Donanım Sorunları

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olacaktı, yardımcı olursanız sevinirim. :rolleyes:

PC Özellikleri;
Pentium D 2.66 ghz
1 GB DDR2 bellek (512+512 mb 533 mhz)
80 GB WD HDD
AMD 3650HD ekran kartı
350 Watt power supply

Şimdi sorular ve sorunlar:)

1. 160 GB Samsung marka hdd taktım ek olarak (satın almadım sıfır değil) bunu takınca pc açılışında diskin dönme sesini duyuyorum ve pc kapanınca da tık diye sanki çalışan birşey durur ya onun gibi bir ses çıkarıyor. Bu harddiskin sorunu sizce nedir? ve geleceği konusunda bilgi verirmisiniz?
Not: Normal çalışırken pc ses çıkarmıyor ama sadece kapatınca ses çıkıyor.
Video yükledim fakat onay almadı sanırsam daha
http://www.izlesene.com/video/hdd-ses/3190047

2. Bilgisayarımın içini sürekli açan biriyim şimdi açtım bir kaç bişi söktüm taktım vs. kapadım sanki hdd ve power ledleri düşük yanıyor gibi geldi böyle bir imkan varmı yoksa bana mı öyle geldi?

3. Bilgisayarımın içindeki usb kablo takma yerinin birinde 7V birinde 5V yazıyor. cart okuyucuyu hangisine normal mic ve kulaklığın yanındaki usb kablosunu hangisine takacağım.
Aşağıda temsili bir resim var.
1162171515-msi-03-14.jpg

Sorularım bu kadar aklıma geldikçe sorarım belki :)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: HDDlife programında samsung hakkında bilgi vermiyor neden?

---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:12 ----------

Merhaba arkadaşlar benim bir kaç sorum olacaktı, yardımcı olursanız sevinirim. :rolleyes:

PC Özellikleri;
Pentium D 2.66 ghz
1 GB DDR2 bellek (512+512 mb 533 mhz)
80 GB WD HDD
AMD 3650HD ekran kartı
350 Watt power supply

Şimdi sorular ve sorunlar:)

1. 160 GB Samsung marka hdd taktım ek olarak (satın almadım sıfır değil) bunu takınca pc açılışında diskin dönme sesini duyuyorum ve pc kapanınca da tık diye sanki çalışan birşey durur ya onun gibi bir ses çıkarıyor. Bu harddiskin sorunu sizce nedir? ve geleceği konusunda bilgi verirmisiniz?
Not: Normal çalışırken pc ses çıkarmıyor ama sadece kapatınca ses çıkıyor.
Video yükledim fakat onay almadı sanırsam daha
http://www.izlesene.com/video/hdd-ses/3190047

2. Bilgisayarımın içini sürekli açan biriyim şimdi açtım bir kaç bişi söktüm taktım vs. kapadım sanki hdd ve power ledleri düşük yanıyor gibi geldi böyle bir imkan varmı yoksa bana mı öyle geldi?

3. Bilgisayarımın içindeki usb kablo takma yerinin birinde 7V birinde 5V yazıyor. cart okuyucuyu hangisine normal mic ve kulaklığın yanındaki usb kablosunu hangisine takacağım.
Aşağıda temsili bir resim var.
1162171515-msi-03-14.jpg

Sorularım bu kadar aklıma geldikçe sorarım belki :)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Edit: HDDlife programında samsung hakkında bilgi vermiyor neden?

Biri yardımcı olsun lütfen

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bunların üçü de usb bağlantı yeri usb lerde 4 uç var sarı bir tarafı boş olanı kullanma yanyana sıralı bağlayacaksın ankartın modelini üretici web sitesinden bak şeması vardır sifir aldıysan kutu içinde oluyor

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bunların üçü de usb bağlantı yeri usb lerde 4 uç var sarı bir tarafı boş olanı kullanma yanyana sıralı bağlayacaksın ankartın modelini üretici web sitesinden bak şeması vardır sifir aldıysan kutu içinde oluyor
Teşekkürler :)
Peki diğer soruları yanıtlanmasına yardımcı olabilecek olan var mı?