kgt1453
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 4
HZ. ÂDEM (AS) VE HZ. HAVVA VALİDEMİZİN YAPTIĞI DUARabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz. (Araf, 23)HZ. DAVUD (AS) VE HZ. SÜLEYMAN (AS)IN DUASIMümin kullarının çoğundan bizi üstün kılan Allaha hamdolsun. (Neml, 15)HZ. EYYUB (AS)IN HASTAYKEN YAPTIĞI DUABu hastalık gerçekten beni sarıverdi. Sen ise merhametlilerin en merhametli olanısın. (Enbiya, 83)HZ. İBRAHİM (AS) VE HZ. İSMAİL (AS)IN KÂBEYİ YAPARKEN VE YAPTIKTAN SONRAKİ DUALARIEy Rabbimiz! Bizden kabul buyur! Şüphesiz Sen hakkıyla işitensin, hakkıyla bilensin. Rabbimiz! Bizi Sana teslim olmuş kimseler kıl. Soyumuzdan da Sana teslim olmuş bir ümmet kıl. Bize ibadet yerlerini ve ilkelerini göster. Tövbemizi kabul et. Çünkü Sen, tövbeleri çok kabul edensin, çok merhametli olansın. Rabbimiz! İçlerinden onlara bir peygamber gönder; onlara ayetlerini okusun, kitabı ve hikmeti öğretsin ve onları her kötülükten arındırsın. Şüphesiz, Sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin. (Bakara, 127-128-129)HZ. İBRAHİM (AS)IN DUASIEy Rabbimiz! Ancak Sana dayandık, içtenlikle yalnız Sana yöneldik. Dönüş de ancak Sanadır. Ey Rabbimiz! Bizi, inkâr edenlerin zulmüne uğratma. Bizi bağışla. Ey Rabbimiz! Şüphesiz Sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin. (Mümtehine, 4-5)Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat Sonra gelecekler arasında beni doğrulukla anılanlardan kıl. Beni Naîm cennetinin varislerinden eyle. (Şuara, 83-84-85)HZ. İBRAHİM (AS)IN ÇOCUKLARI İLE MESCİD-İ HARAMA GİDİNCE YAPTIĞI DUA HZ. İBRAHİM (AS)IN KENDİSİ VE SOYU İÇİN YAPTIĞI DUAEy Rabbim! Bu beldeyi, güvenli bir belde yap. Beni ve oğullarımı putlara kulluktan uzak tut. Ey Rabbim! Çünkü putlar, kendilerine tapan birçok insanın sapmasına sebep oldular. Kim bana uyarsa şüphesiz ki, o benim dinimdendir. Kim de bana karşı gelirse şüphesiz ki Sen, af ve merhameti bol olansın. Ey Rabbimiz! Soyundan bazılarını, muharrem ve mukaddes evinin yanındaki çorak, ziraata elverişsiz vadiye, namazı kılsınlar diye yerleştirdim. Ey Rabbim! İnsanların kalplerini onlara meylettir. Onları meyvelerle rızıklandır ki, şükretsinler. Ey Rabbimiz! Hiç kuşkusuz Sen bizim gizlediğimizi de, açığa vurduğumuzu da çok iyi bilirsin. Yerde ve gökte, hiç bir şey Allahtan gizli kalmaz. Hamd, iyice yaşlanmış iken bana İsmaili ve İshakı veren Allaha mahsustur. Şüphesiz Rabbim duayı işitendir. Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle. Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, ana babamı ve inananları bağışla. (İbrahim, 35-36-37-38-39-40-41)HZ. İSA (AS)IN RIZK İÇİN YAPTIĞI DUAEy Allahım! Ey Rabbimiz! Bize gökten bir sofra indir ki; önce gelenlerimize ve sonradan geleceklerimize bir bayram ve Senden (gelen) bir mucize olsun. Bizi rızıklandır. Sen rızıklandıranların en hayırlısısın. (Maide, 114)HZ. LUT (AS)IN KAVMİNİN SAPIKLIĞINDAN DOLAYI DUASIEy Rabbim! Beni ve ailemi kavmimin yapmakta oldukları şeyden kurtar. (Şuara, 169)HZ. MUHAMMED (AS)IN DUALARIRabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver. (İsra, 80)Ey Rabbim! Hak ile hüküm ver. Bizim Rabbimiz, sizin nitelemelerinize karşı yardımı istenecek olan Rahmândır (Enbiya, 112)Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden Sana sığınırım. Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım. (Müminün, 97-98)Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın! (Müminün, 118)Rabbim, benim ilmimi artır. (Taha, 114)Bana Allah yeter. Ondan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak Ona tevekkül ettim. O, yüce Arşın sahibidir. (Tevbe, 129)HZ. MUHAMMED (AS)IN KÂFİRLERLE MÜCADELEDE YAPTIĞI DUAEy Rabbim! Beni o zalimler topluluğunun içinde tutma. (Müminün, 94)HZ. MUSA (AS)IN FİRAVUNA KARŞI YAPTIĞI DUAEy Rabbimiz! Gerçekten sen Firavuna ve onun ileri gelenlerine, dünya hayatında nice zinet ve mallar verdin. Ey Rabbimiz, yolundan saptırsınlar diye mi? Ey Rabbimiz, Sen onların mallarını silip süpür ve kalplerine darlık ver, çünkü onlar elem dolu azabı görünceye kadar iman etmezler. (Yunus, 88)HZ. MUSA (AS)IN DUALARISeni tenzih ederim ey Rabbim! Tövbe edip Sana yöneldim ve iman edenlerin ilkiyim ben. (Araf, 143)Eğer Rabbimiz bize acımaz ve bizi bağışlamazsa, mutlaka ziyana uğrayanlardan oluruz. (Araf, 149)Ey Rabbim! Beni ve kardeşimi bağışla. Bizi kendi rahmetine sok. Sen, merhametlilerin en merhametlisisin. (Araf, 151)Sen, bizim velimizsin. Artık bizi bağışla ve bize acı. Sen, bağışlayanların en hayırlısısın. Bize bu dünyada da, ahirette de iyilik yaz, şüphesiz ki biz Sana yöneldik. (Araf, 155-156)Rabbim, ben nefsime zulmettim, artık beni mağfiret et. (Kasas, 16)Rabbim! Bana göndereceğin her hayra muhtacım. (Kasas, 24)Ey Rabbim! Ben ancak kendim ve kardeşimle baş edebilirim. Bizimle fasık toplumun arasını ayır. (Maide, 25)Rabbim! Gönlüme ferahlık ver. İşimi bana kolaylaştır. Dilimdeki tutukluğu çöz ki sözümü anlasınlar. (Taha, 25-26-27-28)Biz yalnız Allaha tevekkül ettik. Ey Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma! Ve bizi rahmetinle o kâfirler topluluğundan kurtar! (Yunus, 85-86)HZ. NUH (AS)IN DUASIEy Rabbim! Kâfirlerden hiç kimseyi yeryüzünde bırakma! Muhakkak ki eğer Sen, onları (yeryüzünde) bırakırsan, Senin kullarını dalâlete düşürürler ve facir kâfirden başka (evlât) doğurmazlar. Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin de ancak helâkini arttır. (Nuh, 26-27-28)Rabbim! Şüphesiz ben Senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten Sana sığınırım. Eğer beni bağışlamaz ve bana acımazsan, şüphesiz ziyana uğrayanlardan olurum. (Hud, 47)HZ. NUH (AS)IN KAVMİNİN İNKÂRI ÜZERİNE YAPTIĞI DUAEy Rabbim! Kavmimin beni yalanlamasına karşı bana yardım et. (Müminün, 26)HZ. NUH (AS)IN TUFAN SIRASINDA SULAR YÜKSELİRKEN DUASIEy Rabbim! Beni mübarek bir yere indir. Sen indirilenlerin en hayırlısısın. (Müminün, 29)HZ. SÜLEYMAN (AS)IN DUASIEy Rabbim! Beni; bana ve ana babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın salih ameller işlemeye sevk et ve beni rahmetinle salih kullarının arasına kat! (Neml, 19)HZ. ŞUAYB (AS)IN YAPTIĞI DUARabbimiz her şeyi ilmiyle kuşatmıştır. Biz yalnız Allaha tevekkül ettik. Ey Rabbimiz! Bizimle kavmimiz arasında gerçekle hükmet. Çünkü Sen hükmedenlerin en hayırlısısın. (Araf, 89)HZ. YUNUS (AS)IN BALIĞIN KARNINDAYKEN YAPTIĞI DUASenden başka hiçbir ilah yoktur. Seni tenzih