Domain-FTP-Forum kurma aşamaları ?

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben memleketimizle alakalı,akrabalar arasında iletişim haberleşme,piknik vb. organizasyonlar için bir forum kurmak istiyorum.SMF kurmaya karar verdim. dosyaları indirdim. şimdi bir firmadan domain ve hosting alacağım. peki bu domaine ve hostinge forumumu nasıl kurabilirim? bir bilen yardımcı olabilir mi? sülalecek duacı oluruz :lol:

smf'den daha iyi bir opsiyon var mıdır ücretsiz? phpbb,wordpress falan daha mı iyi olur acaba?

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üçünü de denemiştim ama tam hatırlamıyorum şimdi. Wordpress forum için fazla olur bence. Hosting aldıktan sonra eğer ftp yi destekliyorsa ftp url sini kullanıcı adını ve şifreyi kullanarak ftp istemcisiyle giriş yapacaksın ve kurulum dosyalarını atacaksın. Bu arada veritabanını da ayarlaman gerekiyor. Table kullanıcı adı ve şifresi gibi şeyleri. Eğer ücretli alırsan bazı hosting firmaları otomatik kurulum imkanı veriyor. ben guzel.net.tr den domain ve hosting aldım tavsiye ederim. Bu arada reklam yapmıyorum sadece tavsiye. Para falan almıyorum tabii ki ;)
--
FTP istemcisi olarak Filezilla yı tavsiye ederim. Ücretsiz. Ama şifreyi bilgisayara şifrelemeden kaydediyor diye biliyorum. Yani düz metin olarak ve bilgisayara erişen kişi şifreyi bulabilir. Bunu da göz önüne al.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
forum vs. için yeterli bilgin yoksa wordpress kur. hem kurulumu daha kolaydır hem de arayüzü foruma göre daha sade. zaten forum üzerinden iletişim kuran bir haberleşme sistemi görmedim daha önce.

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üçünü de denemiştim ama tam hatırlamıyorum şimdi. Wordpress forum için fazla olur bence. Hosting aldıktan sonra eğer ftp yi destekliyorsa ftp url sini kullanıcı adını ve şifreyi kullanarak ftp istemcisiyle giriş yapacaksın ve kurulum dosyalarını atacaksın. Bu arada veritabanını da ayarlaman gerekiyor. Table kullanıcı adı ve şifresi gibi şeyleri. Eğer ücretli alırsan bazı hosting firmaları otomatik kurulum imkanı veriyor. ben guzelhost.net.tr den domain ve hosting aldım tavsiye ederim. Bu arada reklam yapmıyorum sadece tavsiye. Para falan almıyorum tabii ki ;)
--
FTP istemcisi olarak Filezilla yı tavsiye ederim. Ücretsiz. Ama şifreyi bilgisayara şifrelemeden kaydediyor diye biliyorum. Yani düz metin olarak ve bilgisayara erişen kişi şifreyi bulabilir. Bunu da göz önüne al.
daha evvel filezilla kullanmıştım,şifreyi de kaydetmem bir yere,yardımcı olduğun için sağol kardeşim o zaman ftp ve veritabanı konusunda yardımcı olacak bir hosting bulsam işim kolaylaşır herhalde. verdiğin hosting firmasının sitesi açılmadı bende bu arada :s
ha bir de siteye girişte bir giriş sayfası yapmak istiyorum yani portal diyorlar galiba mesela üstte köyün bir fotoğrafı altta giriş butonu ona basılarak girilsin. ya da önemli bir duyuru varsa oraya yazayım altına da giriş butonu koyayım. bunu nasıl yapabilirim?

forum vs. için yeterli bilgin yoksa wordpress kur. hem kurulumu daha kolaydır hem de arayüzü foruma göre daha sade. zaten forum üzerinden iletişim kuran bir haberleşme sistemi görmedim daha önce.
forum olsun istedim çünkü hemşeriler de konu açsın,düğündür dernektir duyursun,varsa sorunlar,fikirler paylaşılsın. wordpress kursam konu açabilir mi onlar da?

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
daha evvel filezilla kullanmıştım,şifreyi de kaydetmem bir yere,yardımcı olduğun için sağol kardeşim o zaman ftp ve veritabanı konusunda yardımcı olacak bir hosting bulsam işim kolaylaşır herhalde. verdiğin hosting firmasının sitesi açılmadı bende bu arada :s
ha bir de siteye girişte bir giriş sayfası yapmak istiyorum yani portal diyorlar galiba mesela üstte köyün bir fotoğrafı altta giriş butonu ona basılarak girilsin. ya da önemli bir duyuru varsa oraya yazayım altına da giriş butonu koyayım. bunu nasıl yapabilirim?
forum kurduktan sonra portal eklentisiyle kurulumu yapacaksın ama bunların hepsi bilgi birikimi gerektiriyor. kendi başına yapamazsın. wordpress'in kendi forum eklentisi var zaten. ya da joomla kurarsın. onda da eklentilerle forum kuruluyor

illoarmad

Asistan
Reaksiyon puanı
0

forum olsun istedim çünkü hemşeriler de konu açsın,düğündür dernektir duyursun,varsa sorunlar,fikirler paylaşılsın. wordpress kursam konu açabilir mi onlar da?

www.guzel.net.tr ymiş. Hosting aldığım firmanın adresini hatırlamıyorum :P

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
forum kurduktan sonra portal eklentisiyle kurulumu yapacaksın ama bunların hepsi bilgi birikimi gerektiriyor. kendi başına yapamazsın. wordpress'in kendi forum eklentisi var zaten. ya da joomla kurarsın. onda da eklentilerle forum kuruluyor

sağol kardeşim peki ilk kurulum için birinden ücret karşılığı destek alalım desek ne kadara patlar bu? hemşerilerle toplarız çok bir şeyse...

www.guzel.net.tr ymiş. Hosting aldığım firmanın adresini hatırlamıyorum :P
tamam şimdi açıldı.fiyatları uygunmuş acaba domain fiyatı da dahil mi bunlara?

CLOUD

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neyse iş başa düştü madem girdik bir yola ona da ücret ödeyeceğiz. şimdi son bir şey daha sorayım yardımsever kardeşim hazır seni yakalamışken :D
şimdi ben hosting ve domain alınca bu adamlar bana bir ftp adresi mi verecek de ben oraya yükleyeceğim sitenin kurulum dosyalarını?