DreamScene Windows 7'ye Ekleme ve Siyah Yazı Sorununu Giderme

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Windows 7, Vista’daki DreamScene özelliğini barındırmıyor. Fakat desteğini kesmiş değil. Bu özellik gizlenmiş. Bunu tekrar ortaya çıkarmak çok kolay. Öncelikle aşağıdaki eklentiyi indirip çalıştırarak DreamScene özelliğinin etkileştirilmesini sağlayabilirsiniz.

Windows7 DreamScene Enable

DreamScene-resim-1.jpg

DreamScene-resim-2.jpg

DreamScene özelliğini etkinleştirdikten sonra istediğiniz MPG, WMV formatına sahip herhangi bir videoyu masaüstü arkaplanına ekleyebilirsiniz.

Masaüstü Klasör İsimlerindeki Sorunu Giderme

DreamScene özelliğini çok beğendiniz. Fakat bir sorununuz var: Masaüstü simgelerinin isimleri siyah görünüyor ve okunmuyor. Bu sorunu gidermek için aşağıdaki aşamaları uygulayın:

1) Dreamscene Fix arşivini indirip içindeki ‘install fix.bat’ dosyasını çalıştırın.
2) Masaüstüne gelin boş alana sağ tıklayıp Kişiselleştir >> Masaüstü Arkaplanı >> Resim Konumlandırması >> Uzat seçin ve Değişiklikleri kaydet’e tıklayın.
3) DreamScene videolarından birini masaüstüne atayın.
Böylece her bilgisayar açıldığında önce siyah masaüstü belirecek, ardından ayarladığınız video tekrar görünecektir. Ardından yazılarda aynı şekilde önce koyulaşacak, sonra düzelecektir.

Birbirinden Güzel 4 Farklı DreamScene Videosu

Not: Alıntı değil 0 kendi çalışmamdır. Umarım taktir edersiniz.

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Güzel çalışma, emeğin için teşekkürler.. Bu foruma bu tür şeyler yakışıyor. Umarım Bunun gibi nice anlatımları ve uygulamaları paylaşırsın; Takdire şayan...:thumbup:

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Güzel çalışma, emeğin için teşekkürler.. Bu foruma bu tür şeyler yakışıyor. Umarım Bunun gibi nice anlatımları ve uygulamaları paylaşırsın; Takdire şayan...:thumbup:

Teşekkür ederim. Benim masaüstü coşunca paylaşmak istedim ;)

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
Bende tam bunu arıyordum, emeğine sağlık

yakup912

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hay aLLah senden razı oLsun ya. yemin ederim bu konuyu paylaştığın için bi teşekkür mayetine kaydoldum foruma :) aynı soun bndede oldu ama senin verdiin yolu takip ettim oldu çok çok teşekkürler:clap::clap::clap::clap::clap::thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1::thumbup1: