Dosyalar .exe uzantılı oldu

Efi Avni x64

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Arkadaşlar bilgisayarının harddiskindeki tüm dosyalar .exe uzantılı oldu masaüstündekilerde aynı şekilde.Klasörlerin içindeki klasörler kopyalanıyor. Klasörlere giremiyorum.
Virüs taraması yaptım virüslü dosyaları sildim genede değişmedi.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Antvirüs önceden var mıydı, virüs bulaştıktan sonra mı yükledin ?

madyesia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bilgisayarının harddiskindeki tüm dosyalar .exe uzantılı oldu masaüstündekilerde aynı şekilde.Klasörlerin içindeki klasörler kopyalanıyor. Klasörlere giremiyorum.
Virüs taraması yaptım virüslü dosyaları sildim genede değişmedi.
Piyasadaki anti virüs programları trojen vb. odaklı çalışıyor. Malware için fazla gelişim göstermiyorlar. bazı programlar var sadece malware temizlemek için onları araştırıp kullanabilirsin.

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Piyasadaki anti virüs programları trojen vb. odaklı çalışıyor. Malware için fazla gelişim göstermiyorlar. bazı programlar var sadece malware temizlemek için onları araştırıp kullanabilirsin.
Zararlı yazılım temizlenmiştir, fakat arkasında tahribat bırakmış olabilir.

Efi Avni x64

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Aynen ESET NOD32 kullandım tüm bilgisayarda 159 virüs buldu hepsini sildim.
Düzelmedi.Klasörlere girip çıktıkça da eski haline döndü.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Zaten Windowsu yeni kurdum. önceden HDD me bulaşmış. Eski Windows sürümünde virüsler bulaştı antivirüs değil yoktu. Ben yeni kurdum

Son düzenleme:

madyesia

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Düzelmedi.Klasörlere girip çıktıkça da eski haline döndü.

Zaten Windowsu yeni kurdum. önceden HDD me bulaşmış. Eski Windows sürümünde virüsler bulaştı antivirüs değil yoktu. Ben yeni kurdum
Dediğim gibi anti virüs programlarından ziyade anti malware programları araştırıp kurmayı dene..

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Sen, bence tanımları birbirine karıştırmışsın. Malware demek, zararlı yazılım demektir. Trojan, yani truva atı... Bir zararlı yazılım türüdür. Virüs, truva atı, solucan, reklam yazılımı, casus yazılım, klavye dinleme sistemleri (keylogger'lar), kök kullanıcı takımları (rootkit'ler) vb.; bunlar zararlı yazılımlara örnektir. Reklam yazılımları ve potansiyel olarak istenmeyen yazılımları gözlemlediğim kadarıyla Malwarebytes daha iyi algılıyor. Ancak bu ikisini de antivirüsler de algılayabilirler. Diğerlerini günümüzde antivirüsler de algılayabilmekte.
Dediğim gibi anti virüs programlarından ziyade anti malware programları araştırıp kurmayı dene..
Bazı zararlı yazılımlarda, zararlı bulaştıktan sonra iş işten geçmiş oluyor. Fidye virüsleri buna örnek olarak verilebilir.
ESET'in bulduğu zararlıların tanımlarını verirsen daha iyi olabilir. Bir de dosyaların ekran görüntüsünü paylaşmanda yarar var.