Donanımsal Değil Peki Sorun Ne?

maradona1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önce de bilgisayarımda ki aşırı ağırlaşmadan dolayı konu açmıştım. Bunun dökülen koladan kaynaklandığını düşünüyordum. Fakat dell teknik servisle görüştükten sonra yaptığımız testte donanımsal bir sorun çıkmadı. Sistemi yenileyip, biosu ve pc yi güncel tutmamı söylediler. Dediklerini yaptım bilgisayar şimdiye göre daha iyi fakat hala eski akıcılığı yok. Oyunlarda akıcı devam ederken 10 saniyede bir 1 saniyelik zorlanmalar oluyor. Hala anlamış değilim donanımsal sorun görünmüyor peki sorun ne olabilir?

NOT : Kola döküldüğünü teknik servise belirtmedim...

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Acaba güç tasarrufu gibi bir moda almış olabilir misiniz?

kaplan42

Asistan
Reaksiyon puanı
10
HDD nin bozuk olma ihtimali var.Değiştirip deneyerek anlayabilirsin.

Reaksiyon puanı
16,128
kolanın etkisi var sıvı teması olan hiç bir elektronik cihazdan hayır gelmez tamir çoğunlukla mümkün olmuyor arıza gözükmesede her an çıkabilir servise kola döküldüğünü söyla tabi bu kola zero,max gibi şekersiz miydi? normal mi?.

maradona1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba güç tasarrufu gibi bir moda almış olabilir misiniz?

Modların hepsinde denedim fakat aynı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

kolanın etkisi var sıvı teması olan hiç bir elektronik cihazdan hayır gelmez tamir çoğunlukla mümkün olmuyor arıza gözükmesede her an çıkabilir servise kola döküldüğünü söyla tabi bu kola zero,max gibi şekersiz miydi? normal mi?.

Birşey değiştiriyormu bilmem ama normal kolaydı.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Ya çok ekstrem bir durum söylicem ama olası bir ihtimal.
Senin bu döktüğün kola anakartın pcbsi üzerine kadar inip oradaki devrelerin kalınlıklarını inceltmiş olabilir ve akım geçerken zorlanır bu da anlık zorlanmalara yol açar. Anakartı değiştirebilirsin böyle bir durumda ama çok paranı alırlar :S açıp bakmak lazım kola nasıl zarar vermiş.

Reaksiyon puanı
16,128
normal kola daha kotu sekerli olugundan kisa devre yapabillir seker yaninca komur olur o iletken arti asitli asindirir elektrik varken daha hizli etkiler tam olarak neresine dokuldu?