Donanımla uyuşur mu?

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar size pcmi yükseltirken kafama takılan 3 soru sorucam, yardımlarınız bekliyorum ;

1- pcmde 2 adet ram slotu war ve takılı olan 1 adet 1024 mb 266 MHz ram var. Eğer 533 yada 667 gibi farklı frekansta bir ram alırsam sorun çıkar mı yada performansı iki frekansın aritmetik ortalaması gibi mi olur yoksa en düşüğe göre mi olur?

2- Harddisk alırken IDE portlu yada Sata portlu olması performans farkı oluşturur mu? Oluşturmazsa hangisi daha yeni-eski biraz bilgi verebilirmisiniz?

3- Şu anki harddiskimin sata mı ide mi olduğunu kasayı açmadan, yazılımsal olarak nasıl anlarım (vista ve ubuntu kullanıyorum)??

Mariachi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boardun ddr266 destekliyosa ddr modellerden 266mhz verim alırsın
ddr2 ram kullanamazsın,

sata diskten daha iyi verim alırsın çünkü 7200 devir üstü modeller genelde satadır, 10000 devir çeviren bi ide de yok bildiğim kadarıyla, tabii satadada devir arttıkça fiyatta paralel gidio
ama yinede 7200ide alacağına 7200 sata öneririm..

hard diskinin ide olduğunu benden öğrenebilirsin :))

bide bi şansın daha war

xp kullanıyosa denetim masasından sisteme ordanda aygıt yöneticisine bakarsın
bi başlıkta ide controller yazıosa ide dir :) sataysa sata yazar o başlıklardan birinde :)

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
400mhz ve altındakiler ddr desteklidir..

533 mhz ve üzeri 1066 ya kadar ddr2 dir..

Öyle bir şansın yok arkadaşım..

Sata ve ide hdd içinde diyeceğim şu ki; sata her yönüyle ide hddlerden daha hızlı..
Geri kalan ksımı zaten yukarıda arkadaş söylemiş..

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eğer 2 slot varsa birne 533 diğerine 667 takarsan anakart açmaz

eğer sata 2mb önbellekli ile ıde 2mb ön bellekli 2 hdd arasında çokbi fark yok hatta hiç gibi bişey ama sata2 hdd 16 mb önbelleğe sahip fark sade kabloya bağlı değil önbelleği prm vs. vs.

bios a gir biyik bi ihtimal anlarsın orda sata master : none
sata slave :nome
diyorsa anlamışsındır haralde

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evet DDR'dir seninki 1çentikli
DDR2 2 çentikli