Dosya Uzantısı Sorunu

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
Merhaba;

Bilgisayardaki dosyalarıma nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde dosya uzantılarının sonuna bir eklendi ve değiştiremiyorum değişsede dosyalar açılmıyor. ( [8E943583].makop) bu şekilde bir uzant atıyor, nasıl düzeltebilirim.

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
ransomware yemişsiniz, ağda bulunan diğer bilgisayarlarada sıçrayabilir. interneti kapayıp bilgisayarınıza format atmanız lazım.
Farklı bir çözümü yokmu önemli dosyalarım var kurtarma şansım yokmu

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
yada masaüstündeki text dosyasında yazan yönergeleri uygulayıp adamlara para atabilirsiniz. çalışçağına garanti veremem. fake maillere ve sahte sitelere karşı daha dikkatli olun.
Söylediğinizi araştırdım ama masa üstüne veya başka yerde herhangi bir yönerge bildiren dosya yok, pc'de yeğenim oyun onuyordu, bilmeden bir sayfa açmş iplogger diye bir siteye gidiyordu sürekli bir oyun indirmek istemiş

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5149555)

Son düzenleme:

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
kaspersky yükle tarama yap.
Zemana Malware programı ile tarattım baya bir virüs sildi dosya uzantısı değişen dosyaları kurtarma şansım yokmu, yedeklerimin olduğu klasörde ki oyun program resim en önemlisi önemli dosyalarım hepsinin uzantısı makop kurtarılmazmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dosyaları bir hdd yedekleyip formattan sonra yeniden yüklesem düzelirmi yoksa bu dosyalar yine sorun yaratırmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dosyaları bir hdd yedekleyip formattan sonra yeniden yüklesem düzelirmi yoksa bu dosyalar yine sorun yaratırmı
En az zararla kurtarmak istiyorum farklı önerisi olan varmı

Son düzenleme:

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5150383)

Son düzenleme:

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
Şuradan Stellar Data Recovery'yi deneyebilirsiniz. Ancak umut az. Çünkü gerçekten iyi şifreliyorlar maalesef.
İnternete Makop Virus recovery falan yazıp çözümleri deneyin.
Teşekkür ederim olmadı kurtarmanın sonunda şifre istedi yine formatdan başka çare kalmadı

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5150430)

Son düzenleme:

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
Şuradakileri okuyun. En azından denersiniz. Bilgisayarın içinde önemli dosyalar var mıydı?
Evet var bunu da deneyeceğim

denizzined

Asistan
Reaksiyon puanı
142
sifrelerini değistir
yeni virüs mü bilmiyorum ama yeniyse daha decrypt edilmemiştir antivirüse bildir
biraz bekle

Şifreleri değiştirmek tek çözüm değil sanırım en sağlıklısı format atmak kurtulmak giden dosyalara da yapacak birşey yok olan oldu bir kere teşekkürler

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Merhaba;

Bilgisayardaki dosyalarıma nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde dosya uzantılarının sonuna bir eklendi ve değiştiremiyorum değişsede dosyalar açılmıyor. ( [8E943583].makop) bu şekilde bir uzant atıyor, nasıl düzeltebilirim.
Muhtemelen Ransomware ya da farklı çeşit bir virüse maruz kalmışsınız. Geçmiş olsun. Format atmanız gerek bu durumda.