Dolar’dan tarihi rekor! 5 liraya ramak kaldı!

Burak Özgen

Profesör
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
263
Yaş
26
Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde dolar 4,9990 bandına yükselerek yeni bir rekora imza attı.
dolar(18).jpg
Yüksek enflasyon ve güçlü ABD doları ile mücadele eden Türkiye’de dolar tarihi rekoruna çok yakın. Dolar/TL bugün 4.99’un üzerini gördü.

Türkiye-ABD ilişkilerinin seyrine ilişkin endişeler, yüksek enflasyon riskinin yanı sıra dolarda küresel güçlü seyrin etkisiyle TL’nin dolar karşısındaki
değer kaybı sürüyor. Dolar/TL’de bugün 4.90 seviyesinin üzerinde nispeten dar bir bantta hareket gözlenirken, piyasalar bu akşam saat 21:00’de açıklanacak olan Fed faiz toplantısı sonuçlarını bekliyor. Fed’in faiz oranlarını sabit tutması ve bu yıl iki kez daha artırıma gitmesi bekleniyor.

Merkez Bankası (TCMB) 2018 yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini TL’deki değer kaybı ve gıda fiyatlarındaki yükseliş kaynaklı 5 puan artırarak yüzde 13.4’e yükseltirken, Başkan Murat Çetinkaya enflasyon tahminlerden belirgin sapma olması halinde “tereddüt etmeden” ek sıkılaştırma yapılacağı sözü verdi.

Dolar/TL ise 5.00 barajına yakın bir seyir izliyor. Saat 19:30 itibariyle dolar/TL 4,9930’dan işlem gördü.

Euro/TL aynı saat itibariyle 5,8290’dan işlem gördü.

Kaynak:Sözcü
 

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,430
Reaksiyon puanı
15,467
Puanları
8,958
Elektrik ve doğalgaz faturalarına çoktan yansıdı bile. :)
 

utkuberk

Öğrenci
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
11
Reaksiyon puanı
3
Puanları
3
Yaş
26
24 haziranda halk çok yanlış karar verdi. Ne ekersen onu biçersin
 

Gökçe Asena

Profesör
Katılım
10 Aralık 2017
Mesajlar
1,462
Reaksiyon puanı
2,127
Puanları
293
Bu işin sonu nereye gidiyor acaba. Öyle şeyler dönüyor ki..
 
Katılım
28 Eylül 2017
Mesajlar
544
Reaksiyon puanı
119
Puanları
43
Sadece izlemekle yetiniyoruz. Kimisinin hiç umrunda değil, gerçekten üzülüyorum durumumuza
 

SwateR

Müdavim
Müdavim
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
3,293
Dolar zıpladı gitti. Faiz bile durduramıyor artık. Ona şuna buna herşeye zam. Yenileri kapıda. Biri de çıkıp halkın içini rahatlıcak, önlemini alacak söyleyen kimseler yok. Varsa yoksa papaz olmuş derdimiz. Ayrıca o papaz yüzünden bile dolar fırlıyorsa gerçekten vay ekonominin haline.
Tek dileğim artık. ALLAH sonumuzu hayır etsin.
 
Üst