Donanım Uyumsuzluğu Konusunda Yardım

crysis42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkeze İyi günler bir problemim var ama ne yaptıysam hangi siteye girdiysem bir çözüm bulamadım

sorunum şu

son güncel oyunlar battlefield 3 , enemy front , transformers , vb bir çok oyun sistemimde çalımıyor internette gezen önerilen hepsini denedim ama sonuç aynı

acaba donanımsal olarak bir uyumsuzlukmu var

sistem özelliklerim
-----------------------
intel dp 965 lt Anakart
intel Q 6600 2,40 4 mb cache İşlemci
Kingston DDR2 2x2 GB 800 MHZ ram
Asus HD 4840 1 GB 256 bit Ekran Kartı
İşletim Sistemim Windows 7 Ultimate 64 bit

sorun sizce donanımsalmı yazılımsalmı lütfen yardımcı olun sonunda kasayı pencereden aşağıya atıcam az kaldı

MAINBOARD+INTEL+DP965LT.png
Asus_EAH4850.jpg

1E1FD50BD8C4B28BD7F335005275D93B.jpg

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Çalışmıyor diyorsun? Nasıl çalışmıyor? Hangi noktada nasıl bir uyarı alıyorsun?

crysis42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
battlefield 3 siyah ekran hatası
enemy front siyah ekran hatası
transformers masaüstüne atma sorunu
genel olarak tüm oyunlarda benzer sorunlar

internette yayınlanmış çözümlerin hepsini denedim tek olasılık donanım uyumsuzluğu gibi

bununla ilgili bi program varmı donanım uymsuzluklarını gösteren

yardımlarınızı bekliyorum

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ekran kartında herhangi bir arıza yoksa diğer donanım ile ilgili olduğunu zannetmiyorum ekran kartı driverlarını yenileyip dene birde

crysis42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
formattan sonra donanımların driverlarını driver pack solutions la kurdum bu sebep olabilirmi acaba

crysis42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran kartında herhangi bir arıza yoksa diğer donanım ile ilgili olduğunu zannetmiyorum ekran kartı driverlarını yenileyip dene birde

hocam ekran kartında bir arıza olsa cod modern warfare 3 ü sorunsuz oynatıyor onunda çalışmaması lazım ama çalışıyor

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kardeşim bende yakınlarda bir kasa topladım (yaklaşık 7 ay önce) ama her zaman sorun verdi. Kasayı yeni aldıysan hemen garantiye götür. Çünkü bendede kırmızı ekran (Red Screen of Death) hatası vardı, her türlü güncellemeyi, Bios'u bile güncellemeyi denedim, hatta 3 farklı işletim sistemi kurdum, her şeyi denedim ve yazılımsal olmadığına kanaat getirdim. Ve makinemde şuanki hiç bir oyunu kasmayacak düzeyde bir makine. R9 290 TRI-X ekran kartı bile yeter oyunları kaldırması için. Devamında yaklaşık 4 defa garantiye verdim, hepsinde denediler parça değiştirdiler Bios güncellediler vb. en sonunda 5-6 dakika hatasız oynayabilmeye başladım. İlk defa ekran kartını tam anlamıyla kullandım, sonuç olarak 60 FPS'de Crysis 3'ü Ultra efektlerde oynadım. Ve bilgisayar delisi bir adama gittiğimde anakartta sorun olduğunu belirtti ve bir RAM'de manyetik alan oluşmuş. Yeniden garantiye götürmeye üşeniyorum artık. Bir kullanıcı bu kadar mağdur edilemez. 4 defa aynı sorunlardan dolayı Vatan'a gittim. Kasamın ön taraftaki USB 3.0 girişinin çalışmadığını kendi gözleri önünde göstermeme karşın üstüne "Sorunsuz Çalışıyor" ibaresi yapıştırılıp geri gönderildi. Ve hala USB 3.0 portum çalışmıyor :) gerçekten şans işi bu teknoloji. Oyunlar orijinal değilse ondan olabilir, her driverı tek tek indir, format at ve bütün driverleri kur. Eğer sorun devam ediyorsa yazılımdan değildir. Ben yaşadım Allah diğer Müslüman kardeşlerime yaşatmasın. Hayırlı günler :)

