma ihtiyacınız varmı8 gb ram bulunuyor adam öle yapmıştı bende swap herhalde önemli diye adamla aynı yapmıştım ama adam 100 gb disk bölmüştü ben 30 gb
Mesaj otomatik birleştirildi:
@beleşadam
Tabiki var GParted'i açın zaten türkçe olması gerek swap bölümünü falan linuxswap diye gösteriyor zaten. Linux mint'te arama kısmına Gparted yazın çıkması gerek çıkmassa partition manager yazın yine çıkmassa uygulama mağazasından gparted'i yükleyin.yok hocam acaba o 3gb düzeltme imkanım varmı? GParted yazılımı dışında acaba 3 gb kaydetmek yerine sistemin içine kaydetsem falan birde güncelleme yapıyım mı?
Hocam merak etmeyin geri almak mümkün olmasaydı bilgisayarlara nasıl format atılıyor sanıyordunuz? GPartedi açıyorsun zaten türkçe olması gerek eğer değilse zaten google çeviriden bakıp ne olduğuna bakabiliyon.20 gb a güncelleme yapsam dolar mı? keşke 60 gb falan bölseydim pişman oldum şimdi güncelleme kapatabiliyor muyum?
valla ne kadar teşekkür etsem azdır size sorularımı cevapladınız
Windowsta yüklediğiniz her program ya da oluşturduğunuz her dosya Windowsunuzu azar azar yavaşlatır. Sisteminizde ssd olursa bu yavaşlamayı hissetmezsiniz.Az önce dual boot yaptım windows 10 un yanına mint kurdum sistemş yavaşlatır mısilmeyi düşünüyom keşke kurmasaydım
Ne yapmak istiyorsunuz ona göre ne yapmanız gerektiğini söyleyeyim.Hocam Şuan linuxtayım GParted adlı uygulmmayı bulamaadım naısl birşey yapmam lazım
@beleşadam
@EFI Shell Hocam Yardım edebilir msin
Tam olarak bilmiyorum o yüzden yanlış bir şey söylemek istemiyorum.Windows olan c diskinde 60 gb boş alan var linuxta ben yanlışlıkla kendime 3 gb yer ayırdım hani swap system birde kendimize ayırdıımız bir bölüm var baştan formatlamalı mıyım yoksa windowstan 60 gb yerden10 gb ya da 20 gb yeri o 3 gb lık yere aktarbilir miyim tek bir ssd kullanyorum yardımlarınız için teşekkür ederim @EFI Shell
Windows olan c diskinde 60 gb boş alan var linuxta ben yanlışlıkla kendime 3 gb yer ayırdım hani swap system birde kendimize ayırdıımız bir bölüm var baştan formatlamalı mıyım yoksa windowstan 60 gb yerden10 gb ya da 20 gb yeri o 3 gb lık yere aktarbilir miyim tek bir ssd kullanyorum yardımlarınız için teşekkür ederim @EFI Shell
Aktarabilirsin.Windows olan c diskinde 60 gb boş alan var linuxta ben yanlışlıkla kendime 3 gb yer ayırdım hani swap system birde kendimize ayırdıımız bir bölüm var baştan formatlamalı mıyım yoksa windowstan 60 gb yerden10 gb ya da 20 gb yeri o 3 gb lık yere aktarbilir miyim tek bir ssd kullanyorum yardımlarınız için teşekkür ederim @EFI Shell
Hocam beni dinleseniz böyle sorunlar olmayacak, dedimki yoksa uygulama mağazasında gparted aratıp açın. O kadarda sizi kaşıkla yedirmeyelim yani.Hocam Şuan linuxtayım GParted adlı uygulmmayı bulamaadım naısl birşey yapmam lazım
@beleşadam
@EFI Shell Hocam Yardım edebilir msin
uygulamalardan bak zaten türkçe kurulum yapmışsın anlatmaya gerek yok.anladım hocalarım uygulama mağazası nerde
hiç bilmiyorum çünkü özür dilerimlinuxu silmeyceğim çok sevdim şuan
ben internetten araştırırım ve yahut windowsu silerim linuxa geçerim![]()
Hocam Fark ettim birşey sorucağım şimdi disk birleştime diye bir olay var değil mi? ben c den 30 gb bölsem ayırsam sonra onu 3 gb lık yerle birleştirsem olur mu? hocam birde neden bu yazılıma yaklaşmıyorum çünkü böyle bir yazılım ile diski klonlarken mavi ekran yemiştim yani oluyordur ama ben becerememGparted linki koydum fakredemedin mi ?
tamamdır hocam. illaki tekrardan mı yapıcağım ssd nin ömrü kısalıyorHocam silmeyi düşünürsen bile dikkatli ol sildikten sonra EasyBCD programı ile boot ayarlarını yeniden yap yoksa windows boot etmiyor ve yeniden format USB si hazırlayıp başlangıç onarımı yapmak zorunda kaldım. Bu arada gparted le uğraşmak istemiyorsan sil yeniden yükle. Zaten 10 15 dk sürüyor. Mint te driver sıkıntısı da olmuyor.
Tekrar Windows kurmana gerek yok. Linux'u sil ve Boot sıralamasından sil tamamdır. Hatta bunada gerek yok.tamamdır hocam. illaki tekrardan mı yapıcağım ssd nin ömrü kısalıyorben dediğim mantıkla olmaz mı?