ve tesbih ederim. Ben zalimlerden oldum. (Enbiya, 87)Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın. (Enbiya, 89)HZ. YUSUF (AS)IN YAPTIĞI DUALAREy Rabbimiz! Benim için zindan, bunların çağırdığı şeyden daha iyidir. Eğer tuzaklarına engel olmazsan, onlara uyar, cahillerden olurum. (Yusuf, 33)Ey Rabbim! Bana mülkü Sen verdin. Rüyaların yorumunu Sen öğrettin. Yerin ve göklerin yaratıcısı Sensin. Beni müslüman olarak öldür ve beni salihlere kavuştur. (Yusuf, 101)HZ. ZEKERİYYA (AS)IN YAPTIĞI DUARabbim! Bana katından temiz bir nesil bahşet. Şüphesiz Sen duayı hakkıyla işitensin. (Ali imran, 38)PEYGAMBERLERİN VE MÜMİNLERİN YAPTIĞI DUAOnun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız Sanadır. Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. (Bakara, 285-286)Gerek cinden ve gerekse insanlardan olsun, insanların kalplerine vesvese veren o sinsi vesvesecinin şerrinden insanların Rabbi, yegâne halikı, mâliki ve mâbudu olan Allah (celle celal)a sığınırım. (Nas, 1-2-3-4-5-6)Ey Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü Senin her şeye hakkıyla gücün yeter. (Tahrim, 8)CENNET EHLİNİN DUASIHamd, bizi buna eriştiren Allaha mahsustur. Eğer Allahın bizi eriştirmesi olmasaydı, biz hidayete ermiş olamazdık. Andolsun, Rabbimizin peygamberleri bize hakkı getirmişler. (Araf, 43)Ey Rabbimiz! Bizi zalim toplumla beraber kılma. (Araf, 47)Hamd, bizden hüznü gideren Allaha mahsustur. Şüphesiz Rabbimiz çok bağışlayandır, şükrün karşılığını verendir. (Fatır, 34)HZ. MERYEM (AS)IN ANNESİNİN YAPTIĞI DUAAllahım! Onu ve zürriyetini kovulmuş şeytandan Senin sığınmana veriyorum. (Ali imran, 36)HZ. İSA (AS)IN HAVARİLERİNİN DUASIRabbimiz! Senin indirdiğine iman ettik ve Peygambere uyduk. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenlerle beraber yaz. (Ali imran, 53)ASHAB-I KEHFİN YAPTIĞI DUAEy Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve içinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır. (Kehf, 10)İLİM VE AKIL SAHİPLERİNİN YAPTIĞI DUALARRabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz Sen çok bahşedensin. Rabbimiz! Şüphesiz Sen, hakkında şüphe olmayan bir günde insanları toplayacaksın. Şüphesiz Allah vadinden dönmez. (Ali imran, 8-9)Rabbimizin şanı yücedir. Rabbimizin vadi mutlaka gerçekleşecektir. (İsra, 108)ALLAHI ANAN TEFEKKÜR EHLİ MÜMİNLERİN YAPTIĞI DUALARBana ve anne babama verdiğin nimetlere şükretmemi, senin razı olacağın salih amel işlememi bana ilham et. Neslimi de salih kimseler yap. Şüphesiz ben Sana döndüm. Muhakkak ki ben Sana teslim olanlardanım. (Ahkaf, 15)Ey mülkün sahibi olan Allahım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır Senin elindedir. Şüphesiz Sen her şeye hakkıyla gücü yetensin. Geceyi gündüze sokarsın, gündüzü geceye sokarsın. Ölüden diriyi çıkarırsın, diriden ölüyü çıkarırsın. Dilediğine de hesapsız rızık verirsin. (Ali imran, 26-27)Rabbimiz! Bizim günahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut. Kâfir topluma karşı bize yardım et. (Ali imran, 147)Rabbimiz! Bunu boş yere yaratmadın, Seni eksikliklerden uzak tutarız. Bizi ateş azabından koru. (Ali imran, 149)Ey Rabbimiz! Sen bütün bunları boşuna yaratmadın. Seni bütün eksikliklerden tenzih ederiz. Bizleri ateşin azabından koru. Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan, onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur. Rabbimiz! Biz, Rabbinize iman edin diye imana çağıran bir davetçi işittik, hemen iman ettik. Rabbimiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört. Canımızı iyilerle beraber al. Rabbimiz! Peygamberlerin aracılığı ile bize vadettiklerini ver bize. Kıyamet günü bizi rezil etme. Şüphesiz Sen, vadinden dönmezsin. (Ali imran, 191-192-193-194)Ey Rabbimiz! Bizlere dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eyle azabından muhafaza eyle. (Bakara, 201)Rabbimiz! Bu azabı bizden kaldır, çünkü biz artık inanıyoruz. (Duhan, 12)Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöken gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen nefeslerin şerrinden, hasedini açıklayan ve hasediyle hareket eden hasetçinin şerrinden, sabahın Rabbine sığınırım. (Felak, 1-2-3-4-5)Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gerçekten onun azabı sürekli bir helâktir. Şüphesiz, ne kötü bir durak ve ne kötü bir konaktır orası. (Furkan, 65-66)Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allaha karşı gelmekten sakınanlara önder eyle. (Furkan, 74)Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şüphesiz Sen çok esirgeyicisin, çok merhametlisin. (Haşr, 10)Ey Rabbimiz! Biz inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın. (Müminün, 109)MÜMİN KULLARIN DUASIHamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Gününün sahibi olan Allaha mahsustur. Ancak Sana kulluk eder ve yalnız Senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. (Fatiha, 1-2-3-4-5-6-7)MÜMİN KULLARIN ANA-BABAYA DUASIOnlara merhamet ederek tevazu kanadını indir, Rabbim! Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi Sen de onlara acı. (İsra, 24)MÜMİN KULLARIN ALLAH KORKUSUNDAN YAPTIKLARI DUARabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru. (Ali imran, 16)MÜMİN KULLARIN ZULÜMDEN KURTULMAK İÇİN DUASIEy Rabbimiz! Halkı zalim olan bu şehirden bizi çıkar. Katından bize bir veli ve bir yardımcı gönder (Nisa, 75)(TEK DİNİN ESASLARINI DEVAM ETTİREN) HRİSTİYAN RAHİB VE KEŞİŞLERİNİN DUASIEy Rabbimiz! İnandık. Artık bizi (hakikate) şahitlik edenler ile beraber yaz. (Maide, 83)HZ. MUSA (A.S)IN MUCİZESİ KARŞISINDA İMAN EDEN SİHİRBAZLARIN DUASIEy Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır ve müslüman olarak bizim canımızı al. (Araf, 126)TALUTUN ASKERLERİNİN DUASIEy Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kâfir kavme karşı bize yardım et. (Bakara, 250)ARŞI TAŞIYANLAR VE ONUN ÇEVRESİNDE BULUNANLARIN MÜMİNLERE DUASIArşı taşıyanlar ve onun çevresinde bulunanlar Rablerini hamd ederek tespih ederler, Ona inanırlar ve inananlar için (şöyle diyerek) bağışlanma dilerler: Ey Rabbimiz! Senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır. O hâlde tövbe eden ve Senin yoluna uyanları bağışla ve onları cehennem azabından koru. Ey Rabbimiz! Onları da, onların babalarından, eşlerinden ve soylarından iyi olanları da, kendilerine vaad ettiğin Adn cennetlerine koy. Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin. (Mümin, 7-8)