DRIVER_POWER_STATE_FAILURE 0x0000009f mavi ekran hatası

levent18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Almiş olduğum asus k53sd model bilgisayarimi bir türlü düzgün kullanamadim. Sürekli mavi ekran hatasi veriyor. Garanti süresi içinde 5 defa garantiye gönderdim ama donanimsal bir ariza olmadiğini ve temizleyip, format atip geri gönderdiler.
şuan garanti süresi doldu. Win7 idi , 8.1 yükledim ama ayni sikintilar devam ediyor.

Yardimlarinizi bekliyorum.

şimdiden teşekkürler.

Ayrica garanti süresinde 1 kez ram ve hdd degişti.
şuan ram testlerini yaptim ve sorun çikmadi
hdd testini yaptim sorun çikmadi

özellikleri:
Asus k53sd
ikinci nesil i5 işlemci
8 gb ram
2gb nvidia 610m ekran karti
bios 208
win 8.1

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle biostan APM yi devre dışı bırakın.

ASUS_M2N68-AM_PLUS_BIOS_APM_configuration.jpg

Olmazsa bios güncellemesi yapmanız gerekiyor.

En son çare temiz format atıp sadece wifi adaptörü driverini yükleyin internette gezip vakit geçirin. Aynı hatayı almazsanız bir driver daha yükleyip takılın. Hata vermemeye devam ederse tek tek yükleyip deneyin. Büyük ihtimal driver çakışmasından dolayı kaynaklanıyor. Donanımlarınızın revizyonlarına uygun driver yükelemeniz şart. Bu yönetemler kesinlikle işinizi görecektir kolay gelsin.

levent18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
*Link* Bunlar minidump dosyaları

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İnceleyip size geri dönüş yaparım. Bu süreçte benim dediklerimi denemenizde fayda var.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Pili çıkarıp kullanmaya devam edin sorun devam ederse yazın tekrar

levent18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
söylediginizi yaptım. bu tek tek driver yükleme işlemini daha önce yapmıştım. belli aralıklarla yükledim. ilk başlarda sıkıntı çıkmıyor, ama daha sonra sıkıntı devam ediyor. ve hatanın ne zaman verecegi belli olmuyor. bilgisayarı açıyorum, bazen açar açmaz oluyor, bazende 1-2 saat sonra.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada yeni link https://drive.google.com/file/d/0Bw7j7ZboCWiSQUxOYkpMZ2I4STA/view?usp=sharing

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
söylediginizi yaptım. bu tek tek driver yükleme işlemini daha önce yapmıştım. belli aralıklarla yükledim. ilk başlarda sıkıntı çıkmıyor, ama daha sonra sıkıntı devam ediyor. ve hatanın ne zaman verecegi belli olmuyor. bilgisayarı açıyorum, bazen açar açmaz oluyor, bazende 1-2 saat sonra.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada yeni link https://drive.google.com/file/d/0Bw7j7ZboCWiSQUxOYkpMZ2I4STA/view?usp=sharing

Dediklerimizi harfiyen yapıp mı denediniz ?

levent18

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet. apm yi kapattım. Bios daha üst verisyonu yok , yani son sürüm güncel.