Donanım Sorunu (Ayrıca Donma)

crazyboy1

Asistan
Reaksiyon puanı
2
:happy: İlk olarak S.a
:excl:Arkadaşlar, Bilgisayarımda zaman zaman donmalar oluyor ve hemen arkasından mavi bir ekran çıkıyor ve "Bu ekranı ilk defa görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatın" gibi metinler yazıyor ben pcyi tekrar başlatıyorum ve bir süre sınra tekrar aynı ekran çıkıyor? Sizce neden? Bir fikriniz var mı? Bir fikriniz varsa, Bu sorunu nasıl çözebilirim??

Şimdiden Teşşekkürler:mrgreen:

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
A.s.
Hardiskini değiştirerek bu sorunu çözebilirsin bunun başka açıklaması yok.

crazyboy1

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Başka açıklaması yok diyosun, ama ben yinede biraz beliyeyim belki başka yolu vardır boşuna hdd almıyayım :)

Teşekkür Ederim

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Donma sorunu benimde başımda vardı bu konuda
.Konu açtım burda donma olayıyla ilgili HDD'yi garantiye gönderdim değiştirdiler ama benim sorun bu da değilmiş araştırdım testlerden geçirdim en sonunda microsoft'un kullandığım Bluetooht destekli mause'si vardı meğer bunun alıcısıymış sorun onu çıkartınca sorun falan kalmadı ama senin sorunun farklı Ram'da yapabilir ama mavi ekran hatası var hard disk bence.ikisinide kontrol et ram'ları yerinden çıkart yuvayı temizle güzelce HDD'nin kablolarını kontrol et hiç biri değilse HDD yi değiştir.Ben teşekür ederim.

GİGABYTE2

Asistan
Reaksiyon puanı
0
A.s.
Hardiskini değiştirerek bu sorunu çözebilirsin bunun başka açıklaması yok.
Sadece Hdd de olcak diye birşey yok yazılımsal problem Ram vs. den de aynı sorun çıkabiliyor. Eger yazılımsal bi problem varsa güvenli mod'da açıp şüphelendiyin program veya oyunu komple kaldır o da olmazsa ram baska slota tak.

crazyboy1

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Abilerim benim, çok teşekkür ederim sorunu çözdüm.
Ram yuvalarını temizledim ve bilgisayarın arkasında usb kart yuvası taktırmıştım onuda çıkartınca sonrun kalmadı ayrıca HDD kaynaklanan bir sorun değilmiş:D