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
formattan sonra donanımların driverlarını driver pack solutions la kurdum bu sebep olabilirmi acaba
Öyle programlar kullanma, ekran kartını direkt AMD'nin sitesinden bulup indir başka da sürücü kurma zaten Windows 7 ve sonrası sesi falan kendi hallediyor. Donanım uyuşmazlığı olsa daha ciddi problemlerle karşılaşırdın diye düşünüyorum.
Bir daha format atarsan şu sürücü kur yeter, bu arada 64 bit için bu.
AMD Catalyst 13.9: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy2&os=Windows 7 - 64
(Catalyst Software Suite olanı indireceksin)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Kasamın ön taraftaki USB 3.0 girişinin çalışmadığını kendi gözleri önünde göstermeme karşın üstüne "Sorunsuz Çalışıyor" ibaresi yapıştırılıp geri gönderildi. Ve hala USB 3.0 portum çalışmıyor :)
Kasanın ön tarafında Usb 3.0 portu bulunabilir ama halen çoğu anakartta kasadan gelen Usb 3.0 soketini takacak pinler yok seninkide bence bu durum arıza söz konusu değil

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Driver pack solutions özellikle ati ekran kartlarında catalyst control centeri kurmuyor bence http://support.amd.com/en-us/download buradan indir kur

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kasanın ön tarafında Usb 3.0 portu bulunabilir ama halen çoğu anakartta kasadan gelen Usb 3.0 soketini takacak pinler yok seninkide bence bu durum arıza söz konusu değil

Driver pack solutions özellikle ati ekran kartlarında catalyst control centeri kurmuyor bence http://support.amd.com/en-us/download buradan indir kur
Farklı anakartlarda da denedim, 4 defa servise verdim :) yani benden kaynaklanan bir problem yok :) Ön tarafta sağdaki 3.0 çalışsada soldaki çalışmıyor, anakartı 2 defa servise verdim ikisinde de nasıl olduysa Bios güncellediler :)

crysis42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aman arkadaşlar şu sorunu bi çözelim ne olur sorun donanımsal değilde yazılımsal ise ne yapmalıyım sizce işletim sistemi 64 bit 32 bit e döneyimmi

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
aman arkadaşlar şu sorunu bi çözelim ne olur sorun donanımsal değilde yazılımsal ise ne yapmalıyım sizce işletim sistemi 64 bit 32 bit e döneyimmi

İlk mesajımda neler yapabileceğini yazdım kardeşim üşenmeden okursan anlarsın :)

Kelimesi kelimesine "Oyunlar orijinal değilse ondan olabilir, her driverı tek tek indir, format at ve bütün driverleri kur. Eğer sorun devam ediyorsa yazılımdan değildir. Ben yaşadım Allah diğer Müslüman kardeşlerime yaşatmasın. Hayırlı günler " yazmışım kardeşim. Eğer duyarlı olup okursan bu cevaba ulaşabilirsin :)

crysis42

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk mesajımda neler yapabileceğini yazdım kardeşim üşenmeden okursan anlarsın :)

Kelimesi kelimesine "Oyunlar orijinal değilse ondan olabilir, her driverı tek tek indir, format at ve bütün driverleri kur. Eğer sorun devam ediyorsa yazılımdan değildir. Ben yaşadım Allah diğer Müslüman kardeşlerime yaşatmasın. Hayırlı günler " yazmışım kardeşim. Eğer duyarlı olup okursan bu cevaba ulaşabilirsin :)

kelimesi kelimesine okudum merak etme :)

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ın yardımlarını bekliyorum çünkü her mesaj yazan ekran kartı driver güncelle diyor ben bunu biliyorum tecrübeli olan bu olay başına gelmiş bi arkadaş varmı bu sorunla karşılaştımı ve çözdümü çözdüyse nasıl çözdü bununla ilgili cevaplarınızı rica ediyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan tabi

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
kelimesi kelimesine okudum merak etme :)

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ın yardımlarını bekliyorum çünkü her mesaj yazan ekran kartı driver güncelle diyor ben bunu biliyorum tecrübeli olan bu olay başına gelmiş bi arkadaş varmı bu sorunla karşılaştımı ve çözdümü çözdüyse nasıl çözdü bununla ilgili cevaplarınızı rica ediyorum konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan tabi
Özür dilerim, bende aynı problemleri yaşayıp devamında çözdüğümden dolayı sizede bu konuyla alakalı bilgim olmadan yorum yapmış oldum. Yani bu kadar bilgisiz olup yorum yaptığımdan tekrardan özür dilerim.