Driver Yüklenince Ekran Kararması

Sanctuary

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ekran kartının driverını yükledim.Pc açıldıktan 40-50 dakika sonra ekran kararıyor ve pc kitleniyor.Driver silince bu sorun ortadan kalkıyor.Driverın doğru olduğuna eminim.
Ekran Kartı::cursing:AMD R9 290

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ahh şu amd... Driver doğru değil bundan emin olabilirsin. Amd kartların driver sorunu meşhurdur

Sanctuary

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Otomatik bulup yüklüyor.Cd ile yükledim yine aynı şey oluyor.En günceli denedim öncekileri denedim hepsinde aynı şey :helpsmilie:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Nvidia denemekten zarar gelmez arkadaslar. Ben sirf bu yüzden AMD'den uzak duruyorum.

AMD icin neden f/p ürünü diyorlar biliyor musunuz? Yani diyorlar ki, ne kadar ekmek o kadar köfte :P

Saka bir yana, sürücü yapmasini gercekten beceremiyorlar.

Sanctuary

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Bu zamana kadar hep nvidia kullandım bu ilk ve sonuncu.Millet bas bas bağırıyo amd pişmanlıktır diye şeytana uyduk işte :glare:

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Genelleme yapmamak lazim, ama bu AMD'nin sürücü sorununu degistirmiyor maalesef. Nvidia kac senelik ekran kartlarina güncelleme verirken bunlar ne hikmetse 3 senelik kartlara güncelleme veremiyor.

Sürücüleri cogu zaman sorun cikariyor. Böyle olduktan sonra ne yapayim ben f/p ürününü? Gider 200 lira fazladan verir keyfime bakarim.

Bu zamana kadar nvidia kartlari ile sürücü sorunu yasamadim.

Sanctuary

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Ne yapmam lazım bu durumda ? İlk cd ile kurdum ve direk güncelledim böyle oldu.Sonra kaldırıp cd ile kurdum güncellemedim.Bir ay kadar sorun çıkmadı fakat 2 gün önce yine aynı sorunla karşılaştım.

+Oyundayken bi sorun olmuyo nette dolaşırken falan oluyor.

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Ne yapmam lazım bu durumda ? İlk cd ile kurdum ve direk güncelledim böyle oldu.Sonra kaldırıp cd ile kurdum güncellemedim.Bir ay kadar sorun çıkmadı fakat 2 gün önce yine aynı sorunla karşılaştım.

+Oyundayken bi sorun olmuyo nette dolaşırken falan oluyor.
Benim dell marka dizüstü bilgisayarımda da var bu sorun. Maalesef Dell'in resmi sitesi dışındaki drivarları yükleyince ekran sapıtıyor.

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Şu çözümü adım adım uygulayın bakalım sorun gidecek mi?

1- Anakartınızın BIOS sürücüsünü anakartınızın resmi sitesinden indirip güncelleyin.
2- Ekran kartınız için çıkmış olan en son stabil sürücüyü indirin (BETA olmasın(!)). (buraya tıklayın)
3- Display Driver Uninstaller (buraya tıklayın)'ı kurup mevcut ekran kartı sürücünüzü kökten silin.
4- 2. adımda indirmiş olduğunuz AMD ekran kartı sürücüsünü hızlı modda değil, özel modda; sadece AMD Ekran Sürücüsü özelliğini seçerek yükleyin.
5- Bilgisayarınızı yeniden başlatıp bir süre kullanın, eğer sorunlar çözüldüyse ekran kartı kurulumundaki diğer özellikleri de kurulumu açarak bilgisayarınıza ekleyebilirsiniz.

Bu tarz sorunların çoğu eski BIOS sürümleri yüzünden çıkmaktadır ancak siz yine diğer adımlara da bakın :)

Sonucu bana bildirin! :)